מתכון: סלט דלעת של המגרב

סלט שזוכה לשמות שונים בהתאם למקור המתכון ||| הטריפוליטאים קוראים לו צ׳רשי דלעת Cersci ||| בטנג'יר הוא נקרא טירשי Tirshi והוא מעט חריף יותר ||| סלט דלעת اليقطين نبات Insalata di zucca, וגם سلطة اليقطين ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

סלט דלעת צ'רשי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון צ'רשי

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הדלעת במים עד שהיא מתרככת ומסננים את המים
  2. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית אחידה
  3. מערבבים היטב עם יתר המצרכים לאחידות
  4. מגישים קר
  5. המלצת הגשה: הצ'רשי מוגש בצד המנגל עם מעט שמן זית. יכול ללוות קוסקוס, ואז מוגש ללא תוספת שמן

מתכון: טירשי – סלט דלעת חריף Tirshi

סלט שבאופן מסורתי מוכר באזור הספרדי של מרוקו וטנג'יר. לווי נהדר לקוסקוס וגם יכול להשתלב היטב ולרענן כל סלט ירקות.

מצרכים (8 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. חותכים את הדלעת לשניים ומניחים עם השטח החתוך כלפי תבנית מרופדת בנייר כסף
  3. אופים במשך שעה עד התרככות הדלעת
  4. כשהדלעת מוכנה מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה והגרעינים
  5. מועכים את העיסה למחית חלקה כמו פירה
  6. בקערת בלנדר מערבבים את המחית עם שאר המצרכים לקבלת מחיר אחידה וחלקה
  7. טועמים ומתקנים תיבול
  8. מקררים את המחית לטמפרטורת חדר ומגישים

מתכון Insalata di zucca

מצרכים (6 מנות)

אופן הכנה

  1. שמים בסיר את כל הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד שיתרככו
  2. מסננים את המים ומעבירים את הירקות הרכים לקערה
  3. מועכים את הירקות למחית אחידה ומצננים היטב
  4. בקערה נפרדת מערבבים את השום כתוש, תבלינים, שמן הזית ומיץ הלימון לבלילה אחידה
  5. יוצקים את הבלילה על מחית הירקות הקרה
  6. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול
  7. מגישים קר. טיפ: אפשר לשמור במיכל אטום במקרר, עד שבוע.

מתכון: צ'רשי קרעה

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוח האדמה והדלעת
  2. מסננים ומרסקים לקבלת מחית אחידה
  3. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים לפירה אחיד

הגשה

להגיש לצד טונה, ביצה קשה וזיתים או עם קוסקוס או סתם בתור סלט טעים.

בתיאבון بالصحه والعافيه

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *