מתכון: ארנצ'יני צ'יק צ'ק קל להכנה

השף אליחנן מלכיור מציע לקוראינו מתכון ארנצ'יני ||| ארנצ'יני משאריות אורז שהופכים למשהו אחר לגמרי ||| שדרוג ואלתור ישראלי למתכון האיטלקי הקלאסי ||| מאכל חגיגי קל להכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

ארנצ'יני (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

  • 1/2 ק"ג אורז מוכן (עדיף כזה שנשאר לכם מהארוחה)
  • 150 סמ"ק יין לבן
  • 180 גרם קמח לבן או קמח טפיוקה
  • שתי גבעולי סלרי
  • טימין עפ"י הטעם
  • פטרוזיליה עפ"י הטעם
  • 2 ביצים
  • 1 תפוח אדמה מבושל
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת (עדיף גרוייר או פרמז'ן)
  • 150 גרם פרורי לחם מוזהבים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה

  1. טוחנים את כל המרכיבים חוץ מפרורי הלחם והגבינה הצהובה עד קבלת תערובת אחידה סמיכה
  2. מוסיפים את הגבינה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  3. מכדררים בידיים רטובת כדורים בגודל כדור פינג פונג
  4. מצפים כל כדור בפרורי לחם
  5. מחממים כלי עם שמן עמוק או מטגנת, ומכניסים הכדורים עד לקבלת גוון זהוב

טיפ מדליק מהשף מלכיור: אפשר להטמיע בכדור הארנצ׳יני כדור קטן של בייבי מוצרלה

 
- פרסומת -

 

פרטים אצל שף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה