פרימור ומיקי שמו מגישים לראש השנה מתכון ||| מתכון מיוחד לעוגות יוגורט אישיות, עם פירות יער ||| העוגות בשילוב מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור ||| מתאימות לאירוח בימי החג וכקינוח, לצד שתייה חמה או קרה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (ל-4 עוגות בריוש)
- 200 חמאה רכה
- 3/4 כוס שמן קוקוס
- 1.5 כוסות סוכר דמררה
- 2 כפיות דבש
- 6 ביצים L
- 1.5 כוסות קמח לבן
- 3/4 כוס קמח כוסמין
- 2 כפיות קמח שקדים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם גבינת ריקוטה 9%
- 100 גרם (1/2 גביע) יוגורט 3%
- 50 גרם פטל אדום קפוא
לרוטב פירות אדומים
- 3 כפות מיץ רימונים פרימור
- 2 כפות דבש
- 150 גרם פירות אדומים קפואים
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים החמאה, שמן קוקוס וסוכר במהירות בינונית-גבוהה במשך כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה
- מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב
- מנפים את הקמחים, אבקת אפייה ואבקת שקדים
- מנמיכים את מהירות ערבול המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הריקוטה והיוגורט ולבסוף את הקמחים המנופים עד לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מוזגים את התערובת ל- 4 תבניות בריוש עד לחצי הגובה
- מפזרים מעט פטל אדום מעל כל עוגה
- מוזגים את יתרת התערובת עד שיא גובה התבנית
- אופים במשך 40-50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים
- הופכים את העוגות על גבי רשת ומצננים
- הכנת רוטב הפירות האדומים: בקלחת מחממים 3 כפות מיץ רימונים יחד עם הדבש והפירות האדומים הקפואים עד לקבלת תערובת סמיכה
- מעטרים את העוגות ברוטב
הגשה
לצד כדור גלידה או מעט קצפת
חג שמח ושנה טובה