מתכון פורים באדיבות רולדין ועמותת רוח נשית ||| העמותה מסייעת לנשים נפגעות אלימות להגיע לעצמאות כלכלית ||| לבבות אסתר בהשראת דמותה של אסתר המלכה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך …
מצרכים (20 עוגיות)
- 400 גרם ריבת תות איכותית
בצק פריך
- 200 גרם קמח
- 80 גרם שמן זית
- 80 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה M
- 20 גרם פרג
- 25 גרם שקדים
- 1 כפית תמצית וניל
מרציפן לזילוף
- 200 גרם מרציפן
- 50 גרם חלבון ביצה
אופן הכנה
- לערבב השמן וקמח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים אחידים
- להוסיף את אבקת הסוכר, השקדים הטחונים והפרג ולערבב
- להוסיף הביצה ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה כשעה
- בינתיים לערבב את המרציפן וחלבון הביצה במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מניחים עטוף בניילון נצמד עד לשימוש
- לרדד את הבצק הפריך לעובי של 3 מ"מ בערך וקורצים עם תבנית לב 20 יחידות
- לסדר על נייר אפיה
- אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 10-12 דקות עד להזהבה
- מקררים ומזלפים בעזרת שק זילוף עם פיה משוננת קטנה מסגרת של מרציפן בשולי העוגיות האפויות
- אופים שוב כ 7-10 דקות עד להזהבה קלה
- מקררים
- מחממים את ריבת התות ובוזקים בתוך הלבבות
בתיאבון
2 Responses
אפשר לזלף במשהו אחר? לא מרציפן?
כל תערובת מתוקה צבעונית תתאים