לכבוד יום הפסטה ||| מתכון לזניה עשיר בגבינות פטה ומוצרלה, עלי לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה ||| תודות לישרקו יבואנית פסטה סורג'יטל מאיטליה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים ( 4-6 מנות)
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה SURGITAL, שהופשרו במקרר כמה שעות או במשך הלילה
- 2 שקיות (400 גרם) בייבי תרד או צרור תרד תורכי
- 3 כדורי מוצרלה גדולים קרועים ביד
- 200 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס
- 3 שיני שום קצוצות
- עלים מצרור קטן של אורגנו
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור במצב גריל עליון ל-180מעלות
- מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים
- כשהמים רותחים קורעים פנימה את עלי הלזניה (הם נקרעים בקלות ומאוד נוחים לעבודה) ומבשלים 2 דקות על להבה גבוהה
- מוסיפים עלי תרד ומבשלים דקה נוספת
- מסננים את כל תכולת הסיר
- מעבירים את הפסטה והתרד לתבנית אפייה גדולה
- מוסיפים לתבנית שום, גבינות ואורגנו
- מתבלים במלח ופלפל ומערבבים
- מזלפים מעל שמן זית
- צולים בתנור 15 דקות עד שהגבינות מבעבעות ומזהיבות
אופן הגשה
מגישים חם
בתאבון