סלמון, הדרים ושמיר פירותיים מצטרפים לצנוניות וג'ינג'ר חריפות ||| 2 מתכונים עם מצרכים דומים והתוצאה שונה לגמרי ||| מנה שיכולה להיות מוגשת גם כעבור יום או ביום חם ||| תצטרף היטב לסלט מלפפונים קר, סלט סלק ועוד ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: סלמון ג'ינג'ר-שמיר והדרים
מצרכים (4 מנות)
- 800 גרם פילה סלמון ללא עור (או 1 ק"ג עם העור)
- מלח
- פלפל שחור
- 6 כפות שמיר קצוץ דק
- 1 חתיכת ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ, נקי ומגורד דק (אין צורך לקלף)
- 2 כפות שמן זית, ועוד להגשה
- 1 אשכולית
- 2 תפוזים
- 6 צנוניות קטנות, חתוכות לפלחים דקים
- 1 אבוקדו
להגשה
- מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- יבשו מעט את הסלמון והניחו על התבנית כשצד העור כלפי מטה (אם יש עור)
- תבלו במלח ופלפל
- בקערה בינונית מערבבים יחד את השמיר, ג'ינג'ר ושמן הזית עד לאיחוד
- מתבלים המרינדה במלח ופלפל
- מורחים מחצית מהמרינדה שמיר וג'ינג'ר מעל החלק העליון של הסלמון (שמרו את שאר המרינדה)
- אופים 15-20 דקות עד שהסלמון אפוי גם בפנים
- ם מבושלים, 15 עד 20 דקות. (תדעו שהסלמון נעשה כאשר החלק העליון משחים מעט)
- בזמן שהסלמון בתנור, חתכו את החלק העליון והתחתון של האשכולית והניחו את האשכולית על אחד הצדדים החתוכים
- קלפו את האשכולית בסכין כשהפרי על פני קרש החיתוך
- סוחטים את הקליפות לתוך המרינדה שמיר וג'ינג'ר שנותרה כדי להוציא מיץ כלשהו. אל תוותרו על המיץ שנשאר על קרש החיתוך
- חותכים את הפרי המקולף לפרוסות של 5-6 מ"מ ומסירים החרצנים
- מוסיפים את פרוסות האשכולית למרינדה כשכל פרוסה חצויה ל-2
- חוזרים על הפעולה עם התפוזים
- מוסיפים את הצנוניות, מתבלים בנדיבות במלח ומערבבים בעדינות לאיחוד
- שוברים את הסלמון לחתיכות גדולות
- מחלקים על צלחות הגשה עם סלט ההדרים והמרינדה
- מקלפים את האבוקדו ומפרידים מהגלעין
- מחלקים לרבעים לאורך ומוסיפים לצלחות
- מתבלים במלח
- מוזגים כף של המיצים מהקערה מעל
- מתבלים בפלפל שחור, זילוף נוסף של שמן זית, ומלח ים גס
מתכון: סלמון שמיר
מצרכים (2-3 מנות)
- 500 גרם פילה סלמון
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כפות מיץ ליים
- 1 כף שמיר טרי
- מלח
- פלפל שחור
להגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 230 מעלות
- משמנים תבנית אפייה בשמן זית
- מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ ליים, שמיר טרי, מלח ופלפל לפי הטעם
- יוצקים הבלילה מעל הפילה סלמון
- אופים כ- 15 דקות או עד שהפילה מתפרק עם מזלג
בתיאבון