כולם מכירים את רוטב הפסטו האיטלקי או את הצ'ימיצ'ורי הארגנטינאי ||| הפעם אנחנו מציעים רוטב מזרח תיכוני שמקורו באיטליה ומורכב מכל טוב של מזרח הים התיכון ||| רוטב שהפך למרכזי במטבח של צפון איטליה וממנו נפוץ לרחבי תבל ||| מתכון גרמולטה קלסי איטלקי וגם מתכון עם טוויסט מערבי שנותן לו נפח ונוכחות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מהו רוטב גרמולטה
רוטב ירוק העשוי מפטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ושום. זהו הליווי הסטנדרטי למנת האוסובוקו מילאנזה ossobuco alla Milanese אבל הרוטב משמש לתיבול מגוון רחב נוסף של מנות איטלקיות. גרמולטה כוללת בדרך כלל קליפת לימון מגורדת, אם כי יש שמשתמשים בגרידת פירות הדר אחרים כמו ליים, תפוז, אשכולית. יש גם וריאציות אחרות, בשימוש בחלק או בכל עשבי התיבול הירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מרווה או תיבול חריף של שום, חזרת טרייה מגורדת דק, שאלוט טחון ויש אפילו שמעשירים את הרוטב בגבינת פקורינו רומנו, אנשובי, צנוברים קלויים.
שימוש מומלץ בגרמולטה
מקובל לתבל בגרמולטה מרקים, דגים, עוף או ביצים, אנטיפסטי של ירקות צלויים או טוסט עם פרוסות אבוקדו. במנות רבות נוספות אפשר להוסיף גרמולטה כמו עם ריזוטו, פולנטה, שעועית, תפוח אדמה או פסטה מבושלים ואפילו עם….. חומוס.
מתכון: גרמולטה איטלקית
מצרכים
- 1 צרור פטרוזיליה
- 2 שיני שום
- 1 לימון הקליפה
- 2 כפיות מיץ לימון
- ½ כוס שמן זית
- קורט מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט פתיתי צ'ילי לאוהבי החריף
- שדרוג: 1-2 כפות צנוברים קלויים
אופן הכנה
- בקערת מעבד מזון מערבבים את הפטרוזיליה, קליפת לימון והשום לקבלת רסק דק
- מוסיפים את שמן הזית, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים לאחידות
- טועמים ומתקנים טעמים עם מלח ומיץ לימון
- לאוהבי החריף, הוסיפו פתיתי צ'ילי
- הערה: במידה והרוטב סמיך מידי אפשר לדלל עם תוספת מעט שמן זית
מתכון: גרמולטה עדינה
מצרכים
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 2שיני שום כתוש
- 4כפות שמן זית
- 1 לימון הקליפה מגורדת
- 1/2כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל
אופן הכנה
- במחבת עם שמן זית מטגנים את השום הכתוש עם פירורי הלחם עד להזהבה
- מצננים לטמפרטורת החדר ומערבבים עם שאר המצרכים
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל
בתיאבון Buon Appetito