מתכון קל להכנה, בשילוב חלב ועוגיות הידוע כאהוב על ילדים ומבוגרים. ניתן להכין בתבנית ייעודית להכנת ארטיקים (במתכון זה השתמשנו בתבנית טאפרוור ), בציפוי שוקולד וקראנץ' עוגיות 100% חיטה מלאה של "מן" עם סיבים תזונתיים וללא חומרים משמרים. המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend.
מצרכים (ל-10 יחידות)
לקראנץ' עוגיות
- 1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי (300 גר')
- 3 כפות סוכר חום
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם חמאה מומסת
לחלב עוגיות
- 4 כוסות חלב
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 5 כפות סילאן
לציפוי
- 1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי גרוסה לפירורים גדולים
- 100 גרם שוקולד חלב/שוקולד מריר
- 1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה
הכנת הקראנץ'
- מרסקים את העוגיות לתוך קערה בינונית
- מוסיפים את הסוכר, המלח והחמאה המומסת
- מערבבים היטב
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור כ-20 דקות ועד להזהבה.
הכנת החלב
- כשהתערובת קרה, מעבירים לקערה גדולה יחד עם החלב
- משרים כחצי שעה
- לאחר ההשריה, מעבירים דרך מסננת דקה. סוחטים היטב את העוגיות עד לקבלת חלב בגוון חום מוזהב
- את תערובת העוגיות הנוזלית שומרים בצד
- טורפים את החלב יחד עם השמנת המתוקה והדבש עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת הארטיק
- בתחתית כל כלי מניחים מעט מתערובת העוגיות שהושרו בחלב
- מכסים בתערובת החלב והשמנת
- מכניסים להקפאה.
לפני הגשה
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב עם השמן.
- צפים כל תחתית קרטיב בשוקולד.
- מצפים בעוגיות שפוררתם מראש.