הטחנות הגדולות של א"י מציעה מתכונים שיעזרו לכם לחסל את הקמח החמץ בבית ||| חלה לשבת של ראסל זקס מהמאפייה של ראסל בירושלים ||| לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100% של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י ||| עוגת שקדים צרפתית של הילה יבניאלי-בוכריס ||| עוגת שקדים צרפתית של הילה יבניאלי-בוכריס ||| כל הפרטים בהמשך <<<
חלה לשבת
מצרכים (4 חלות במשקל 450 גרם כל אחת)
- 1 ק״ג קמח לחם מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 70 גרם (1/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 10 גרם שמרים יבשים
- 550 מ"ל (1/3+2 כוסות פחות 1 כף) מים
- 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה או עדיף שמן זית עדין
- 20 גרם (1 כף) מלח
- 1 ביצה + 1 כפית מים להברשה
- שומשום / קצח / פרג (לא חובה)
אופן הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות איטית במשך כדקה
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח
- לשִׁים להוצאת האוויר מהבצק
- מכניסים למקרר למשך לילה (לא חובה. אם אין אפשרות, ניתן להתפיח פעם שנייה במקום קריר)
- מוציאים שוב את האוויר מהבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר להתפחה נוספת
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים
- מחלקים כל רבע ל-3 חלקים שווים ויוצרים 3 רצועות
- קולעים צמה
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים בביצה
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ-30 דקות לתפיחה נוספת
- במהלך ההתפחה כשהביצה מתייבשת, מברישים שוב ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג
- אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה.
לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%
מצרכים ( 24 לחמניות כ-60 גרם כל אחת)
- 625 גרם (5 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 120 מ"ל (1/2 כוס) מים חמימים
- 120 גרם חמאה מלוחה רכה או 80 גר' שמן זית עדין
- 90 גרם דבש
- 3 ביצים
- 240 מ"ל (1 כוס) חלב חמים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
- מערבבים מים חמימים ושמרים בקערה קטנה או במד ליטר ומניחים בצד לתסיסה
- שמים חמאה מלוחה (אושמן זית) ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים היטב
- מוסיפים את הביצים, דואגים לנקות בעזרת לקקן את צדי הקערה במהלך הערבוב
- מוסיפים את השמרים התוססים במים ואת החלב החמים
- מוסיפים 560 גרם (4.5 כוסות) קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק
- מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה
- ממשיכים לערבב כ-3-2 דקות, ואם צריך – מוסיפים לאט את שאר הקמח
- הבצק שיתקבל יהיה דביק אבל לא נוזלי. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות
- הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע בבצק והבצק נמשך אך לא נשאר על האצבע
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה, למשך כ-1 שעה
- בינתיים משמנים תבנית בגודל 3323Xבחמאה מלוחה ומניחים בצד
- כאשר הבצק מכפיל את נפחו מוציאים אותו מהקערה למשטח נקי ולשים כ-1 דקה
- מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למנוחה למשך כ-3 דקות
- מחלקים את הבצק ל-24 חלקים ומעצבים לכדורים
- מסדרים את הכדורים בתבנית, מוודאים שהכדורים נוגעים קלות זה בזה (דבר זה ייתן מרקם אוורירי ומיוחד בקצוות הלחמניות)
- מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה למשך כ-1 שעה, עד לכ-3/4 מהגובה
- אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב
- מוציאים מהתנור ומורחים בחמאה מלוחה מומסת או שמן זית
עוגת שקדים צרפתית
מצרכים (12 מנות בתבנית קוגלהוף)
- 180 גרם (3/4 כוס) יוגורט לבן
- 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 4 ביצים L
- 210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 75 גרם (3/4 כוס) קמח שקדים
- 9 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה
- 3/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית שקדים איכותית
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית עדין או קנולה
מצרכים לציפוי
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1 כפית גרידת תפוז, דק
- 45 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים טרי
- 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית תמצית שקדים איכותית
- אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות
- משמנים תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה ומניחים בצד
- מניחים את השקדים בתבנית אפייה מרופדת
- מפזרים בשכבה אחידה
- אופים כ-15 דקות או עד שרק מתחילים להזהיב, מערבבים כל 5 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור
- מערבבים גרידת תפוז, מיץ תפוזים, אבקת סוכר ותמציות בקערה קטנה
- מערבבים במטרפה עד שהתערובת חלקה. מכסים ומניחים בצד
- בקערה גדולה מערבבים יוגורט, סוכר וביצים
- מוסיפים קמח כוסמין, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ותמציות טעם. מערבבים לאיחוד
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב (אל דאגה, בהתחלה הבלילה תראה כאילו היא מתפרקת, המשיכו לערבב כ-3-2 דקות עד שהבלילה חלקה)
- יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת
- אופים 45-35 דקות, עד שכשנוגעים במרכז העוגה היא "קפיצית" וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי (אם הקצוות מתחילים להשחים ומרכז העוגה לא יבש – עטפו בנייר כסף (שימו לב לא לאפות את העוגה יתר על המידה)
- מקררים את העוגה כ-10 דקות על רשת צינון
- הופכים את העוגה על הרשת בעודה חמה
- מורחים את הציפוי בעדינות מעל העוגה בעזרת מברשת, עד שהציפוי נגמר
- מפזרים את השקדים הפרוסים מעל הציפוי ומהדקים בעדינות לעוגה
- מקררים את העוגה לחלוטין. מאבקים באבקת סוכר
בתיאבון