חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חדש על המדף של דני בר מס' 12/2022

מוצרים חדשים במגוון תחומים ||| פעילויות והצעות למשפחות בכלל וגם לנשים ולנוער ||| חדשות וחידושים, מבצעים והצעות לכל גיל ||| יינות מרעננים לקראת החגים ||| מאכלים לנמנעים מגלוטן, סוכר וסתם פודיס ||| לשאר החידושים והחדשות בהמשך…

חדש על המדף

שורש עם קליקסיל CLICKSEAL™– בקבוק רב פעמי חדשני

שורש עם בקבוקים טרמיים עם פקק קליקסיל (צילום לירון כהן אביב)

הבקבוקים של שורש לשנת 2022 מגיעים עם פקק חדשני וקל לתפעול, ללא הברגה נפתח במהירות, אוטם את הבקבוק בקליק ומאפשר זרימת מים גבוהה בעת השתייה, אשר פותח בשורש והינו פטנט רשום. פקק CLICKSEAL של שורש הוא מנגנון הפתיחה והסגירה של פקק הבקבוקים החדש של שורש הוא חדשני, מהיר ולא מטפטף. פשוט לסובב את הפקק רבע סיבוב, משיכה קלה למעלה, והפקק פתוח. לסגירה בטוחה, צריך פשוט להדק את הפקק עד שתשמעו את ה"קליק". כמה פשוט – ככה חכם. הפקק ניתן לתפעול ביד אחת, ומגיע עם רצועת פוליפרופילן, המתייבשת מהר, במגוון צבעים.

ECO CLICKSEAL של שורש אקו הוא בקבוק TRITAN איכותי, חזק ועמיד, בעל דופן כפולה ומבודדת אשר מונע הזעה של הבקבוק ושומר על טמפרטורת המים הקרים לאורך זמן, לשימוש יומיומי, מושלם ליום ארוך במשרד, לאימון בחדר הכושר או לכל פעילות מחוץ לבית. בקבוק ECO CLICKSEAL כולל את הפקק החכם של שורש  CLICKSEAL™הניתן לתפעול בקלות ובנוחות ומוגן לגמרי מנזילות. כמו כל המוצרים של שורש – גם בקבוקי האקו עוברים בקרת איכות מחמירה, הם נטולי BPA וPVC מחומר טריטן עמיד ואיכותי ביותר, מעוצבים בצורה נוחה וקלה לתפעול ויש להם ידית אחיזה לנוחות מרבית ולתלייה על התיק. אקו מגיע בשלושה צבעים- כחול, כתום, ורוד. בנפח של 600 מ"ל – 139 שקלים

בקבוק TERRAIN של שורש הוא בקבוק נירוסטה איכותי, מעוצב ופונקציונלי. הבקבוק בעל דופן כפולה ובידוד ואקום לשמירה על נוזלים קרים עד 24 שעות ונוזלים חמים עד 12 שעות. ה"טריין" כולל את הפקק החכם של שורש CLICKSEAL™ הניתן לתפעול בקלות ובנוחות ומוגן לגמרי מנזילות, נשאר יבש ולא מזיע. מומלץ לנקות במדף עליון במדיח. טריין מגיע בשלושה צבעים- כחול, ירוק, שחור, בנפח 700 מ"ל – 159 שקלים

בקבוקי CLICKSEAL ACT של שורש בקבוק אקט TRITAN איכותי ומוגן מנזילות, קל וחזק לשימוש יומיומי, הליכה או טיול. האקט כולל את הפקק החכם של שורש CLICKSEAL™, הניתן לתפעול בקלות ובנוחות ומוגן לגמרי מנזילות ומגיע עם ידית אחיזה לנוחות מרבית ותלייה על התיק. כמו כל המוצרים בשורש, גם הבקבוקים עוברים בקרת איכות מחמירה, נטולים BPA  וPVC . עשויים מחומר טריטן עמיד ואיכותי ביותר ומעוצבים בצורה נוחה וקלה לתפעול. מומלץ לנקות במדף עליון במדיח.

בקבוק ה ACT מגיע בשלושה צבעים- כחול, כתום, אפור. בשני נפחים: 700 מ"ל- 109 שקלים / 950 מ"ל- 119 שקלים.

ניתן להשיג את המוצרים מבית "שורש" בחנויות המטיילים, ההנעלה והספורט המובחרות. למציאת החנות הקרובה למקום מגוריך בקישור:  http://source-israel.co.il/stores /

תבואות עם פסטה מקמח כוסמין אורגני מאיטליה

סדרת פסטה אורגנית מכוסמין לבן (צילום אייל גרניט)

תבואות, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציגה סדרה של פסטה מקמח כוסמין אורגני – ספגטי, פוסילי ופנה – המיובאת מאיטליה. פסטה נהדרת כארוחת צהרים או ערב, לקחת לים או לבריכה ובכלל, בכל פעם שמתחשק לאכול פסטה טעימה.

כל אחד מהסוגים מתאים למגוון מאכלים איטלקיים אהובים כמו פסטה ברוטב פומודורו, פסטה ברוטב אלפרדו, פסטה אלי אוליו, סלט פסטה עם ירקות אנטיפסטי, סלט פסטה עם ירקות טריים, פשטידת מק אנד צ'יז, כתוספת ועוד.

הפסטה עשויה מרכיבים אורגניים בלבד, והיא נקייה מחומרי הדברה, צבעי מאכל וכימיקלים מזיקים. כשר. מחיר: 11.90 שקלים (משקל 500 גרם). להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. פרטים באתר: www.tvuot.co.il

מועצת הדבש עם 4,400 טון – שנת שיא בתפוקת הדבש בישראל

דבש מכוורת גליל קיבוץ דן (צילום דני בר)

לקראת ראש השנה תשפ"ג וחגי תשרי, מוסר אופי רייך מנכ"ל מועצת הדבש, כי השנה, היקף ייצור הדבש המקומי שובר שיא ויעמוד על כ- 4,400 טון דבש איכותי ישראלי, "הודות לשפע הדבש במכוורות ישראל, קיימת כמות דבש משובחת וגבוהה שתספק את כל צריכת הדבש בחגי תשרי, בנוסף אין עלייה במחיר הדבש הסיטונאי" אומר רייך ומוסיף: "הדבש מיוצר על ידי דבוראי ישראל ב- 120 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. שפע הדבש נוצר הודות לחורף שהתארך מעל הממוצע, כמות משקעים גבוהה, גם בחודשים מרץ ואפריל, שגרמו לפריחות אביב וקיץ שופעות (שפע צוף), ועונת הקיץ שהחלה מאוחר עם טמפרטורות המיטיבות עם הכוורות ותהליך ייצור הדבש. אנו מברכים על כמות דבש יוצאת מהכלל. ראוי לציין את פעולות משרד החקלאות המסייע לחיזוקו של ענף הדבוראות למען המשך האבקה של כלל גידולי החקלאות בישראל" אומר רייך.

רייך מסביר כי, התועלת המרכזית של ענף הדבוראות אינה בייצור דבש, כי אם במתן שירותי האבקה לגידולים חקלאיים, המתבצעת על ידי דבורת הדבש המאביקה 80% מצמחי החקלאות והבר. ערך האבקת הדבורים לתל"ג החקלאי בישראל עומד על כ- 3.5 מיליארד שקלים בשנה. "רק לפני מספר חודשים השלימו דבוראי ישראל שינוע של מעל 70 אלף כוורות, בכל רחבי הארץ, להאבקת פריחת מטעי הפרי, הנשירים: דובדבן, תפוח, שזיף, משמש, אגס, נקטרינה, אבוקדו ועוד, ובמקשות: אבטיח, מלון, קיווי, חמניות ועוד, הודות לכך הציבור נהנה משפי פירות וירקות" מוסיף רייך.

מנתוני מועצת הדבש עולה כי, צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי, מסתכמת בכ-6,200 טון בשנה. ישראלי צורך בממוצע, בחודש תשרי כ- 250 גרם דבש, מתוך צריכה שנתית של כ- 650 גרם לנפש.

בישראל מאות דבוראים המטפלים בעשרות אלפי כוורות הפזורות באלפי נקודות מרעה צופני ברחבי הארץ כאשר כ- 80,000 כוורות מאביקות גידולים חקלאיים של פירות וירקות.

"על פי בדיקה שערכנו, למרות עליית מחירי התשומות לכל רוחב המשק ועליית מחיר הדבש ברחבי העולם, הדבש הישראלי משווק לרשתות השיווק השונות במחירים זהים לשנים האחרונות ועל כן איני צופה עליה במחירי הדבש לצרכן לקראת חגי תשרי. מתוך נתונים שפרסם הלמ"ס לגבי מחירי הדבש ניתן לראות שמחירי הדבש לצרכן נמצאים במגמת ירידה" אומר רייך.

במועצת הדבש מעודדים קנייה ישירה במכוורות הדבוראים, שחלקם מציעים משלוחים לאורך חגי תשרי. "חשוב דווקא עכשיו, בימים שבהם כלל ענפי החקלאות נלחמים על עתידם ועל עתיד בטחון המזון, לרכוש תוצרת חקלאית טרייה ובריאה ודבש איכותי ישירות מהמכוורות בישראל כדי לתמוך בדבוראים המבטיחים באמצעות האבקה את ביטחון המזון בארץ הן בימי משבר והן בשגרה" מציין רייך.

טחנת קמח הארץ עם קמח צרפתי לקונדיטוריה וקמח צרפתי לבריוש ולמאפי שמרים

חולמים על מאפים צרפתיים? מהיום אפשר להכין בבית! טחנת "קמח הארץ" מציגה שני קמחי איכות מהסדרה הצרפתית: קמח צרפתי לקונדיטוריה וקמח צרפתי לבריוש ולמאפי שמרים. הקמחים מיובאים על ידי קמח הארץ מטחנת הקמח Moulins Bourgeois בצרפת, הפועלת משנת 1895. Moulins Bourgeois מהמובילות בצרפת, ממוקמת מזרחית לפריז ומספקת מתוצרתה למאפיות ולקונדיטוריות ברמות הגבוהות ביותר בפריז והסביבה. הגרעינים נבחרים בקפידה מיבולים ברדיוס של כ-100 ק"מ מהטחנה. במקביל ובנוסף לשרשרת בקרת האיכות, פועלות בטחנה שלוש מאפיות שמטרתן בדיקת איכות מעשית של כל הקמחים המיוצרים בה.

קמח צרפתי לקונדיטוריה T45: קמח לבן בהיר ואיכותי, המופק ממרכז גרעין החיטה. דל בגלוטן. הקמח יציב מאוד ובעל מרקם רך והומוגני, תכונות המאפשרות אפייה ברמה הגבוהה ביותר של מאפי קונדיטוריה שונים ובהם עוגות, עוגיות, טארט ועוד.

קמח חיטה צרפתי לבריוש ומאפי שמרים T55: קמח חיטה לבן, רב תכליתי, עשיר מאוד בחלבון. קמח צרפתי קלאסי האופייני מאוד לעולם האפייה הצרפתי ולמאפים עשירים בחמאה וממרחים כמאפי שמרים, בריוש וכדומה. תכונות הקמח מאפשרות קבלת תוצרים ברמה גבוהה ויכולת הכלה של תוספות כמו חמאה, קרמים ופירות, תוך שמירה על איכות הבצק וטעמו הייחודי. להשיג באתר טחנת קמח הארץ…

Ark Trade עם התייקרויות במוצרי המזון

שדה חיטה (צילום Pixabay)

האם אנו עומדים בפני גל התייקרויות נוסף של מוצרי מזון? מנתוני חברת ARK TRADE עולה כי בעוד שהשפעת משבר המלחמה באוקראינה על מחירי הסחורות החקלאיות יורדת, נראה כי מזג האוויר הקיצוני, המאופיין בחוסר משקעים ובגלי חום במדינות השונות, צפוי להשפיע משמעותית על מחירי סחורות כגון חיטה, אורז וסויה.

ARK TRADE שהוקמה על ידי היזמת אורית שיפמן, הינה פלטפורמה דיגיטלית, המבוססת על בינה מלאכותית, לביצוע מסחר בינ"ל בכל סוגי הסחורות והמוצרים. הפלטפורמה סורקת ומנתחת בזמן אמת כמות גדולה של מקורות מידע המשפיעים על מחירי הסחורות השונים וזמינותם בשוק, וביניהם גם מקורות שאינם שמישים לאנליסטים. בכלל זה, מנתחת הפלטפורמה נתונים פיננסיים, חדשות, רשתות חברתית, שינויי מזג אוויר ומשבר האקלים, השפעת משברים עולמיים, אירועים פוליטיים, משברים פנים מדינתיים ובינלאומיים ועוד.

"מניתוח פלטפורמת הבינה המלאכותית של החברה עולה כי השפעת פרמטר 'מזג האוויר' על מחירי הסחורות זינקה בתוך חודש בלבד במאות אחוזים". אומרת אורית שיפמן, מייסדת ומנכ"לית ARK TRADE. לדבריה, בחלק מהסחורות, כגון חיטה וסויה, פרמטר 'מזג האוויר' מהווה כיום את הפרמטר המרכזי שנראה שישפיע על המחירים בטווח הקרוב. זאת לעומת אחוזי השפעה בודדים לפני כחודש. "השפעת פרמטר 'מזג האויר' בפלטפורמה על מחיר הסויה עומדת כיום על למעלה מ-37% והשפעתו על מחיר החיטה עומדת על כ-27%. זאת לעומת 2.6% ו-1% בהתאמה, בלבד, לפני כחודש" מציינת שיפמן.

מנגד, מניתוח נתוני הפלטפורמה עולה כי השפעת הפרמטר 'משברים עולמיים', קרי המלחמה באוקראינה, שהיה הפרמטר המרכזי שהביא לזינוק במחירי הסחורות במהלך השנה, פוחתת. "מנתוני הבינה המלאכותית של הפלטפורמה נראה כי בטווח הקרוב האיום הגדול על מחירי סחורות כמו חיטה, אורז וסויה, הוא דווקא משבר האקלים" אומרת שיפמן.

החיטה, הסחורה המזוהה ביותר עם המלחמה באוקראינה, מדגימה אולי טוב מכל את השינויים שחלו לאחרונה בפרמטרים המשפיעים על המחירים. החיטה נסחרה בתחילת השנה במחיר 7.58 דולר לבושל. בעקבות המלחמה, מחיר החיטה זינק עד לרמה של 12.78 דולר לבושל במחצית חודש מאי. ירידת השפעות המלחמה באוקראינה והחזרה ההדרגתית לייצוא החיטה מהמדינה הביאו לירידת המחיר, אולם בימים האחרונים הוא חזר לעלות וכיום הוא עומד על 8.06 דולר לבושל. מחיר גבוה בכ-6% מהמחיר בתחילת השנה, טרם המלחמה. כעת נראה כי תופעות מזג האוויר השונות ובראשן גלי החום והיובש, בעיקר באירופה (צרפת, ספרד, פולין, בולגריה ועוד) עלולות להביא לפגיעה משמעותית בהיקף התוצרת. מערכת הבינה המלאכותית של ARK TRADE מצביעה על כך שרגישות מחיר החיטה למזג האוויר בפלטפורמה זינקה לכ-27%, לעומת 1% לפני חודש בלבד.

גם מחיר הסויה צפוי להיות מושפע משמעותית ממשבר האקלים. בתחילת השנה נסחר בושל סויה במחיר של 12.3 דולר וזינק עד לרמה של 17.69 דולר לבושל במחצית הראשונה של יוני. מאז התהפכה המגמה ומחיר הסויה ירד משמעותית עד למחיר של 14.18 דולר. החל מ-21 ביולי מחיר הסויה שב לעלות ובימים אלה נסחרת הסויה במחיר של 15.35 דולר לבושל. נמוך אמנם ממחירי השיא, אבל גבוה בכ-25% מהמחיר בתחילת השנה.

ב-ARK TRADE מעריכים כי ההסבר לתנודתיות הרבה נובע מהשפעת מזג האוויר. עיקר גידולה וייצורה של הסויה הוא בארה"ב. אזורי הגידול המרכזיים של הסויה, במערב התיכון, סובלים מגלי חום ומתנאי יובש חריפים. כתוצאה מכך צפויה ירידה בהיקף הגידולים ובאיכותם. מנתוני החברה עולה כי פרמטר 'מזג האוויר', כגורם המשפיע על מחיר הסויה בפלטפורמה, זינק בתוך חודש מרמה של 2.6% לרמה של 37% וכיום ההערכה היא כי הוא הגורם המרכזי שישפיע על המחיר בטווח הקרוב. לשם השוואה, השפעת פרמטר 'משבר עולמי' על מחיר הסויה צנחה בפלטפורמה בתוך כחודש מכ-36% לכ-26% בלבד.

גם באורז רואים ב-ARK TRADE השפעה גוברת של פרמטר 'מזג האוויר', כאשר האורז נסחר כיום ברמות קרובות לשיא. מחירו של האורז עלה ממחיר של 14.63 דולר ליחידת מידה של 100 פאונד בתחילת השנה למחיר שיא של 17.82 דולר במחצית מאי. כיום נסחר האורז במחיר קרוב למחיר השיא – 17.15 דולר. זאת בעיקר בשל מחסור בגשם בהודו, יצואנית האורז הגדולה בעולם. שדות האורז בהודו הצטמצמו לשפל של 3 שנים ונוצר מחסור בזנים מסוימים. בנוסף, בנגלדש השכנה ניסתה להגדיל את היקפי הגידולים אולם הללו סבלו מהצפות שיגרמו לירידה בהיקף הייצוא מהמדינה ב -2022.

מניתוח הבינה המלאכותית של ARK TRADE עולה ההערכה כי השפעת פרמטר 'מזג האוויר' על מחירי האורז בטווח הקרוב צפויה להיות אף היא גבוהה ולעמוד על כ-19%.

בוסתן בראשית בעין זיוון עם קטיף נאשי הוא האגס האסיאני המכונה אגס הזהב

קמפינג בוסתן בראשית בעין זיוון (צילום אבי מדינה)

בבוסתן 'בראשית' בעין זיוון, אתר הקטיף העצמי הגדול ביותר בגולן, מזמינים לקטיף עצמי של האגס האסיאני ה'נאשי' (שמו של האגס ביפנית). ניתן לשלב חווית לינה ייחודית בקמפינג בין מטעי הפרי.

בבוסתן 'בראשית' ניתן לקטוף ולטעום את אגס ה'נאשי', שצבעו כתום-זהבהב, הינו עגלגל כמו תפוח ובעל מרקם דומה. בהשוואה לאגס הנפוץ, ה'נאשי' עסיסי יותר, בעל ארומה עדינה וטעם מתוק שהופך לחמצמץ ככל שמתקרבים לליבת הפרי. האגס האסיאני גדל בסין, יפן וקוריאה כבר מאות שנים ולאחר אקלומו במטעי הארץ והתאמתו לאקלים הישראלי, הוא מטופח במטעי צפון הגולן. ניתן לשמור אותו בקירור, אך מומלץ לאכול אותו טרי.

בבוסתן לצד הקטיף: פארק חבלים, פארק חי, תערוכת כלים חקלאים, כסאות וערסלים בין עצי הפרי, ושפע מקומות מוצלים לפיקניק. בנוסף, מציע בוסתן 'בראשית' אתר קמפינג ייחודי בין עצי הפרי המשתרע על שטח של 20 דונם. ניתן להקים אוהל באופן עצמאי, בסמוך לשולחן פיקניק, או לשכור אוהל במקום. באתר חנייה מרכזית ללא תשלום, תאי שירותים ומקלחות, מטבח מרכזי מאובזר: מיקרוגל, מקררים ומקפיאים, פלטות חימום, מיחם חשמלי, כיורים לשטיפת כלים, עמדת מנגלים ועוד. האורחים מוזמנים ללא תשלום לבריכת השחייה בקיבוץ עין זיוון.

תיירות עין זיוון, מציעה לינה גם בבקתות בכפר הנופש, ארוחת בוקר המוגשת בבופה עשיר במסעדת כפר הנופש הפתוחה לקהל הרחב (בתשלום נוסף ובהזמנה מראש). שוק איכרים 'ע"ז-איז מרקט' שיתקיים בשישי 9 בספטמבר.

'חוות שדה לבנדר' חדשה, פודטראק 'פיצה דה קוואליטה' חדש, משלוחי סושי RAISU חדש, טעימות יין ביקב פלטר, ויקב בהט (כשר) בו פיצרייה ומתחם 'BURGER', 'מטרלו', 'החומוסיה', שוקולד במפעל הבוטיק 'דה קרינה', ועוד. מחיר כניסה לבוסתן 'בראשית' עין זיוון- לקטיף: 25 שקלים לאדם.

שעות פתיחת הבוסתן לקטיף: ימים א'-ו' בין השעות 10:00-16:00. עלות הקמת אוהל פרטי בקמפינג בוסתן 'בראשית' עין זיוון: 85 שקלים לאדם ללילה. השכרת מזרן: 20 שקלים. הקמת אוהל קולמן, מזרנים ואיש תפעול: 450 שקלים למשפחה ללילה. לפרטים והזמנות- תיירות עין זיוון: 050-9001070, 04-6993612/0- http://www.enzivan.co.il/

מסעדות ואוכל

המשרד להגנת הסביבה ואקואושן בקריאה לציבור להמעיט שימוש בכלים ח.פ. ופלסטיק בחופים

קמפיין הסברה חדש של המשרד להגנת הסביבה ואקואושן שמטרתו הימנעות משימוש בכלי פלסטיק חד-פעמיים בחופים, באמצעות לשכת הפרסום הממשלתית (לפ"מ), עלה לאחרונה בטלוויזיה,רדיו, מדיה החברתית ובדיגיטל, וכן באמצעות תוכן ייחודי לחברה הערבית ולחברה החרדית.

את הקמפיין מובילה השחקנית ניב סולטן, בסרטון שביים רועי רז ומשודר בטלוויזיה וברשתות החברתיות. את הקמפיין לחברה הערבית, אשר משודר ברדיו ובמקביל גם בדיגיטל, מובילה רנין בשאראת. פעילות הסברה זו היא המשך לקמפיין של המשרד להגנת הסביבה בנושא הרחבת חוק הפיקדון לבקבוקי משקה גדולים, וכן קמפיין בנושא מעבר לשימוש בכלים רב-פעמיים, שאף הוא בהובלת הפרזנטוריות סולטן ובשאראת.

פעילות ההסברה שמוביל המשרד להגנת הסביבה נועדה להגביר את השימוש בכלים רב פעמיים גם בחופי הים ולקדם ירידה בצריכת הכלים החד פעמיים לנוכח הנזקים לסביבה הימית הנגרמים משימוש בהם. המשרד להגנת הסביבה ואקואושן קוראים לציבור לשמור על הסביבה החופית והימית למען ים וחופים נקיים לטובת הציבור והדורות הבאים. הקמפיין קורא לציבור להשאיר את הפלסטיק החד פעמי לעבר ולהצטייד בכלים רב פעמיים על מנת ליהנות מחופים וים נקיים מפלסטיק.

במסגרת הקמפיין, המשרד להגנת הסביבה הפיק סרטון שמזכיר לכולנו ששימוש בכלים חד פעמיים היה נפוץ "פעם", שכן כולנו לא הבנו עד כמה השימוש בכלים חד פעמיים מזהם את הסביבה ופוגע בבריאות. היום, עם עליית המודעות לנזקי הפלסטיק לבריאות ולסביבה, כולנו עוברים לשימוש בכלים רב פעמיים ומשאיר את ההכלים החד פעמיים לזיכרון של פעם.

על פי מדד חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה למחצית הראשונה של חודש אוגוסט, 83.3% מהחופים הפתוחים דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", אחוז זהה למדד הקודם ושיפור משמעותי ביחס למדד בתקופה המקבילה בשנה שעברה שעמד על 75.75%.

המשרד להגנת הסביבה ממשיך לעודד רשויות חופיות לקדם חקיקת עזר למניעת הכנסת כלים חד פעמיים מפלסטיק לחופים. המשרד אף משקיע משאבים רבים ומקצה כוח אדם למען השמירה על הסביבה החופית. במסגרת תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה, היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית יוזמת סיוע לרשויות החופיות בניקיון החופים הפתוחים, בפעולות ניקיון תת ימי, ניטור הפסולת הימית ובביצוע פעולות אכיפה בחופי הים בחודשי הקיץ.

המשרד להגנת הסביבה משקיע תקציבים ניכרים בקידום נושא חשיבות ניקיון הים והחופים, גם באמצעות תקצוב הרשויות המקומיות. הכלים החד פעמיים הם פסולת הממשיכה להתקיים לעיתים גם אלפי שנים, שתופסת מקום הולך וגדל במטמנות, מביאה להגדלת עלויות פינוי פסולת, לזיהום הים, השטחים הפתוחים והמרחב הציבורי ומקבעת את התלות שלנו בדלקים פוסיליים מזהמים שמהם הפלסטיק עשוי. לכך יש השפעה שלילית על משבר האקלים ועל רווחת ובריאות הציבור.

תופעת הפסולת בים ובחופים מהווה בעיה גלובלית ופוגעת בחופי העולם כולו. על-פי הערכות, מדי שנה מושלכים לימים ולאוקיינוסים כ-8 מיליון טונות של פלסטיק. בישראל נמצא שלמעלה מ-90% מהפסולת הימית היא פלסטיק חד פעמי.

אנו קוראים לגלות אחריות, לא להגיע לחופים עם פלסטיק חד פעמי ולשמור על ניקיון החופים והים. בואו נשאיר את החד פעמי ל….פעם!

משתלת שתיל נטו עם שתילי וניל נדירים המותאמים לאקלים הישראלי

פגעי מזג האוויר והתחממות האקלים גורמת בשנים האחרונות לפגיעה קשה בצמח הווניל עד כמעט להכחדתו. מה שכמובן גורם לביקוש גדול שלו בשוק העולמי. פיתוח חדש ופורץ דרך של "שתילי נטו", מבטיח סוף למרדף אחרי הצמח המבוקש בכל העולם ואחד מיסודות האפייה והקונדיטוריה – והוא יוצג בתערוכת אגרמשוב 2022, שתיערך בין ה-5-6.9 בבנייני האומה בירושלים.

ב"שתיל נטו" בחנו בשנים האחרונות את גידולו בארץ ולצד אווירה טרופית, מזג אוויר חמים ותנאי גידול מתאימים – הצליחו לייצר בלעדית זן וניל המתאים לאקלים הישראלי ואשר יימכר לחקלאים בכל רחבי הארץ. הווניל הוא צמח טרופי ממשפחת הסחלבים שגודל בעיקר באזור מדגסקר. הוא בעל ארומה עשירה ממשפחת הסחלבים, נחשב לאפרודיזיאק – מעורר תשוקה מינית, אבל בעיקר משמש לדברי מאפה, קינוחים ורטבים.

משתלת שתיל נטו, היא משתלה מקצועית העוסקת בריבוי צמחים כגון שתילי תבלינים, שתילי ירקות, שתילי פרחי קטיף. בתערוכת אגרומשוב תציג חידושים, כמו צמח וניל וזנים חדשים של לימוניום ובין היתר לימוניום לבן. לקראת השנה הבאה מבטיחים לשווק גם שתילי גפן מורכבים.

שתיל נטו הוקמה בשנת 2000 על ידי אריאל פורת, במושב גדיד בגוש קטיף. על מנת לתת מענה לחקלאי גוש קטיף אשר גידלו חקלאות מפוארת של תבלינים ליצוא וירקות עלים ללא חרקים. ב-2005 פורת, אחרי תוכנית ההתנתקות, פורת העתיק את המשתלה למושב משואות יצחק והמשיך בייצור רציף של שתילים. בשנת 2017 עברה המשתלה לשטח קבע בסמוך לקיבוץ גברעם.

מתחם Axe & Co החדשני עם טירוף הגרזינים העולמי בת״א

הטרנד הלוהט מהברים של וגאס ופריז עושה סוף-סוף עלייה: על חורבות "החתול והכלב" הושקה חוויית בילוי לא שגרתית, ויש אפילו ליגה רשמית.

בימים אלה נפתח בתל אביב Axe & Co., מתחם חדשני להטלת גרזינים – ספורט שצובר תאוצה במוקדי הבילוי העולמיים ומבטיח חוויה שטרם הייתה כמוה בארץ. המתחם הוקם ברחוב קרליבך, היכן שבעבר שכן מועדון "החתול והכלב" המיתולוגי. המקום בשטח של כ-300 מ"ר עם בר ישיבה, 9 מסלולי משחק פתוחים, וחדר VIP עם 2 מסלולים לפי תקן הליגה העולמית בכדי לקיים תחרויות וטורנירים בינלאומיים. המתחם והפעילות מונגשים.

הטלת גרזינים היא ספורט עם שורשים עתיקים. טרם הפיכתה לספורט, הטלת גרזינים נעשתה בקרבות, והייתה פופולארית בימי הביניים אצל שבטים פרנקים באירופה ואצל האינדיאנים. לספורט התחרותי הפך הענף הזה באמצע המאה הקודמת וביתר שאת לפני כ-10 שנים. כיום הוא נפוץ בארה"ב, קנדה, אירופה, אוסטרליה ועוד. מדובר למעשה בקליעה למטרה באמצעות גרזינים.

להטלת גרזינים, מסתבר, יש תורה שלמה, טכניקה וכללים ברורים. כל המשתתפים עוברים הדרכה טרם עלייתם למסלול על ידי מדריכים שעברו הכשרה ייעודית.

המשתתפים יכולים לבחור בין כלי הטלה שונים שיובאו בלעדית למתחם ובתקן עולמי, הכוללים גרזינים ושוריקנים ("כוכבי נינג'ה") במשקלים, גדלים ועיצובים שונים. משטח המטרה עשוי מעץ אורן ועיצובו פותח על ידי Axe & Co., בבנייה ייחודית בכדי להגדיל את עמידותו ולאפשר לכלי ההטלה להינעץ בו באופן מיטבי. על המטרה מוקרנות שקופיות מתחלפות, כאשר כל שקופית מייצגת משחק אחר עם כללים וחוקי ניקוד שונים. בחירת המשחק ותיעוד הניקוד נעשים על ידי השחקנים באמצעות אפליקציה ייעודית שפותחה על ידי החברה וזמינה לשימוש על אייפד מובנה בכל מסלול.

המתחם פועל על פי תקני ונהלי בטיחות קפדניים. כאשר כל מסלול מוקף רשתות מתכת וגדרות, החוצצים בין המסלולים.

״בילוי ספורטיבי״ כידוע צועד על קיבתו, לכן דאגו כמובן במתחם לבר, המאפשר ישיבה חופשית (בלתי תלויה במשחק) בנוסף לשולחנות ופינות ישיבה. בתפריט בקבוקי בירות במגוון מעניין לצד נשנושי פינגר-פוד מתחלפים, פלטת גבינות או נקניקים, וכן פופוקורן בריפיל. את המתחם הביא לישראל היזם רועי פלג, איש הייטק ובעלי חברת טכנולוגיית הפרסום FirstImpression.io. באחת מנסיעותיו לחו"ל, הוא נשבה בקסמי האטרקציה החדשנית הזאת, שכבר נחשבת לבילוי שכיח בארה"ב ובאירופה. פלג חבר ליזם ואיש הלילה גיא גורדון, שמביא ניסיון עשיר בניהול מתחמי בילוי בארץ.

עם הקמת המתחם ,Axe & Co.  משיקה בישראל את הסניף הראשון של ליגות הטלת הגרזינים כנציגה רשמית של 2 הליגות העולמיות – ה-WATL (World Axe Throwing League) וה-IATF (International Axe Throwing League) ומצטרפת בכך ליותר מ-500 מתחמי הטלה מעשרות מדינות ברחבי העולם החברים בליגות. הטורנירים השנתיים של הליגות מקבלים סיקור עולמי ומקומי בערוצי ספורט כגון ESPN. בקרוב יחלו משחקי הליגה, והמצטרפים יכללו בדירוג השחקנים העולמי, יוכלו להשתתף בטורנירים ואף לרכוש מנוי הכולל זמני אימונים ייעודיים במחירים מיוחדים.

Axe & Co. אינסטגרם, כתובת: קרליבך 23, תל-אביב. מחיר: החל מ-90 שקלים לאדם לשעה, עד 3 משתתפים במסלולים פתוחים ועד 5 משתתפים במסלול במסלולי ה-VIP. שעות פתיחה: א-ה: 17:00 עד חצות, שישי ושבת: 18:00 עד חצות. המתחם זמין להזמנת אירועים פרטיים סגורים לחברות וארגונים.

הדיאטנית שירה נחושתן ביטון עם המלצות לארוחת בוקר בריאה ומזינה לחזרה ללימודים

פלטות כריכים וירקות (צילום דני בר)

כהורים, אנו שמחים לדעת שהילדים שלנו אוכלים בריא ומזין במהלך היום. לקראת שנת הלימודים החדשה, פנינו לדיאטנית הקלינית שירה נחושתן ביטון מהמרכז הרפואי 'מדיקל טופ' בראש פינה כדי לקבל מספר המלצות וטיפים כדי לייצר לילדים שלנו הרגלי אכילה נכונים לשגרה מאוזנת ובריאה.

"לפני כל הטיפים התזונתיים, אני ממליצה לשמור בבית על שגרה בריאה ומאוזנת, ליצור שיח על הארוחה עם הילד ולשתף אותו באופן פעיל בעשייתה: לסדר את הירקות בקופסא, לעטוף את הכריך, לבחור יחד את הממרח" מציעה שירה נחושתן ביטון. ההמלצות של שירה:

  • כריכים: לגוון בלחמים עם לחמנייה, פיתה, פרוסות ושילוב בין קמח מלא, כוסמין ושיפון
  • מרחו ממרחים בריאים ומזינים: גבינות, חומוס, אבוקדו, טחינה, ממרח עדשים ועוד.
  • שימו בכריך: ביצה קשה / חביתה / טונה וכדומה.
  • הוסיפו ירקות מגוונים וצבעוניים ליד\בתוך הסנדוויץ' לפי העדפותיו של הילד.
  • שתייה: שלחו עם הילד עם בקבוק מים והמנעו ממיצים\תרכיזים ממותקים.
  • בנו תוכנת שבועית: מערכת כריכים מגוונים, מאוזנים ושתפו את הילדים, הסבירו להם מדוע אנחנו מקפידים על תזונה בריאה בבית, היעזרו בהם על מנת "להמציא" את הכריך הבריא והמעניין.
  • כולנו אוכלים עם "העיניים" לכן תדאגו שהכריך יהיה אסתטי, חתכו אותו למשולים או מלבנים ואם אתם משקיענים במיוחד הכינו עיגולים או לבבות עם חותכני עוגיות.
  • דאגו לעטוף את הכריך כך שהמלית לא תישפך בשקית ואז יהיה יותר נעים לאחוז ולאכול.
  • אם הילד איינו אוהב כריך, ניתן לשלוח את המאכלים בנפרד למשל- ביצה/טונה, ירקות ולחם בצד או פיתה ריקה או קרקרים מחיטה מלאה/קרקרים עם לאבנה/טחינה בצד וירקות חתוכים או להכין מיני מאפינס פשטידות של ירקות.
  • לימים ארוכים ציידו את ילדיכם במנת אנרגיה נוספת: פירות טריים, פירות יבשים, אגוזים ושקדים.
  • שמשו לילדים כמודל לאכילה: אכלו בריא, קחו כריך לעבודה, והקפידו על ארוחות משותפות בבית.
  • תהיו קשובים לילדים! בררו עם הילד מדוע מסרב לאכול והתחשבו בהעדפותיו. מומלץ לעשות התנסויות חדשות בבית, בסביבה המוכרת והבטוחה ובאווירה רגועה ומאפשרת.
  • אם הילד לא אוכל בבית הספר, כדאי לשוחח עמם ברגישות, לנסות להבין מה הגורם לכך, ולתת מענה. במקרים אלו יש להקפיד על ארוחת בוקר מזינה לפני בי"ס.
  • המלצות הזהב של שירה לארוחות בוקר בריאות ומזינות גם לילדים וגם להורים: לחמנייה מכוסמין +גבינת שמנת 5% +חביתה וירקות, פיתה עם לבנה, שמן זית, זעתר וירקות, לחם מלא עם אבוקדו +חצי ביצה קשה וירקות, לחם מלא עם גבינה צפתית או ריקוטה למריחה עם בזיליקום\פסטו ועגבניות שרי, פיתה מלאה עם פרוסת גבינה צהובה מותכת, רסק עגבניות ובזיליקום וזיתים (פיצה – פיתה), פנקייק עם שיבות שועל, פירות וירקות, מאפינס גבינות עם ירקות.

הדיאטנית הקלינית שירה נחושתן ביטון, מעניק שירות במרכז הרפואי הרב תחומי של הגליל- מדיקל טופ במתחם סנטר הגליל בראש פינה. לתיאום תור: 073-3310440

אוריג'ין זרעים עם זני האבטיחים החדשים שיחסכו עשרות אלפי שקלים לחקלאי הישראלי

אוריג'ין זרעים השיקה לאחרונה סדרת זני אבטיחים ייחודית – "אסנס" ו"מקסימה", פרי מחקר וטיפוח של למעלה מעשור. עבודת מחקר פורצת דרך זו, הובילה לפיתוח זנים שבהם נמצא, שיעילות ניצול המים שלהם גבוהה ב 30% מהזנים המקובלים. כלומר, ניתן לחסוך מעל 30% מי השקיה במהלך העונה ועדיין לשמור על רמת יבול ואיכות הדומות לאלה המתקבלות תחת תנאי משטר השקיה מלא.

המשמעות היא, שחקלאי המגדל זנים אלה, יכול לחסוך למעלה מ 30% מכמות ועלות המים והדשן הרגילים בעונה ולקבל פירות בשלים ואכילים, עם מתיקות גבוהה וצבע אדום עז. כמו כן, מיפוי וכיוון מכלול הבסיסים הפיזיולוגיים והגנטיים של מנגנון העמידות לעקת יובש באבטיח נמצא כעת באוריג'ין בתהליכים מתקדמים.

סך כל שטחי גידול האבטיח בישראל הם כ 25,000 דונמים, כאשר כמות המים הנדרשת להשקותם היא למעלה מ 10 מיליון קוב (החישוב הוא לפי 400 קוב לדונם לעונת גידול). לשם קבלת סדרי גודל, השקיית כל שטחי האבטיח בישראל שוות ערך לכמות המים הזורמת לכנרת מדי שבוע. לחילופין, כל צמח אבטיח צורך בממוצע בעונה כ-900 ליטר מים (בהנחה של 500 צמחים לדונם).

מעבר לכמויות המים הגדולות, מתווספת גם העלות הכספית העומדת בישראל על כ 2.5 שקל לקוב בממוצע. עלות השקיית כל שטחי האבטיחים בישראל בעונה היא כ-28 מיליון שקל כך שעם הזן החדש תוכל לרדת לכ- 19.8 מיליון שקלים בלבד. עלות המים כמובן שיכולה לעלות בהתאם לכמות הצריכה הביתית והתעשייתית.

דיות (טרנספירציה) היא אחת מהמנגנונים המעורבים בעמידות צמחים ליובש. יכולת הצמח לווסת את כמות המים אותה מאבד דרך העלים, ביחד עם נפח בית שורשים גדול, יכולים להצביע על עמידות הזן בתנאי עקת יובש. תכנית המחקר של אוריג'ין מתמקדת ומתכנסת לשני היבטים אלה.

אגרומשוב 2022 בבנייני האומה בירושלים 5-6 לספטמבר

משקה סברס קפוא של חוות צברי אורלי שירענן אתכם בקיץ (צילום שירה רז)

במסגרת התערוכה הבינלאומית המציינת השנה 31 שנות פעילות ומתקיימת בחללים ממוזגים, יוצגו מגוון טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות לעולם החקלאות ולחקלאי, גידולים חדשים, ופיתוחים פורצי דרך ואף יתקיימו כנסים מקצועיים עם מאות מציגים ואלפי חקלאים ויזמים בתחום החקלאות. בין הגידולים החדשניים תמצאו גם ענפי סברס ללא קוצים, שתילי וניל נדירים, תפוח 'סטורי', חסה סגולה ואבטיח חדשני:

  • ענפי צבר לאכילה: "צברי אורלי", המתמחה במחקר ופיתוח זני צבר, תציג מוצר חדש וראשון מסוגו בעולם – ענפי צבר ללא קוצים, חתוכים ושטופים לסלט, הקפצה או בישול. המוצר החדש הוא בעל ערכים הגבוהים ב-15-25% יותר מהצבר עצמו, כך שבענפים למעלה מ 30% מהצריכה היומית הנדרשת של ויטמין C ו-28% מהצריכה היומית של מגנזיום.
  • החסה המיוחדת לדיאטה מאיטליה: חברת "זרעים גדרה" תציג את המוצר החדש שלה: 'רובאג'יו', חסה מסולסלת סגולה – זן חדש שכבש את איטליה בשל הערכים, הטעם והמראה המאוד אטרקטיבי, פריכה במיוחד, מלאה במים ומתאימה לכל-כך הרבה מנות. בימים אלו השלים הזן החדש את תהליכי האיקלום והטמעה באקלים הישראלי ובמהלך החודש הקרוב יעברו לשתילה מסחרית. לחסה, כאמור, יש יתרונות רבים: היא מוכחת בהפחתת הסיכונים למחלות כרוניות שונות והיא גם מקור מעולה לוויטמין A.
  • ונילה סקיי: משתלת "שתילי נטו" פיתחה שתילי וניל נדירים המותאמים לאקלים הישראלי ואשר יימכרו לחקלאים בכל רחבי הארץ. הפיתוח החדש מבטיח סוף למרדף אחרי הצמח המבוקש בכל העולם ואחד מיסודות האפייה והקונדיטוריה.
  • פחות זה יותר: חברת "אוריג'ין זרעים" מצאה את הפתרון שיוכל לחסוך לחלקאי הישראלי עשרות אלפי שקלים בשנה. היא תציג זני אבטיחים ייחודיים – "אסנס" ו"מקסימה", שיוכלו לחסוך לחקלאי הישראלי מעל 30% מכמות ועלות המים והדשן הרגילים במהלך העונה. עבודת מחקר פורצת דרך זו, הובילה לפיתוח אותם זנים בהם נמצא, שיעילות ניצול המים שלהם גבוהה ב 30% מהזנים המקובלים.
  • הגדר הירוקה: חברת האנרגיה המתחדשת "טראלייט" הקימה במושב נועם, בדרום הארץ, את פיילוט הגידור הסולארי הראשון בארץ. הגדר הסולארית מייצרת ערך רב, הן בהיבט הביטחוני והן בהיבט הכלכלי, ומייצרת דו-שימוש בשטח שעד כה לא היה בשימוש. הגדר מאפשרת ייצור חשמל "נקי" בין היתר גם לצורך טעינת רכבים חשמליים ובכך מסייעת בהתמודדות עם מחירי הדלק.
  • אבטיח מתוק-מתוק: בין הפירות המיוחדים שיוצגו יהיה גם אבטיח "פאסיניישן", האבטיח היחיד בישראל עם התחייבות לטעם מתוק. את זן האבטיח "פאסיניישן" מגדלים בכל הארץ ובכל השנה – ולכן הוא נהנה מחיי מדף מעולים וייבול גבוה.
  • לא רק באינסטגרם: מועצת הפירות והירקות תציג לראשונה חמישה זני תפוחים חדשים שיתחרו על תואר התפוח הישראלי המשובח לשנת 2022, אחד המועמדים יהיה "סטורי" – בעל טעם משובח וכמובן שם קליט. את הזן החדש, כיאה לשם, יהיה שווה לתייג באינסטגרם – הוא בעל מראה מרשים במיוחד, צבע אדום עז, בעל חיי מדף ארוכים וגם עמיד ל"גרב" – דבר שמאפשר לחקלאי להתייעל ולהפחית את הריסוסים על העצים ולהעניק לצרכן פרי יותר אורגני.
  • הסוף לבזבוז המים לאחר השקיה: חברת הסטארט-אפ Adwal Plants תציג אגניות ייחודית המנקזות את כל עודפי המים מכל עציץ באופן אוטומטי לחלוטין – וחוסכות לא רק מים, אלא גם המון כסף לחקלאי או לאזרח הפרטי. האגניות הללו משאירות את אדמת העציץ ללא מים כלל, פרט לכמות הלחות הטבעית אשר אדמת העציץ יכולה לאגור ולא טיפה יותר.

יין, בירה ואלכוהול

יקב יא עם קברנה סוביניון 2020

יקב יא עם קברנה סוביניון 2020 (צילום דני בר)

יא הוא יקב בוטיק חדש בכרם בן זמרה, שנולד ליינן הוותיק והמוערך יוסי אשכנזי. היקב החדש שוכן במבנה אבן בן יותר מ- 70 שנה, הממוקם בלב מושב כרם בן זמרה, בסמוך לכרמי היקב, מול נוף הגליל העליון. יינות היקב מופקים מענבים מכרמי היקב שבמושב כרם בן זמרה. יין אדום עשוי 100% ענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה, שהתיישנו כשנה בחביות עץ אלון צרפתי. 13.5% אלכוהול. מחיר 100 שקלים.

יקב יא עם רוזה 2021

יקב יא עם רוזה 2021 (צילום דני בר)

יין ורדרד עם ארומה מתונה של פרי וגוף עדין. 12.5% אלכוהול. מחיר 100 שקלים.

יקב יא סוביניון בלאן 2021

יקב יא סוביניון בלאן 2021 (צילום דני בר)

יין לבן עדין העשוי מענבי סוביניון בלאן. בעל ארומה פירותית אופיינית לזן 12.5% אלכוהול. מחיר 100 שקלים.

DAROM עם רוזה 2021 בבקבוק מגנום

דרום רוזה 21 מגנום + קופסא (צילום איל קרן)

DAROM מבית יתיר, מאופיינת ביינות נגישים ומרעננים המבוססים על זנים אהובים ומוכרים, כולם מיוצרים מכרמים נבחרים בטרואר הדרומי. הכרמים נהנים מאקלים מדברי יבש וקר בלילה, תנאים היוצרים אזור גידול (טרואר) ייחודי. זני הענבים הנטועים זוכים לתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין, מהם מופקים יינות DAROM שטעמיהם השורשיים והחמים נגישים ומאפשרים לצרכן הישראלי להנות מהדרום במלוא הדרו.

ערן גולדווסר, יינן יקב יתיר ודרום מספר על הבציר בכרמי הדרום: "חורף 20-21 התחיל מאוחר והיה פחות קר וגשום מהרגיל. מיעוט מנות הקור בחורף גרר ירידה בכמות היבול בדרום הארץ. חודשי האביב והקיץ היו מתונים יחסית, ללא שרבים חריגים. הבציר החל באמצע יולי, כשבועיים מוקדם מהמועד הממוצע, והסתיים בסוף ספטמבר ואיכות הפרי הייתה טובה מאוד".

לקראת חגי תשרי, מציג DAROM יין רוזה מבציר 2021, בבקבוק מגנום חגיגי: יין רוזה יבש המופק מ- 34% ענבי גרנאש, 33% ענבי זינפנדל ו33% ענבי מוסקט אדום מהכרמים בדרום הרי יהודה ורמת ערד. היין תסס והתבגר במכלי נירוסטה במשך 4 חודשים.

מדובר ברוזה אלגנטי שטעמי הפרי המובהקים שלו שומרים על איפוק ורעננות. צבעו ורוד בהיר, בעל טעמים פירותיים, רעננים, מאוזנים ומעט חמצמצים. ליין ריח המזכיר תות שדה ופריחת ורדים. כשר. 11.5% אלכוהול. מחיר 180 שקלים. להשיג את היין בחנויות היין המובחרות ובמסעדות ברחבי הארץ.

יקב טפרברג עם מרלו אסנס 2018

100% ענבי מרלו שנבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה שונה לחלוטין. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בעמק האלה ליד הישוב גבעת ישעיהו בעוד הכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. הכרם של גבעת ישעיהו נמצא בעמק בין שני ערוצים המנקזים אוויר קר מהרי ירושלים, בקרקע שולית עם אבנית גבוהה. מנגד הכרם של הרי אפרים מתאפיין בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים, בתנאי אקלים הרריים ובעוצמת צימוח מתונה. שני כרמים אלה מאופיינים בהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה התורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.

ענבי המרלו הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות כשהחלקה של עמק האלה הקדימה את זו של הרי אפרים בכ-3 ימים. לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי המרלו למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית של ענבי המרלו בטמפרטורה של 25 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כ-יום אחד. עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.

לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות וחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים. לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי. לאחר בקבוקו, היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-8 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק, באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, דובדבן, נגיעות טבק ומחטי אורנים בפה, היין חלק, בעל גוף מלא, טנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה. כשר. 14.7% אלכוהול. מחיר: 100 שקלים. לשתייה החל מהוצאתו לשוק וימשיך להתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות.

יקב טפרברג עם אינספייר סוביניון בלאן פרנץ' קולומבר 2021

טפרברג אינספייר סובניון בלאן 2021 (צילום איילת ארד)

בלנד של 60% ענבי סוביניון בלאן עם 40% ענבי פרנץ קולומבר. ענבי הסוביניון בלאן נבצרו מחלקה מובחרת מהגליל התחתון, הפרנץ' קולומבר נבצר מחלקה מובחרת מצפון הנגב. ענבי הסוביניון בלאן הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר שנבצרו באופן מכני לפנות בוקר. הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות, בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין חמצון של טעמים וארומות המצויים בענבים. הענבים נסחטו בפרס הפניאומאטי האינרטי בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר ואיכותי. המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה שבו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה – FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה. לצורך התסיסה האלכוהולית, למיץ הנקי – הוספו שמרים והיין תסס במיכל נירוסטה במשך של כ-15 יום. ענבי הקולומבר שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה. לאחר מספר טעימות של היינות השונים, פנל הטועמים של היקב הרכיב את הבלנד הסופי. היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.

בלנד זה מציע מורכבות ארומטית עם עשבוניות ופרחוניות. יין יבש זה הינו קסום, פריך ורענן עם נוכחות מלאה ורכה. כשר. 12.4% אלכוהול. מחיר 70 שקלים. לשתייה החל מהוצאתו לשוק.

יקב טפרברג עם פטיט סירה לגאסי 2018  

יקב טפרברג עם פטיט סירה לגאסי 2018 (צילום איילת ארד)

100% ענבי פטיט סירה שנבצרו מכרם במבוא חורון בעמק איילון, כרם זה מתאפיין בתנאי מיקרו אקלים ייחודיים. משטרי גידול קפדני תוך כדי חדירת אור לנוף ובמקביל דילול אשכולות אפשרה הגעה לבציר של ענבי איכות בריכוז טעמים וארומות. ענבי הפטיט סירה נבצרו בבציר מכאני והגיעו ליקב לפנות בוקר. לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הפטיט סירה למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית הטבעית של ענבי הפטיט סירה – על ידי השמרים החיים באופן טבעי על גבי הענבים בכרם ובסביבת היקב – בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שלושה ימים נוספים. עם סיום ההשריה – extended maceration, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. לאחר סיום התבגרות היין בחביות, היין בוקבק ואף המשיך להתבגר למשך 5 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

היין בעל צבע אדום מלא ועוצמתי. האף של היין מורכב ומתאפיין בפירות שחורים ודובדבנים בשלים עם מעט קפה, טבק ועץ אלון עשיר. בפה היין מלא ועוצמתי עם טנינים רכים ומלאים. גוף היין עגול ומאוד הרמוני עם טעמים ארוכים. כשר. 14.5% אלכוהול. מחיר: 180-200 שקלים. לשתייה החל מהוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו.

יקב היוצר עם בראשית קברנה מתוק עדין 2021

בראשית של יקב היוצר קברנה סוביניון חצי מתוק (צילום אייל קרן)

יין אדום בעל מתיקות עדינה, בצבע ארגמן, בעל ארומה של דובדבן שחור, קקאו עם רמז של וניל וציפורן. כרם קברנה סוביניון הנטוע משנת 2010 במושב לכיש. הכרם נבצר בשליש השני של חודש אוגוסט ברמת הבשלה גבוהה. אחרי ריסוק והפרדת שדריות, התירוש הותסס בטמפרטורה מבוקרת עד השגת מתיקות שריות רצויה. כשר. מחיר 40 שקלים. מבצעי חג של 3 בקבוקים ב-100 שקלים.

יקב היוצר עם וירטואוז רונדו 2021

virtuoso rondo יקב היוצר (צילום אייל קרן)

סדרת Virtuoso עוצבה בקפידה ובייחודיות רבה, וההשראה לעיצובה מגיעה מעולמות כלי הנגינה – עם בקבוק בעל צורה ייחודית המיובא ממפעל בוטיק לזכוכית בצרפת. ייצור היין בוצע על ידי קליטת הענבים וריסוקם, הם קוררו ועברו להשריה קרה עם הקליפות למשך כ- 3 שבועות. לאחר מכן, היין התיישן במשך 9 חודשים. וירטואוזו רונדו הוא יין אדום חצי יבש, בלנד קליל מלטף ורענן, בעל ריחות דובדבן, שזיף ושוקולד. היין נוצר משילוב של שני כרמים, מרלו מדישון שבגליל העליון ומורבדר ממדרון תחת עין דור. כל כרם נבצר וטופל לחוד עד להבשלה מלאה. אחרי ריסוק והפרדת השידרות היין הותסס בטמפרטורה מבוקרת עד יבוש. מחיר 50 שקלים. במבצע חג 40 שקלים בלבד.

בנוסף, ניתן לרכוש בחנות און ליין של היקב ממגוון היינות והמארזים לקראת ערב חג, או כשי לחג מארז זוגי אלגרו עם שתי כוסות יין – מארז זוגי מסדרת אלגרו עם יינות הסדרה קברנה סוביניון ומרלו.

בתוספת שתי כוסות יין מוצע במחיר 119 שקלים. מארז חגיגי ליריקה – מארז זוגי צבעוני וחגיגי מסדרת ליריקה, הסדרה הים תיכונית עם יינות הסדרה סירה ויין GSM. מוצע במחיר 215 שקלים. מארז האוטר – מארז מסדרת האוטר עטורת הפרסים, מגיע עם 2 כוסות יין יוקרתיות ללא רגל. מוצע במחיר 215 שקלים. המארזים והיינות ישווקו בחנויות היין הנבחרות והן בבוטיק היין האינטרנטי של היקב: https://www.store.hayotzerwine.co.il/

יקבי כרמל עם Selected מרלו 2021

סלקטד מרלו 2021 (צילום איל קרן)

סדרת Selected, סדרת היינות הנמכרת ביותר בישראל, ביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת יין מובילה, המעניקה תמורה גבוהה למחירי היין הנוחים. בסדרה מגוון יינות וזנים: אדומים, לבנים, סמוקים ומוסקטו. יינות בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. המגוון ואופיים הנגיש של יינות סדרת Selected המותאמים לחיך הישראלי מאפשרים לכל אחד ליהנות מכוס יין במגוון הזדמנויות, שתייה אישית, ארוחה משפחתית ובכל אירוע ואירוח. יינות הסדרה הם יינות עסיסיים, שכיף לשתות אותם, "יינות לשתות ולא יינות לטעום".

יין אדום יבש בעל גוף קליל וצעיר וסיומת מאוזנת. בעל ניחוחות פירותיים, דובדבנים ושוקולד. היין התיישן 3-6 חודשים במכלי נירוסטה. כשר. 13.5% אלכוהול. מומלץ לקרר 30 דקות לפני הגשה. מחיר 30 שקלים.

יקבי כרמל עם Private Collection קברנה סוביניון-מרלו 2021

פרייבט קולקשן יקבי כרמל – קברנה מרלו (צילום איל קרן)

יין אדום יבש המורכב מענבי קברנה סוביניון ומרלו. היין מתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובניחוחות של דומדמניות, פטל, ווניל, ובעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. היין התיישן 8 חודשים בחביות עץ אלון. כשר. 13% אלכוהול. מחיר 45 שקלים.

חיילים

עיריית כפר סבא מתגייסת למען חייליה ביוזמה חדשנית של כומתה חלופית בחינם

עיריית כפר סבא יצאה ביוזמה עירונית חדשנית וייחודית לרווחת חיילות וחיילי העיר, במסגרתה תעמיד העירייה לרווחת החיילות והחיילים כומתות חלופיות, למי שאיבדו או שכחו את הכומתה שלהם בדרך לבסיס הצבאי.

החל מהיום יכולים חיילים וחיילות ששכחו או איבדו כומתה, להגיע ולקבל כומתה חלופית בחינם. כל מה שצריך לעשות זה להתקשר למוקד העירוני 106, או לכתוב למספר הוואטסאפ: 050-3106106 ולהגיע למשרד לפניות הציבור הממוקם ברחוב ויצמן 135, בבניין מספר 7, לקבלת כומתה חלופית. במסגרת שעות הפעילות, ניתן לקבל כומתה גם במרכז צעירים שבמתחם השוק. קבלת הכומתה מותנית בהצגת תעודת חוגר.

ראש העיר, רפי סער: "איזה חייל לא מכיר את התחושה הזאת שיוצאים במהירות מהבית בבוקר ובדרך פתאום שמים לב שיצאנו בלי הכומתה. גם לרוב לא בטוחים אם היא נפלה בדרך או נשארה בבית. כדי למנוע את הדילמה האם לחזור ולחפש אותה, החלטנו בעירייה להעניק אפשרות לקבל מאיתנו כומתה חלופית ולחסוך באופן זה לחיילות ולחיילים את החזרה הביתה. עיריית כפר סבא תמשיך להעניק לחייליה את מלוא התמיכה ולדאוג למעטפת שירותים לרווחתם".

עיריית כפר סבא מעודדת את בני הנוער בעיר לשירות משמעותי בצה"ל, ומעניקה לחייליה שירותים עירוניים נרחבים בתחום; באמצעות מרכז צעירים כפר סבא, יוזמת העירייה הכוונה וליווי אישי לצעירים לקראת הגיוס ובמהלכו, סיוע וליווי מול גורמים צבאיים, הכנה למינוים הצבאיים הן באמצעות הרצאות בבתי הספר והן על ידי ייעוץ פרטני, סדנאות לפני גיוס, תכלול קבוצות הכושר, הכוונה בתיכונים, צו בצוותא ועוד. בנוסף, מקיימת העירייה ערבי הורים בנושא צו ראשון, לקראת גיוס והתנדבות לצה"ל, סדנאות הורים למתגייסים וחלוקת תיקים ושקי כביסה למתגייסים.

צרכנות ומבצעים

מלונות פתאל עם חופשות מפנקות החל מ- 99 שקלים ללילה לזוג

מלון לאונרדו פלאזה ירושלים (צילום דני בר)

ברשת מלונות פתאל ממשיכים במסורת ומזמינים את כולם ליהנות מחגיגות פתאל על הזמן ולהזמין חופשות החל מ 99 שקלים ללילה לזוג, (ועד 599 שקלים) שימכרו באתר 'פתאל על הזמן', החל מתאריך ה- 5.9, (ועד גמר המלאי) למימוש בחודשים ינואר פברואר.

כל הדילים המפנקים מוצעים במלונות הרשת, הפרושים בכל רחבי הארץ – לכם רק נשאר להיכנס לאתר 'פתאל על הזמן' (ב 5.9, זוכרים?) ולבחור את מחוז חפצכם, ולנו? לעשות את מה שאנחנו יודעים הכי טוב, לארח אתכם באהבה.

ענת אהרון, סמנכ"ל השיווק והמכירות ברשת מלונות פתאל: "רשת מלונות פתאל שמחה להמשיך כבר שנה שמינית במסורת של מבצעי 'פתאל על הזמן', המעניקים מחירים אטרקטיביים במיוחד לקהל הנופשים המזמינים מראש את החופשה הבאה בבתי מלון בארץ".

ההזמנות תתבצענה באתר 'פתאל על הזמן' בלבד, אשר יפתח למבצע זה עד גמר המלאי, החל מה 5 לספטמבר בשעה אקראית. ההזמנות לתאריכים ספציפיים.

קוויק עם מבצעי Back to School

סל קניות קוויק (צילום מנחם רייס)

קוויק, שירות סופר אונליין, יוצא עם מבצעים מיוחדים להורים ולילדים לרגל החזרה ללימודים, עד יום שלישי 6.9. עשרות אחוזי הנחה על מגוון מוצרים של המותגים המובילים, שניתן לקבל במשלוח מהיום להיום עד הבית, גם בימי שישי, בעלות המשלוח הנמוכה ביותר בשוק (מבין המתחרים) או בחינם בהזמנה מעל 499 שקלים, וגם באיסוף עצמי מבלי לצאת מהרכב, בחינם בקנייה מעל 150 שקלים.

בין המוצרים שבמבצע: ממרח נוטלה 350 גרם ב-10 שקלים, גבינה צהובה נעם טרה 200 גרם 2 ב-20 שקלים, מארז פסטרמה וסלמי טירת צבי 800 גרם ב-20 שקלים, מארז 6 לחמניות ברמן 2 ב-15 שקלים, שישיית מים מינרליים טו גו נביעות 500 מ"ל 2 ב-20 שקלים, שמיניית אקטימל שטראוס 2 ב-30 שקלים, מארז קורנפלקס של אלופים תלמה 5 שקיות אישיות 2 ב-20 שקלים ועוד.

לדברי גל בר לב, מנהלת השיווק של קוויק: "אנו שמחים להעניק לקהל לקוחותינו הנחות משמעותיות על תמהיל המוצרים לחזרה לביה"ס. מדובר על מוצרים אהובים הן על הילדים והן על ההורים. ההנחות מציעות חיסכון של עשרות עד מאות שקלים למשק הבית, בנוסף לחיסכון המשמעותי בזמן מעצם העובדה שהם מזמינים דרכנו באון ליין במקום להגיע פיזית לסופר".

את המוצרים שבמבצע, כמו גם את יתר המוצרים שבאתר, ניתן לקבל במשלוח מהיר מהיום להיום (בימים א'-ה' בהזמנה עד השעה 16:00, בימי ו' בהזמנה עד השעה 10:00 ובהתאם לזמינות חלונות האספקה באתר). המשלוח הוא בעלות הנמוכה ביותר בשוק (מבין המתחרים), או במשלוח חינם בהזמנה מעל 499 שקלים. ללקוחות חדשים יש חודש משלוחים חינם בקניה מעל 250 שקלים. כמו כן, קוויק מציעה שירות הזמנה באיסוף עצמי בתוך שעתיים ממגוון נקודות איסוף ברחבי הארץ, מבלי לצאת מהרכב, כאשר עובדי קוויק הם אלו המעמיסים את הקניות לרכב. השירות החדשני שקוויק מציעה, מאפשר חוויית קנייה מהירה ונוחה, ובעלת סטנדרט גבוה של שירות ללקוח, שהינו ערך מוביל הנמצא תמיד לנגד עיני עובדי החברה – החל מהמלקט, שבוחר את המוצרים הטריים והאיכותיים ביותר עבור הלקוח, ועד לנציגי השירות הנותנים מענה בצ'אט אונליין באתר ובמגוון הפלטפורמות הדיגיטליות.

קוויק סופר אונליין היא חברה ציבורית הנסחרת בבורסה לניירות ערך בת"א (סימול: קוויק). בין בעלי מניותיה נמנים החברה המרכזית למשקאות, קבוצת סופר פארם וקבוצת יוניון. קוויק הוקמה בשנת 2017 והיא השחקנית השלישית בגודלה בתחום קמעונאות המזון באונליין בישראל. פלטפורמת המסחר המקוון הייחודית של קוויק, המבוססת על טכנולוגיה שפיתחה החברה, מאפשרת לה לפעול במודל ייחודי של מכירה ישירה לצרכן, ללא נכסים פיזיים או מלאי, אלא באמצעות התקשרות עם עשרות קמעונאים איכותיים הפזורים ברחבי הארץ. הצעת הערך הייחודית של קוויק לצרכן – שירות מהיר וזמין של אלפי מוצרים איכותיים – הניעה את צמיחת החברה בשנים האחרונות, תוך גידול של מאות אחוזים בהכנסותיה. קוויק מנהלת שרשרת אספקה מלאה, הכוללת הזמנת מוצרים, ליקוט ואריזה, גבייה ושילוח עד לבית הלקוח. https://quik.co.il/

Wizz Air מעניקה 100,000 כרטיסי טיסה נוספים בחינם לאזרחים אוקראינים

וויזאייר WIZZ AIR A321 (צילום יח"צ חו"ל)

Wizz Air הודיעה לאחרונה כי תספק 100,000 כרטיסי טיסה נוספים בחינם לאזרחים אוקראינים, זאת כדי לסייע לאזרחים רבים להגיע לחוף המבטחים המועדף עליהם. הכרטיסים החינמיים יהיו זמינים לנסיעות בין ה-15 בספטמבר ל-8 בדצמבר 2022, בכל רשת היעדים הנרחבת של Wizz Air ביבשת אירופה, שכוללת 800 קווים שונים.

זאת הפעם השלישית שמציעה Wizz Air כרטיסים חינמיים לאוקראינים, כשעד כה הציעה החברה מעל ל-200,000 כרטיסים.

עבור אוקראינים המעוניינים להזמין טיסה במסגרת התוכנית הזו פתחה Wizz Air עמוד ייעודי באתר www.wizzair.com/#/rescue. הנוסעים יידרשו לספק את מספר הדרכון האוקראיני שלהם בעת ביצוע ההזמנה, ולהציגו במהלך הצ'ק-אין.

ג'וזף ואראדי, מנכ"ל Wizz Air, מציין: " Wizz Air היא 'חברת הבית' עבור אוקראינים, ואנחנו כאן כדי להמשיך לתמוך בהם בכל דרך שנוכל בזמנים קשים אלה. המטרה שלנו היא להקל על הקשיים של אזרחי אוקראינה".

שונות

Fiverr ו- Selina עם סיוע לנוודים דיגיטליים להתחבר לקהילות בכל מקום בעולם

Fiverr, החברה שמחוללת מהפכה בדרך שבה העולם עובד יחד, הודיעה על שיתוף פעולה עם  Selina, ממותגי האירוח החווייתי הנחשקים בעולם בקרב תרמילאים, תיירים מילניאליים ובני דור ה-Z. מטרת השותפות היא לספק ל'נוודים דיגיטליים', שסגנון החיים שלהם משלב עבודה מרחוק וטיולים בארץ ובעולם, הזדמנויות חדשות להתחבר לקהילות ולהכיר אנשים במהלך נדודיהם, באמצעות אירועים, פעילויות ומפגשים חברתיים. במסגרת השותפות תושק תחרות "Work From Anywhere" שבסופה עשרה פרילנסרים של פייבר יזכו בחודש של אירוח באחד מאתרי הנופש של סלינה ברחבי העולם בינהם סלינה פוקט, סלינה פורטו ליסבון וסלינה כינרת.

בסקר שערכו לאחרונה פייבר ו-Lonely Planet נמצא ש-90% מהעובדים מרחוק חווים בדידות, נתון עגום שממחיש שלמרות כל היתרונות בסגנון החיים הזה, שרבים מדמיינים כעבודה על הלפטופ מול הים, נוודים דיגיטליים מתמודדים עם קשיים ייחודיים.

"נוודות דיגיטלית היא אמנם דרך חיים שמאפשרת חופש פעולה וגמישות ללא תלות במיקום או במשרד, אך לאורך זמן, היא מציבה אתגרים לא פשוטים למי שבוחרים בה – ומעוררת את הצורך האנושי הבסיסי בתחושת שייכות וקהילה", אמרה גלי ארנון, סמנכ"לית השיווק של פייבר. "אנחנו מומחים בהקמת קהילות גלובליות פעילות ומגוונות ולכן אנחנו מאוד נרגשים לשתף פעולה עם רשת סלינה, שמחזיקה אתרי נופש בכל רחבי העולם בהם הפרילנסרים שלנו יוכלו להפיג את תחושת הבדידות. המטרה שלנו היא לסייע לקהילת הנוודים הדיגיטליים להתחבר, ללמוד זה מזה, ולהצליח בגדול, והחיבור שנוצר ביננו יאפשר זאת."

סלינה מחזיקה באתרי נופש מגוונים יפהפיים לאירוח טיול ועבודה. היא מסתמכת על ידע מקומי מעמיק כדי להציע לאורחיה אלפי פעילויות וחוויות אותנטיות במעל ל-163 יעדים ברחבי העולם. השותפות הזו תאפשר למשתמשי הפלטפורמה של פייבר גישה ייחודית לאתרי סלינה ברחבי העולם.

"מהיום שסלינה הוקמה, לקחנו על עצמנו כמשימה ליצור קשרים אנושיים אותנטיים ומשמעותיים. אנחנו מאמינים שטיפוח הקשרים האלה מסייע להתמודדות עם תופעת הבדידות ההולכת ומתפשטת", אמר אלעד ניר, סמנכ"ל השיווק של Selina. "הקהילה שלנו מראה לעולם איך עובדים מרחוק מבלי להישאר לבד. אנחנו נרגשים לחבור לפייבר ולקדם את הפרילנסרים שלהם לרשת העולמית שלנו, המונה מעל מ-150 אתרים. Selina מייצרת תחושת קהילה עבור הנוודים הדיגיטליים, המטיילים והמקומיים. יחד, על ידי מינוף הפלטפורמה שלנו וחיבור בין הקהילות, נראה כיצד בניית קשרים דרך טיולים יוצרת תחושת קהילה ומשמעות".

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *