מתכון: אוזני המן פריכות ללא גלוטן

לפורים מגישה שר Schär, בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out ||| מתכון חגיגי לאוזני המן סופר פריכות וללא גלוטן ||| כל ביס יגרום לאוזן ההמן להתפורר בפה גם מבלי ללעוס אותה ||| השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של שר, המותאם למוצרי פטיסרי |||  הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך …

אוזני המן פריכות ללא גלוטן (צילום: דביר בר)

מצרכים (20 אזני המן)

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטןMix C  של Schär
  • 1 חבילה של אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
  • 150 גרם חמאה קרה 100 גרם שמן זית עדין
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • רבע כפית שטוחה מלח

למלית

  • 1 קופסת ממרח תמרים/פרג/שוקולד/חלוה בטמפרטורת החדר

אוזני המן פריכות ללא גלוטן (צילום: דביר בר)

אופן הכנה

להכנת הבצק

  1. לקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה יש להכניס את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח ואת החמאה/ שמן זית
  2. לערבב ב-3 לחיצות פולסים במעבד מזון או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר, לקבלת בצק פירורי. יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי.
  3. להוסיף לבצק את הביצה והחלמונים ואת תמצית הווניל ולערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק
  4. בעזרת כף קיפול מסיליקון לגרד את כל הבצק מהקערה ולגבש אותו לכדי כדור אחיד
  5. להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד

הכנת אזני ההמן

  1. לחמם התנור לטמפרטורה של 180 מעלות
  2. על נייר אפיה נפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות)
  3. נניח את הבצק המקורר על המשטח, נפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ונניח עליו נייר אפיה נוסף
  4. בעזרת מערוך נשטח את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מ״מ (לא דק מדי)
  5. לאחר רידוד הבצק יש לפזר עוד כף קמח על המשטח
  6. בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ יש ליצור עיגולים בבצק המקומח
  7. בכל מרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת (טיפ: על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות)
  8. לסגור ולהדק היטב את אוזני ההמן לצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית יכולה לנזול במהלך האפייה)
  9. להניח את אזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהשאיר מרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשניה
  10. לאפות בתנור במשך רבע שעה בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד
  11. בתום האפייה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות

פורים שמח ובתיאבון

הוספת תגובה