מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגיות טעימות, בריאות וקלות להכנה ||| עוגיות שכדאי שיהיו תמיד בבית לאירוח פתע של חברים או משפחה ||| אפשר תמיד לשדרג אבל זה הבסיס שיעשה לכם יום שמח עם הקפה או התה ||| אפשר להעשיר העוגה עם שקד, פיסטוק או אגוז ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני עוגיות כמו זה.
מצרכים (40-50 יחידות)
- 150 גרם שמן זית עדין* (או 200 גרם חמאה)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס סוכר
- 3 כוסות קמח תופח
- שדרוג: שבבי שקדים, אגוזים או פיסטוק חלבי
- אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את שמן הזית (או חמאה), סוכר, סוכר וניל לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים לבלילה אחידה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומסדרים את הכדורים עם רווח ביניהם
- שדרוג: אפשר לנעוץ שבב פיסטוק שקד או אגוז
- מכניסים את העוגיות ואופים 10-15 דקות עד שהעוגיות נשארות לבנות ונוצרים בהם סדקים
- מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר
- נותנים להן לנוח ואפשר לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר מספר ימים
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו







