מתכון מזרח תיכוני של במיה Okra ||| צמח שמקורו בהודו ויש הסבורים שבאתיופיה אבל השימוש בו נפוץ במטבח המצרי ||| מתכון קל להכנה ותוספת בריאה לאורז, קוסקוס ואפילו ממליגה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (5 מנות)
- 800 גרם במיה טרייה או קפואה מופשרת
- 60 מ"ל שמן זית
- 10 מ"ל שמן קנולה לטיגון
- כף שום כתוש
- 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כף סוכר שטוחה
- 1/2 כפית מלח שטוחה
- 1/4 כפית פלפל שחור שטוחה
- 30 מ"ל מיץ לימון טרי (1 לימון)
- 1/2 ליטר מים
אופן הכנה
- לשטוף את הבמיה, לנגב היטב
- לטגן את הבמיה היבשה, עם שמן הקנולה עד השחמה
- לערבב בסיר על להבה בינונית, את העגבניות, הרסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר, מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש
- להוסיף בהדרגה את המים ולבשל כ-10 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך
- להוסיף את הבמיה ולהמשיך לבשל כ-10 דקות נוספות
הצעת הגשה
עם אורז או קוסקוס
בתיאבון