מתכון לזניה לחג השבועות באדיבות מבושלת ||| השף שלום בוסקילה של חברת הקיטרינג וההסעדה מבושלת, מציע לחג ||| למתכון העשיר בהמשך <<<
מרכיבים
אביזרים – תבנית פיירקס מלבנית בינונית
- 12 עלי לזניה, מבושלים למחצה במי מלח
- 2 כוסות רוטב עגבניות ביתי או קנוי של ברילה
- 2 גביעים (סה"כ 500 גרם) גבינת קוטג' 9%
- 2 גביעים (סה"כ 500 גרם) גבינת סקי 5%
- 150 גרם גבינת פטינה מגורדת
- 150 גרם גבינת עמק מגורדת
- מלח / פלפל לבן
- 2 קורט אגוז מוסקט טחון
- 3 ביצים L
- 4 כפות קמח
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס בזיליקום טרי, פרוס דק לרצועות
- 2 כוסות תרד טרי, חלוט במי מלח ומצונן, סחוט היטב
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 12 יח' בגט, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מרוח בחמאה
אופן הכנה
-
- לחמם תנור ל 160 מעלות
- להניח 4 דפי לזניה על תחתית הפיירקס המשומנת
- למרוח מעל כ- 1/2 כוס רוטב עגבניות
- לערבב בקערה את כל הגבינות עם הביצים, שמנת קמח ותבלינים ולטעום
- לפזר חצי כמות על רוטב העגבניות
- מעל לפזר חצי מכמות התרד
- להניח מעל 4 עלי לזניה ומעל שוב רוטב עגבניות
- לפזר את שאר הגבינות מעל
- מעל שוב לפזר את שאר התרד
- לכסות מעל עם 4 עלי לזניה נוספים
- לצקת מעל רוטב עגבניות ולפזר גבינה מגוררת
- לפזר בצורה שווה ונאה את הברוסקטות כך שכל ריבוע מנה יקבל ברוסקטה
- מסביב לברוסקטות לפזר את עגבניות השרי, צד חתוך כלפי מעלה
- לאפות כ- 50 דקות עד להתייצבות
בתיאבון