יום הפסטה הבינלאומי: 10 דברים שלא ידעתם על פסטה

לרגל יום הפסטה הבינלאומי שיחול כמידי שנה בתאריך 25 לאוקטובר ||| כמה פסטה צורך הישראלי הממוצע בשנה ||| מה זה "אל דנטה" ||| האם פסטה באמת משמינה ||| מתכון קל להכנת פסטה של ברילה מאת מאיה דרין ||| לתשובות ולמתכון בהמשך <<<

פסטה ירוקה (צילום רונן מנגן)

הידעת

  1. ישראלי צורך בממוצע כ- 4 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקי, שצורך…… 28 ק"ג
  2. צריכת הפסטה בעולם עומדת על 6 ק"ג בשנה בממוצע לאדם
  3. פירושו המילולי של המונח "אל דנטה" הוא: עד השיניים, שיטת בישול המאפשרת לנעוץ שיניים בפסטה, כלומר שלא תהיה רכה ומסמורטטת. אל דנטה זו הדרך המדויקת לבישול פסטה: רכה במידה מועטה, אך עם זאת להיות קשה מספיק כדי ליצור התנגדות בשן
  4. האיטלקים והסינים חלוקים בשאלת הראשוניות של האטרייה. לדברי האיטלקים מתכונים עתיקים מראים, כי האיטלקים הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו
  5. פסטה באיטליה משמשת כמנה ראשונה בניגוד לישראל בה הפסטה מוגשת כמנה עיקרית
  6. האיטלקים אוכלים פסטה לפחות פעם ביום
  7. נהוג לחשוב כי פסטה משמינה אבל…..פסטה עשירה בפחמימות ודלה בשומנים. מנה ממוצעת של 100 גרם פסטה מכילה רק כ-150 קלוריות. הכמות וסוג הרוטב מוסיפים את הקלוריות העודפות
  8. 8. ישנן כ-200 צורות פסטה שונות, אך הצורה הנמכרת ביותר בכל העולם היא הספגטי
  9. האיטלקים מתאימים את סוג הרוטב לצורת הפסטה: פסטה דקה ועדינה מתאימה לרטבים דלילים וקלילים, פסטה עבה לרטבים כבדים וסמיכים, ופסטה בעלת חורים ושקעים מתאימה לרטבים עשירים בירקות או בשר. בישראל משלבים ביניהם ללא הבחנה
  10. כללי זהב לבישול פסטה:
    • 100 גר' פסטה, 1 ליטר מים, 10 גרם מלח
    • הרוטב תמיד יחכה לפסטה, ולא להפך

מתכון: פסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום ועוד

ברילה. פסטה פוזילי 500 גרם (צילום אפרת אשל)

חומרים (ל-4 מנות)

  • 1 חבילת פסטה קצרה פפיונים (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 8 כפות רוטב עגבניות ובזיליקום, "ברילה"

להגשה

 
- פרסומת -

 
  • 20 עגבניות שרי
  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 3 ענפי תימין
  • 3 גבעולי בזיליקום
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 פלפל צ'ילי שלמים
  • מלח אטלנטי לפי הטעם

לקישוט

  • 2 כדורי מוצרלה די בפאלו (או כל מוצרלה טרייה) קרועים לפיסות

אופן הכנה

    1. על תבנית צלייה מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, תימין, בזיליקום, שמן זית, צ'ילי ומלח
    2. צולים בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-8 דקות, עד השחמה
    3. מוסיפים לסיר בישול הפסטה את הפסטה המבושלת ואת רוטב העגבניות, מחממים ומערבבים היטב
    4. מעבירים לקערת הגשה, מסדרים מעל את תערובת עגבניות השרי הצלויות וקרעי המוצרלה ומגישים מיד

בתיאבון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט