חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: במיה ברוטב עגבניות

מתכון מזרח תיכוני של במיה Okra ||| צמח שמקורו בהודו ויש הסבורים שבאתיופיה אבל השימוש בו נפוץ במטבח המצרי ||| מתכון קל להכנה ותוספת בריאה לאורז, קוסקוס ואפילו ממליגה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

במיה ברוטב עגבניות (צילום דני בר)

מצרכים (5 מנות)

  • 800 גרם במיה טרייה או קפואה מופשרת
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 10 מ"ל שמן קנולה לטיגון
  • כף שום כתוש
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר שטוחה
  • 1/2 כפית מלח שטוחה
  • 1/4 כפית פלפל שחור שטוחה
  • 30 מ"ל מיץ לימון טרי (1 לימון)
  • 1/2 ליטר מים

אופן הכנה

  1. לשטוף את הבמיה, לנגב היטב
  2. לטגן את הבמיה היבשה, עם שמן הקנולה עד השחמה
  3. לערבב בסיר על להבה בינונית, את העגבניות, הרסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר, מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש
  4. להוסיף בהדרגה את המים ולבשל כ-10 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך
  5. להוסיף את הבמיה ולהמשיך לבשל כ-10 דקות נוספות

הצעת הגשה

עם אורז או קוסקוס

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *