רשת קפה ביגה חוגגת פורים בסניפיה ומציעה מגוון טעמים של אוזני המן ||| מתכון עשיר, לאוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים שונים מובחרים) ||| ניתן להשיג ב- 30 סניפי הרשת מגוון טעמים כמו: חלווה, פרג ועוד ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים
למלית
- 85 גרם שמנת מתוקה
- 65 גרם דבש
- 250 גרם סוכר לבן
- 160 גרם חמאה או 100 גרם שמן זית עדין
- 40 גרם אגוזי לוז טחונים גס
- 40 גרם שקד טחון
- 40 גרם אגוז מלך טחונים גס
- 5 גרם מלח
- 160 גרם פקאן קלוי, טחון גס
- 160 גרם בוטנים, טחונים גס
לבצק
- 300 גרם חמאה או 200 גרם שמן זית
- 185 גרם אבקת סוכר
- 60 גרם אבקת שקדים
- 500 גרם קמח
- 4.5 גרם מלח
- 2 ביצים
אופן הכנה
-
- שמים את השמנת, סוכר, חמאה (או שמן זית) והדבש בסיר
- מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב עד קבלת גוון קרמל בהיר וסוגרים את האש
- מוסיפים את האגוזים הטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור
- לאחר שמתקרר (לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר'
הכנת הבצק:
- יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות עד קבלת מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה או השמן נספגים
- להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד
- נותנים לבצק לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד
- מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר)
- ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ- 12 דק'
- לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל
פורים שמח ובתיאבון