קינוח או מאכל מתוק שהקמח הוא רק הציפוי והעיקר הם עיגולי תפוחי העץ השלמים ||| כל סוגי התפוחים שהם לא מתוקים יעשו את העבודה הכי טוב ||| התפוחים מצופים עם בלילה שמעיפה לכם את הגג בטעמים המיוחדים של המתכון המקומי של חבל פינצגאו ע"י זלצבורג, אוסטריה ||| כל הפרטים והמתכון הסודי בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 10 תפוחי-עץ חמצמצים
לבלילה
- 200 גרם קמח לבן
- 150 גרם קמח אפייה
- 4 ביצים L
- 250 מ"ל חלב
- 1 כף קמח תפוחים
- 125 מ"ל יין נתזים
- 10 גרם סוכר וניל
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
לפיזור מעל
אופן הכנה
- הכנת טבעות התפוחים: מקלפים את התפוחים
- חותכים לפרוסות דקות של 2-3 מ"מ, עם ליבת התפוחים. הערה: משאירים את הליבה (ואפשר גם את הגרעינים, אם אין ילדים קטנים בין הסועדים), כי יש בליבה הרבה ויטמינים ומינרלים חשובים
- טורפים את כל מצרכי הבלילה לקבלת בלילה סמיכה כאשר משתמשים בביצים As Is ולא מופרדות, ומעט מאד מלח
- שתי סודות לטעם המיוחד שנקבל: קמח תפוחי עץ והיין המבעבע (לא חשוב הסוג) מבטיחים שהבלילה תתפח וטבעות תפוחי העץ יהיו תפוחות וטעימות
- טובלים הטבעות תפוחים בבלילה לצפוי מלא
- ממלאים מחבת בשמן צמחי ומחממים. הערה: השמן בטמפרטורה המושלמת כאשר טבעת התפוחים צפה על השמן הרותח
- מטגנים את הטבעות עד להזהבה
- מגישים בצלחת ומפזרים אבקת סוכר מעל
בתיאבון Guten Appetit