סלט שזוכה לשמות שונים בהתאם למקור המתכון ||| הטריפוליטאים קוראים לו צ׳רשי דלעת Cersci ||| בטנג'יר הוא נקרא טירשי Tirshi והוא מעט חריף יותר ||| סלט דלעת اليقطين نبات Insalata di zucca, וגם سلطة اليقطين ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מתכון צ'רשי
מצרכים
- 2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
- 6-5 שיני שום קלופות
- 1/2 כפית כמון
- 1.5 כפיות קימל טחון
- קורט מלח
- 1 כפית מיץ לימון
- 2 כפיות פפריקה חריפה
אופן הכנה
- מבשלים את הדלעת במים עד שהיא מתרככת ומסננים את המים
- מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית אחידה
- מערבבים היטב עם יתר המצרכים לאחידות
- מגישים קר
- המלצת הגשה: הצ'רשי מוגש בצד המנגל עם מעט שמן זית. יכול ללוות קוסקוס, ואז מוגש ללא תוספת שמן
מתכון: טירשי – סלט דלעת חריף Tirshi
סלט שבאופן מסורתי מוכר באזור הספרדי של מרוקו וטנג'יר. לווי נהדר לקוסקוס וגם יכול להשתלב היטב ולרענן כל סלט ירקות.
מצרכים (8 מנות)
- 1 ק"ג דלעת
- 1/2 כפית פפריקה
- 2 שיני שום כתוש
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- חותכים את הדלעת לשניים ומניחים עם השטח החתוך כלפי תבנית מרופדת בנייר כסף
- אופים במשך שעה עד התרככות הדלעת
- כשהדלעת מוכנה מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה והגרעינים
- מועכים את העיסה למחית חלקה כמו פירה
- בקערת בלנדר מערבבים את המחית עם שאר המצרכים לקבלת מחיר אחידה וחלקה
- טועמים ומתקנים תיבול
- מקררים את המחית לטמפרטורת חדר ומגישים
מתכון Insalata di zucca
מצרכים (6 מנות)
- 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 1/2 ק"ג תפוח אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 ק"ג גזר, קלופים ופרוסים
- 1/2 ק"ג קישואים, קלופים או שטופים היטב ופרוסים
- 2 ראשי שום , מפורקים לשיניים קלופות וכתושות
- 2 כפות פפריקה חריפה
- 1 כף כמון
- 1 כף קימל טחון
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/3 כוס שמן זית
- 5 לימונים בינוניים, המיץ בלבד
אופן הכנה
- שמים בסיר את כל הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד שיתרככו
- מסננים את המים ומעבירים את הירקות הרכים לקערה
- מועכים את הירקות למחית אחידה ומצננים היטב
- בקערה נפרדת מערבבים את השום כתוש, תבלינים, שמן הזית ומיץ הלימון לבלילה אחידה
- יוצקים את הבלילה על מחית הירקות הקרה
- מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול
- מגישים קר. טיפ: אפשר לשמור במיכל אטום במקרר, עד שבוע.
מתכון: צ'רשי קרעה
מצרכים
- 1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות
- 1 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות
- 1.5 כף פלפל צ'ומה
- 5 כפות שמן זית
- 1 לימון מיץ בלבד
- 1 כפית מלח
אופן הכנה
- מבשלים את תפוח האדמה והדלעת
- מסננים ומרסקים לקבלת מחית אחידה
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים לפירה אחיד
הגשה
להגיש לצד טונה, ביצה קשה וזיתים או עם קוסקוס או סתם בתור סלט טעים.
בתיאבון بالصحه والعافيه







