חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלמון שמיר ועוד

סלמון, הדרים ושמיר פירותיים מצטרפים לצנוניות וג'ינג'ר חריפות ||| 2 מתכונים עם מצרכים דומים והתוצאה שונה לגמרי ||| מנה שיכולה להיות מוגשת גם כעבור יום או ביום חם ||| תצטרף היטב לסלט מלפפונים קר, סלט סלק ועוד ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

סלמון שמיר והדרים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: סלמון ג'ינג'ר-שמיר והדרים

מצרכים (4 מנות)

  • 800 גרם פילה סלמון ללא עור (או 1 ק"ג עם העור)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 6 כפות שמיר קצוץ דק
  • 1 חתיכת ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ, נקי ומגורד דק (אין צורך לקלף)
  • 2 כפות שמן זית, ועוד להגשה
  • 1 אשכולית
  • 2 תפוזים
  • 6 צנוניות קטנות, חתוכות לפלחים דקים
  • 1 אבוקדו

להגשה

  • מלח גס

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  2. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
  3. יבשו מעט את הסלמון והניחו על התבנית כשצד העור כלפי מטה (אם יש עור)
  4. תבלו במלח ופלפל
  5. בקערה בינונית מערבבים יחד את השמיר, ג'ינג'ר ושמן הזית עד לאיחוד
  6. מתבלים המרינדה במלח ופלפל
  7. מורחים מחצית מהמרינדה שמיר וג'ינג'ר מעל החלק העליון של הסלמון (שמרו את שאר המרינדה)
  8. אופים 15-20 דקות עד שהסלמון אפוי גם בפנים
  9. ם מבושלים, 15 עד 20 דקות. (תדעו שהסלמון נעשה כאשר החלק העליון משחים מעט)
  10. בזמן שהסלמון בתנור, חתכו את החלק העליון והתחתון של האשכולית והניחו את האשכולית על אחד הצדדים החתוכים
  11. קלפו את האשכולית בסכין כשהפרי על פני קרש החיתוך
  12. סוחטים את הקליפות לתוך המרינדה שמיר וג'ינג'ר שנותרה כדי להוציא מיץ כלשהו. אל תוותרו על המיץ שנשאר על קרש החיתוך
  13. חותכים את הפרי המקולף לפרוסות של 5-6 מ"מ ומסירים החרצנים
  14. מוסיפים את פרוסות האשכולית למרינדה כשכל פרוסה חצויה ל-2
  15. חוזרים על הפעולה עם התפוזים
  16. מוסיפים את הצנוניות, מתבלים בנדיבות במלח ומערבבים בעדינות לאיחוד
  17. שוברים את הסלמון לחתיכות גדולות
  18. מחלקים על צלחות הגשה עם סלט ההדרים והמרינדה
  19. מקלפים את האבוקדו ומפרידים מהגלעין
  20. מחלקים לרבעים לאורך ומוסיפים לצלחות
  21. מתבלים במלח
  22. מוזגים כף של המיצים מהקערה מעל
  23. מתבלים בפלפל שחור, זילוף נוסף של שמן זית, ומלח ים גס
סלמון הדרים ועוד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: סלמון שמיר

מצרכים (2-3 מנות)

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 230 מעלות
  2. משמנים תבנית אפייה בשמן זית
  3. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ ליים, שמיר טרי, מלח ופלפל לפי הטעם
  4. יוצקים הבלילה מעל הפילה סלמון
  5. אופים כ- 15 דקות או עד שהפילה מתפרק עם מזלג

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *