השף אליחנן מלכיור מציע לקוראינו מתכון ארנצ'יני ||| ארנצ'יני משאריות אורז שהופכים למשהו אחר לגמרי ||| שדרוג ואלתור ישראלי למתכון האיטלקי הקלאסי ||| מאכל חגיגי קל להכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/2 ק"ג אורז מוכן (עדיף כזה שנשאר לכם מהארוחה)
- 150 סמ"ק יין לבן
- 180 גרם קמח לבן או קמח טפיוקה
- שתי גבעולי סלרי
- טימין עפ"י הטעם
- פטרוזיליה עפ"י הטעם
- 2 ביצים
- 1 תפוח אדמה מבושל
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת (עדיף גרוייר או פרמז'ן)
- 150 גרם פרורי לחם מוזהבים
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
- טוחנים את כל המרכיבים חוץ מפרורי הלחם והגבינה הצהובה עד קבלת תערובת אחידה סמיכה
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מכדררים בידיים רטובת כדורים בגודל כדור פינג פונג
- מצפים כל כדור בפרורי לחם
- מחממים כלי עם שמן עמוק או מטגנת, ומכניסים הכדורים עד לקבלת גוון זהוב
טיפ מדליק מהשף מלכיור: אפשר להטמיע בכדור הארנצ׳יני כדור קטן של בייבי מוצרלה
פרטים אצל שף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון