רוצים לפנק את עצמכם ואת יקירכם במתוק מלא בבריאות? ||| אבוקדו גרנות מציע מתכון קל הכנה ||| רכיבים טבעיים בלבד, טעים להפליא ומענג ||| כל הפרטים על אבוקדו ומתכון מתוק בהמשך…
אבוקדו לקיץ
כשמדברים על מתוק ועל קינוחים מתוקים, זו הזדמנות מצוינת לדבר על… אבוקדו. הפרי הירוק שכבר הוכתר למלך הפירות, משמש כיום גם למבחר מנות מתוקות וקינוחים.
פרי עץ האבוקדו, על אף היותו פרי, נחשב בישראל דווקא כירק, וככזה השימוש הנפוץ ביותר שנעשה בו הוא בסלטים ובממרחים שונים ללחם. אך פרי עץ האבוקדו, שמוצאו המקורי בדרום אמריקה וכיום גם גדל בהצלחה רבה בישראל, משמש ברבות ממדינות המוצא שלו ובעיקר בברזיל, כפרי שמככב בקינוחים ובמיני מתיקה.
יתרונותיו התזונתיים של האבוקדו באים לידי ביטוי בשומן טוב, ובוויטמינים D, A, B, E, K, C, וגם באשלגן, ברזל, נחושת, סידן, זרחן, מגנזיום, נתרן, מנגן, אבץ, קובלט, יוד, נחושת ומינרלים נוספים, פיטוסטרולים, כלורופיל, לציטין, סקווראן ובסיבים תזונתיים.
אבוקדו מתוק
למרות השם שיצא לו הוא אינו משמין ולכן השימוש בו בקינוחים הוא נפלא. ניתן לשלב עם האבוקדו מני ממתיקים שונים בהם שוקולד, מני רטבים מתוקים וכמובן גם שילוב של פירות אחרים. בשונה מקצפות או שמנת שמשמשת לקינוחים רבים, באבוקדו השומן הוא בלתי רווי והקלוריות ממנו לא נאגרות בגוף באותו האופן, נהפוך-הוא, יש מי שעושים שימוש באבוקדו דווקא לצורך ירידה במשקל. ניתן למצוא מתכונים לעוגות אבוקדו, מוס אבוקדו ואפילו לרכוש בגלידריות מובחרות גלידה עם אבוקדו וכאן מתכון.
מצרכים
- אבוקדו גדול בשל ורך
- כוס אגוזי מקדמיה
- 1.5 כפות אבקת קקאו איכותית
- 10 תמרים (ללא החרצן)
- סירופ מייפל
- לציפוי: אבקת קקאו איכותית, אגוזי פיסטוק כתושים, קוקוס
אופן אכנה
- בבלנדר רב עצמה כותשים כוס אגוזי מקדמיה עם תוכנו של אבוקדו בשל
- מוסיפים את אבקת הקקאו
- מוסיפים התמרים (ללא חרצן) וסירופ מייפל להמתקה על פי הטעם
- מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות
- מגלגלים לכדורים בתוך אבקת קקאו, אגוזי פיסטוק טחונים וקוקוס עד לציפוי
- מאחסנים במקפיא ונהנים
לבריאות ובתיאבון!