חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק ירקות חורפי

אתר האינטרנט השוקה והשף איציק חזות מציעים ||| מתכון מרק ירקות חורפי פרי יצירתו של  שף חזות, להכנה מהירה מקיט המרק של השוקה ||| אפשר ממצרכים של הקיט ואפשר עצמאית ||| הכנת סופריטו Sofritto כבסיס למרק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

המצרכים לסופריטו ובהם גזר, בצל, כרישה ועוד (צילום Pixabay)

סופריטו Soffritto או מִירְפּוּאָה  Mirepoix

במטבח הספרדי המודרני, סופריטו מורכב משום, בצל, פלפל ועגבניות מבושלות בשמן זית. במטבח הים תיכוני, שמן זית מודגש יותר יחד עם עגבניות ובצל. ידוע על מתכון של סופריטו, כבר מאמצע המא -14, שכמובן היה ללא עגבניות, פלפל ותפוחי אדמה שהגיעו לאירופה רק יותר ממאה שנים מאוחר יותר. ישנם מתכונים לסופריטו שאינם מכילים עגבניות כלל, אלא הם מורכבים עם תוספת ירקות חתוכים לקוביות כמו כרישה או פלפלים.

במטבח האיטלקי תבשיל של בצל קצוץ, גזר וסלרי נקרא בטוטו Battuto, ואז, תוספת שמן זית תעניק לתבשיל את התואר סופריטו. הוא משמש כבסיס לרוב רוטבי הפסטה, כמו רוטב בולונז, אך מדי פעם הוא יכול לשמש כבסיס למנות אחרות, כמו ירקות מוקפצים. מסיבה זו, זהו מרכיב מהותי במטבח האיטלקי. הוא עשוי להכיל גם שום, שאלוט או כרישה.

במטבח הצרפתי קוראים לו מִירְפּוּאָה  Mirepoix. הפעם הסופריטו יהיה הבסיס למרק החורפי שלנו.

https://www.youtube.com/watch?v=HuREWKmjK10

מצרכים (4 מנות)

  • 1 בצל
  • 2 גזר
  • 1 סלרי
  • 1 גבעול כרישה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 קישוא (או זוקיני)
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות איכותית או 4 עגבניות מגורדות
  • 1 שן שום
  • 1 גבעול טימין
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית

להגשה

  • גרידת פרמז'ן מלמעלה (מוסיף המון טעמים)

אופן הכנה

  1. הכנת הסופריטו: חותכים לקוביות קטנות את הגזר, בצל, סלרי, כרישה ושום
  2. מטגנים בשמן זית 15-40 דקות, וכל המרבה הרי זה משובח
  3. לאחר אידוי מלא של הירקות, מוסיפים את העגבניות המגורדות מבשלים מעט
  4. מוסיפים כ- 2 ליטר מים לרתיחה
  5. חותכים את שאר הירקות לקוביות
  6. מכניסים את תפוחי האדמה ל-15 דקות בישול
  7. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הקישוא (או זוקיני) לעוד 30 דקות או עד שהירקות מבושלים דיים
  8. מתבלים במלח, פלפל ועלי טימין ומגישים.

הערה

ניתן להוסיף כל ירק עונתי כמו: כרובית, ברוקולי, תרד, דלעת, כמו כן גם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, אורגנו טרי וכדומה. כל המרבה הרי זה משובח.

לקבלת מרק סמיך יותר, ניתן להוסיף אטריות או כל פסטה אחרת, לחלופין ניתן להוסיף כוס קטניות והמרק הופך למינסטרונה.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *