לרגל יום הפסטה הבינלאומי שיחול כמידי שנה בתאריך 25 לאוקטובר ||| כמה פסטה צורך הישראלי הממוצע בשנה ||| מה זה "אל דנטה" ||| האם פסטה באמת משמינה ||| מתכון קל להכנת פסטה של ברילה מאת מאיה דרין ||| לתשובות ולמתכון בהמשך <<<
הידעת
- ישראלי צורך בממוצע כ- 4 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקי, שצורך…… 28 ק"ג
- צריכת הפסטה בעולם עומדת על 6 ק"ג בשנה בממוצע לאדם
- פירושו המילולי של המונח "אל דנטה" הוא: עד השיניים, שיטת בישול המאפשרת לנעוץ שיניים בפסטה, כלומר שלא תהיה רכה ומסמורטטת. אל דנטה זו הדרך המדויקת לבישול פסטה: רכה במידה מועטה, אך עם זאת להיות קשה מספיק כדי ליצור התנגדות בשן
- האיטלקים והסינים חלוקים בשאלת הראשוניות של האטרייה. לדברי האיטלקים מתכונים עתיקים מראים, כי האיטלקים הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו
- פסטה באיטליה משמשת כמנה ראשונה בניגוד לישראל בה הפסטה מוגשת כמנה עיקרית
- האיטלקים אוכלים פסטה לפחות פעם ביום
- נהוג לחשוב כי פסטה משמינה אבל…..פסטה עשירה בפחמימות ודלה בשומנים. מנה ממוצעת של 100 גרם פסטה מכילה רק כ-150 קלוריות. הכמות וסוג הרוטב מוסיפים את הקלוריות העודפות
- 8. ישנן כ-200 צורות פסטה שונות, אך הצורה הנמכרת ביותר בכל העולם היא הספגטי
- האיטלקים מתאימים את סוג הרוטב לצורת הפסטה: פסטה דקה ועדינה מתאימה לרטבים דלילים וקלילים, פסטה עבה לרטבים כבדים וסמיכים, ופסטה בעלת חורים ושקעים מתאימה לרטבים עשירים בירקות או בשר. בישראל משלבים ביניהם ללא הבחנה
- כללי זהב לבישול פסטה:
- 100 גר' פסטה, 1 ליטר מים, 10 גרם מלח
- הרוטב תמיד יחכה לפסטה, ולא להפך
מתכון: פסטה פפיונים ברוטב עגבניות בזיליקום ועוד
חומרים (ל-4 מנות)
- 1 חבילת פסטה קצרה פפיונים (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
- 8 כפות רוטב עגבניות ובזיליקום, "ברילה"
להגשה
- 20 עגבניות שרי
- 1 בצל חתוך לרצועות דקות
- 6 שיני שום פרוסות
- 3 ענפי תימין
- 3 גבעולי בזיליקום
- 6 כפות שמן זית
- 2 פלפל צ'ילי שלמים
- מלח אטלנטי לפי הטעם
לקישוט
- 2 כדורי מוצרלה די בפאלו (או כל מוצרלה טרייה) קרועים לפיסות
אופן הכנה
-
- על תבנית צלייה מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, תימין, בזיליקום, שמן זית, צ'ילי ומלח
- צולים בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-8 דקות, עד השחמה
- מוסיפים לסיר בישול הפסטה את הפסטה המבושלת ואת רוטב העגבניות, מחממים ומערבבים היטב
- מעבירים לקערת הגשה, מסדרים מעל את תערובת עגבניות השרי הצלויות וקרעי המוצרלה ומגישים מיד
בתיאבון