לקראת חג השבועות פסטה ברילה מציע מתכון של אינס ינאי ||| לזניה מדפי לזניה העשויים מחיטת דורום ||| פרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים
- חצי חבילת דפי לזניה ברילה
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 300 גרם תרד קצוץ דק
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- חצי כוס בזיליקום קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 צנצנת רוטב נפוליטנה ברילה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 מיכל שמנת לבישול
- קמצוץ אגוז מוסקט
להגשה
- 100 גרם פרמזן מגורר
- עלי בזיליקום שלמים
אופן הכנה
- מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים כ-3 דקות
- מניחים על נייר אפייה משומן מעט, אחד ליד השני
- בקערה עמוקה מערבבים יחד תרד, בזיליקום, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, שמנת לבישול, ריקוטה ומוצרלה
- בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, או מרופדת נייר אפייה מניחים 3 כפות רוטב נפוליטנה
- מרפדים את התבנית בדפי לזניה כך שיצאו כלפי חוץ
- מניחים ממלית הגבינות והתרד
- מעל מניחים 3 כפות רוטב
- סוגרים עם הנחת 2-3 דפי לזניה
- חוזרים על הפעולה ומסיימים בדפי לזניה שעליהם יתרת הרוטב
- עוטפים בנייר אלומיניום
- אופים כ- 25 דקות בחום של 180 מעלות
- הופכים על מגש הגשה
- מסדרים עלי בזיליקום ומפזרים מעל פרמזן מגורד
בתיאבון