משומשו, יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות, מגישה מתכון מיוחד לבריוש ריקוטה וצימוקים בגרסה טבעונית ||| המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן yovegan ||| למתכון בהמשך <<<
מצרכים (לכ- 18 יחידות):
- 25 גרם שמרים (חצי חבילה)
- 4 כוסות קמח
- 1/3 כוס סוכר
- חצי כוס חלב סויה לא ממותק
- 1 חבילה גוש מעודנת לאפיה בטעם ריקוטה "משומשו"
- חצי כוס שמן קוקוס רך
- כפית גדושה מלח
למילוי:
- 1 חבילה גוש מעודנת לאפיה בטעם ריקוטה "משומשו"
- חצי כוס סוכר
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- רבע כפית תמצית וניל איכותית
- 2 כפות גדושות קמח
- חצי כוס צימוקים מושרים במים ומסוננים
להברשה:
- 4 כפות סוכר
- 1/3 כוס חלב סויה
אופן הכנה
- להכנת הבצק (רצוי לילה מראש): מניחים בקערת המערבל לפי הסדר את השמרים, חלב סויה, "ריקוטה" חתוכה לקוביות, קמח, סוכר ולשים על מהירות בינונית כחצי דקה.
- מוסיפים את שמן הקוקוס ולשים כ- 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את המלח ומערבלים כ- 2 דקות נוספות עד שנוצר בצק חלק ומבריק. אם הבצק מרגיש דביק ורך זה בסדר גמור.
- מכסים את הבצק בכדי למנוע התייבשות ומכניסים למקרר למנוחת לילה.
- מכינים את המילוי: מכניסים לקערת המערבל "ריקוטה" חתוכה לקוביות יחד עם שאר חומרי המילוי מלבד הצימוקים ומערבבים בעזרת וו גיטרה עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
- מוציאים את הבצק מהקירור ומעבירים למשטח עבודה מקומח.
- מחלקים לכ- 20 חלקים שווים.
- שומרים בצד 2 כדורי בצק ואת יתרת הכדורים מרדדים מעט, מניחים כף גדושה מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור.
- מניחים כל כדור בצק ממולא בתבניות אישיות כאשר הצד של הסגירה מופנה כלפי מטה.
- את 2 כדורי הבצק ששמרנו מחלקים ל- 18 חלקים ומגלגלים לכדורים קטנים.
- מערבבים את חלב הסויה עם הסוכר עד שהסוכר כמעט נמס לגמרי ומברישים מעט כל מאפה ומניחים מעליו כדור בצק קטן.
- מכסים ומעבירים להתפחה במקום חמים ולח עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. לאחר התפיחה מברישים בעדינות את המאפים בתערובת ההברשה שנותרה.
- מכניסים לתנור חם לאפיה של כ- 20 דקות או עד שהמאפים שחומים ויפים.
בתיאבון