חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק בטטה חורפי

היורה ירד והחורף כאן ||| אין כמו מרק סמיך ומחמם ||| אחת הבחירות הטובות ביותר ליום חורפי היא מרק בטטות ||| הפעם עם תוספת תפוחי אדמה וערמונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק בטטה חורפי ומנחם (צילום דני בר)

מצרכים

  • 1 בצל קצוץ
  • 5 בטטות גדולות, מקולפות, פרוסות
  • 2 תפוחי אדמה מקולפים, פרוסים
  • 100 גרם ערמונים קלופים בוואקום
  • מלח
  • פלפל
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט קינמון
  • טיפה ג'ינג'ר מגורד
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול (או 1 פחית קרם קוקוס)
  • שמן זית לטיגון
  • מעט פטרוזיליה לקישוט

אופן הכנה

  1. בסיר מאדים בשמן זית את הבצל לשקיפות
  2. מוסיפים פרוסות הבטטות, תפוחי האדמה והערמונים
  3. מכסים הכול במים רותחים, קצת מעל גובה תכולת הסיר
  4. מביאים לרתיחה
  5. מתבלים עם מלח, פלפל, מוסקט, קינמון וג'ינג'ר
  6. מבשלים על להבה בינונית עד שהכול רך
  7. טוחנים בבלנדר מוט
  8. מוסיפים שמנת מתוקה (או קרם קוקוס אם רוצים פרווה או טבעוני)
  9. מגישים עם מעט עלי פטרוזיליה מעל

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *