חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גרמולטה Gremolata

כולם מכירים את רוטב הפסטו האיטלקי או את הצ'ימיצ'ורי הארגנטינאי ||| הפעם אנחנו מציעים רוטב מזרח תיכוני שמקורו באיטליה ומורכב מכל טוב של מזרח הים התיכון ||| רוטב שהפך למרכזי במטבח של צפון איטליה וממנו נפוץ לרחבי תבל ||| מתכון גרמולטה קלסי איטלקי וגם מתכון עם טוויסט מערבי שנותן לו נפח ונוכחות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

גרמולטה Gremolata (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהו רוטב גרמולטה

רוטב ירוק העשוי מפטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ושום. זהו הליווי הסטנדרטי למנת האוסובוקו מילאנזה ossobuco alla Milanese אבל הרוטב משמש לתיבול מגוון רחב נוסף של מנות איטלקיות. גרמולטה כוללת בדרך כלל קליפת לימון מגורדת, אם כי יש שמשתמשים בגרידת פירות הדר אחרים כמו ליים, תפוז, אשכולית. יש גם וריאציות אחרות, בשימוש בחלק או בכל עשבי התיבול הירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מרווה או תיבול חריף של שום, חזרת טרייה מגורדת דק, שאלוט טחון ויש אפילו שמעשירים את הרוטב בגבינת פקורינו רומנו, אנשובי, צנוברים קלויים.

שימוש מומלץ בגרמולטה

מקובל לתבל בגרמולטה מרקים, דגים, עוף או ביצים, אנטיפסטי של ירקות צלויים או טוסט עם פרוסות אבוקדו. במנות רבות נוספות אפשר להוסיף גרמולטה כמו עם ריזוטו, פולנטה, שעועית, תפוח אדמה או פסטה מבושלים ואפילו עם….. חומוס.

מתכון: גרמולטה איטלקית

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערת מעבד מזון מערבבים את הפטרוזיליה, קליפת לימון והשום לקבלת רסק דק
  2. מוסיפים את שמן הזית, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים לאחידות
  3. טועמים ומתקנים טעמים עם מלח ומיץ לימון
  4. לאוהבי החריף, הוסיפו פתיתי צ'ילי
  5. הערה: במידה והרוטב סמיך מידי אפשר לדלל עם תוספת מעט שמן זית

מתכון: גרמולטה עדינה

מצרכים

אופן הכנה

  1. במחבת עם שמן זית מטגנים את השום הכתוש עם פירורי הלחם עד להזהבה
  2. מצננים לטמפרטורת החדר ומערבבים עם שאר המצרכים
  3. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל

בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *