לקראת החורף כרמית חולקת מתכון מפנק ||| טארט שוקולד עשיר טעמים וגם קלוריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (תבנית טארט 26 קפיצית)
לבצק
- 50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)
- 100 גר׳ חמאה או 70 גר' שמן זית עדין
- 1 ביצה שלמה
- 1 חלמון ביצה
- 200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)
למילוי השוקולד
- 1 כף דבש
- 70 גר׳ חמאה או 50 גר' שמן זית עדין
- 175 גר׳ שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו (2 טבלאות)
- 190 מ״ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
אופן הכנה
-
- במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והשמן או חמאה עד שמתקבל מרקם של מיונז
- מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי
- מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק
- מוציאים מהמיקסר ומשטחים
- עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה
- בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק, ומניחים על תחתית תבנית טארט
- מקפיאים לפחות 10 דקות
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות
- אופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים משקולת או קטניות על הבצק) עד שהבצק מזהיב, כ-25 דקו
מילוי השוקולד
-
- בקערה חסינת חום מחממים את השוקולד והשמן או חמאה (לא צריך להמיס לחלוטין)
- בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה
- מוזגים את השמנת הרתוחה על תערובת השוקולד מסעיף 10 לעיל
- מערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבל קרם אחיד וחלק
- מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב
- ניתן לשמור במקרר ולהוציא כ-15-25 דקות לפני ההגשה
בתיאבון