היורה ירד והחורף כאן ||| אין כמו מרק סמיך ומחמם ||| אחת הבחירות הטובות ביותר ליום חורפי היא מרק בטטות ||| הפעם עם תוספת תפוחי אדמה וערמונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 בצל קצוץ
- 5 בטטות גדולות, מקולפות, פרוסות
- 2 תפוחי אדמה מקולפים, פרוסים
- 100 גרם ערמונים קלופים בוואקום
- מלח
- פלפל
- מעט אגוז מוסקט
- מעט קינמון
- טיפה ג'ינג'ר מגורד
- 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול (או 1 פחית קרם קוקוס)
- שמן זית לטיגון
- מעט פטרוזיליה לקישוט
אופן הכנה
- בסיר מאדים בשמן זית את הבצל לשקיפות
- מוסיפים פרוסות הבטטות, תפוחי האדמה והערמונים
- מכסים הכול במים רותחים, קצת מעל גובה תכולת הסיר
- מביאים לרתיחה
- מתבלים עם מלח, פלפל, מוסקט, קינמון וג'ינג'ר
- מבשלים על להבה בינונית עד שהכול רך
- טוחנים בבלנדר מוט
- מוסיפים שמנת מתוקה (או קרם קוקוס אם רוצים פרווה או טבעוני)
- מגישים עם מעט עלי פטרוזיליה מעל
בתיאבון