פנינה קדם אוהבת לעשות עוגיות לכוווולם ||| ופנינה מספרת לנו: ניסיתי עשרות מתכונים לעוגיות האלו עד שהגעתי למתכון המנצח והוא מככב אצלי במטבח כבר 3 עשורים ||| שעה של ריפוי בעיסוק תוליד צנצנת ענקית עם עוגיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
למילוי
- ריבה שאוהבים (תות שדה, שזיפים, מעורבת וכו')
לפיזור
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים לפי הסדר חמאה, ביצים, סוכר, סוכר וניל, קמח ואבקת אפיה לקבלת בצק
- נותנים לבצק לנוח בערך חצי שעה
- לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים
- לרדד כל רבע למשטח דק
- לקרוץ עוגיות מכל עלה בצק, כך שנקבל חצי עוגיות שלמות וחצי מהעוגיות עם חור באמצע
- הערה: לעוגיות בצורת חמסה, השתמשתי בשני קורצנים בצורת חמסה בגדלים שונים. לקבלת עוגיות דובי משתמשים בקורצנים שמגיעים בזוגות ומיועדים לעוגיות האלה – אחד שלם ואחד עם חור באמצע
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 10 דקות עד הזהבה
- מצננים את העוגיות ומורחים ריבה על העוגיות השלמות
- מכסים עם העוגיות עם חור, את העוגיות השלמות עם הריבה (כמו בתמונה)
- מפזרים אבקת סוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון