מתכון: לביבות חנוכה סטייל סנטוריני

לכבוד החנוכה, השפים הבכירים של אושיאניה קרוזס חושפים מתכון לביבות ייחודי ||| לביבות עגבניות בהשראת מסורת האי היווני סנטוריני ||| לביבות שיהיו מצויינות לכוווולם – קרניבורים, צליאקים, צמחונים וטבעונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיתת שף במטבח האושיאניה (צילום יח"צ חו"ל)

צוות השפים של אושיאניה קרוזס

צוות השפים, בראשם שף קלי, חושפים מפעם לפעם מתכונים נבחרים אותם הם מבצעים בסדנאות הקולינריות שלהם במרכז הקולינרי שעל האונייה. המתכונים בהשראת היעדים השונים והמסורות ארוכות השנים. המרכז הקולינרי של אושיאניה מציע את הדרך האולטימטיבית להרחיב את המגוון הקולינרי של האורחים תוך העשרת מסעותיהם בעולם. הצוות חשף לקוראינו מתכון לביבות ייחודי לכבוד חג החנוכה.

צילום: ניר עצמון

מתכון לביבות עגבניות

מצרכים

  • 2 בצלים קטן
  • 1 זוקיני
  • 225 גרם עגבניות שרי קצוצות
  • כפית רסק עגבניות
  • 1 כף שמיר טרי קצוץ
  • 3 כפות נענע טרייה קצוצה
  • בירה 120 מ"ל
  • קורט מלח רגיל או גס
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי
  • 240-360 גרם קמח חומוס
  • שמן זית (לטיגון)

אופן הכנה

  1. מקלפים את הבצלים ואת הזוקיני ומגרדים אותם בחורים הגדולים עד הבינוניים של הפומפייה
  2. מעבירים הגרד בצל וזוקיני לקערה גדולה
  3. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, שמיר, נענע, בירה, מלח, פלפל, ו -240 גרם מהקמח חומוס
  4. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ושמים במקרר למשך שעתיים

טיפ: אם הבצק מימי מידי, מוסיפים עוד קמח

  1. מכינים צלחת עם נייר סופג
  2. מחממים 4 ס"מ של שמן זית על מחבת גדולה ולהבה בינונית-גבוהה לטמפרטורה של 170-190 מעלות
  3. בעזרת שתי כפות שופכים בזהירות את הלביבות לשמן החם בקבוצות קטנות למשך 2-3 דקות לכל צד, עד להזהבה ומעבירים לצלחת.

המלצה: להגיש מיד כשהן חמות

בתיאבון!

כתיבת תגובה