עידו הרמן – שף קונדיטור, מציע מתכון חורפי עשיר ||| מתכון עשיר ומורכב ||| מצרכים שיש תמיד בבית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים
- 350 גרם ביצים שלמות (7 ביצים M)
- 70 גרם חלבון (חלבון מ-7 הביצים הנ"ל)
- 225 גרם סוכר לבן
- 225 גרם סוכר חום כהה
- 360 גרם חמאה או 270 גרם שמן זית עדין
- 260 גרם שוקולד מריר 70%-80%
- 135 גרם קמח
- 80 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 80 גרם שוקולד חלב קצוץ
אופן הכנה
-
- לחמם תנור ל-160 מעלות
- לעטוף מסגרת מלבנית בגודל 30 X 40 בנייר כסף (או לרפד בנייר אפיה)
- להמיס במיקרו שוקולד מריר ביחד עם חמאה או השמן זית
- לערבב חלבוני הביצים ו-2 סוגי הסוכר למסה אחידה
- להוסיף תערובת חלמוני ביצים לשוקולד המומס
- לערבב לאחידות השוקולד, להוסיף קמח ולבסוף שוקולד קצוץ
- לצקת למסגרת/תבנית ולאפות כ-15-20 דקות, עד שהשוליים מתחילים להתייצב
- לקרר כ-4 שעות, לפני החיתוך (הבראוניז צריך להיות לח ונימוח ולא יבש וקשה)
תוספות שונות
אגוזים, שטרוייזל מלמעלה, עדשים מלעלה ו/או טיפה מלח אטלנטי מלמעלה.
בתיאבון