הכל על ויסקי סאואר Whisky Sour

קוקטייל ויסקי סאואר חוגג ב- 25 לאוגוסט את לחיים Whiskey Sour Day  ||| 150 שנה של חגיגת ויסקי אמריקאית ||| בוסטון סאואר Boston Sour ||| ניו יורק סאואר New York Sour ||| מחלקה 8 Ward או Ward Eight ||| ויסקי סאואר של קראון רויאל Crown Royal’s Whisky Sour ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

קוקטייל על בסיס ויסקי בורבון אמריקאי (צילום Pixabay)

מהו ויסקי סאואר

קוקטייל המבוסס על בורבון Bourbon או כל ויסקי אחר, בתוספת מיץ לימון טרי וסוכר. יש המשתמשים בתערובת

קוקטייל בן 150 שנים

בשנת 1870 פורסם מתכון להכנת קוקטייל ויסקי ולימון בעיתון בוויסקונסין ארה"ב. כמעט באותו זמן פורסם בעיתון מקומי בעיירה איקיקה Iquique, פרו על קוקטייל מיוחד על בסיס בורבון ומיץ לימון.

קוקטייל על בסיס ויסקי (צילום Pixabay)

יום הויסקי סאואר Whiskey Sour Day

בכל שנה בתאריך 25 לאוגוסט מציינים את יום קוקטייל הוויסקי סאואר. באותו יום מזכירים את האמרה המפורסמת של מרק טווין: יותר מדי מכל דבר רע, אבל יותר מדי וויסקי טוב זה בקושי מספיק.

באופן מסורתי מקשטים את כוס הקוקטייל בחצי פלח תפוז ובדובדבן מסוכר. עוד קצת לאוהבי הוויסקי:

  • לאחר הפתיחה בקבוק ויסקי יישאר טוב במשך חמש שנים
  • בקבוק ויסקי סגור מהמזקקה יכול להישמר למעלה מ- 100 שנה
  • האיות ויסקי שונה בין אירלנד בה נכתב Whiskey ואילו בסקוטלנד כותבים Whisky
  • ויסקי הוא המשקה הרשמי של אלבמה Alabama, ארה"ב
  • האגדה מספרת שג'ק דניאלס Jack Daniels ברח מהבית בגיל 6 ולמד להכין ויסקי מכומר לותרני
  • ויסקי למעשה מתחיל את חייו כבירה. הבירה מתחילה גם היא מבישול דגנים, עם מים והוספת שמרים לקבלת מש תוסס הנקרא וורט Wort. בויסקי מזקקים את הוורט ובבירה מתסיסים.
  • יש כמה שיאי גינס בכל הקשור לוויסקי. אחד כזה הוא ויסקי הוותיק בעולם, השייך לבקבוק ויסקי ליקר מיוחד של גלנווון Glenavon Special Liqueur Whisky שבוקבק מתישהו בין 1851 ל- 1858, מה שאומר שהוא מתקרב לחגוג את יום הולדתו ה 170. משפחה אירית מכרה את בקבוק הוויסקי במכירה פומבית והם הצליחו להשיג תמורתו 17,900 דולר.
  • אחד מבקבוקי הוויסקי היקרים ביותר בעולם, מקאלןMacallan ‘M’ נמכר בהונג קונג במכירה פומבית תמורת 475,000 דולר.

ויסקי סאואר קלאסי

  • 45 סמ"ק ויסקי
  • 45 סמ"ק תערובת סאוור
  • מעט קרח

לנער היטב ולמזוג לכוס אולד פאשן. נהוג להוסיף מבחש וקשית ופלח לימון לקישוט.

בגרסה נוספת מכינים את הקוקטייל מבורבון או כל ויסקי אחר, ובגרסה זו הוא מורכב מ

  • 60 סמ"ק ויסקי
  • 30 סמ"ק מיץ לימון סחוט טרי
  • מעט סוכר
  • קרח גרוס בשייקר

בוסטון סאואר Boston Sour

לעיתים מוסיפים לוויסקי סאואר, חלבון ביצה ומקציפים עם מרכיבי הוויסקי סאואר ולתוצאה קוראים בוסטון סאואר Boston Sour או ויסקי סאואר מוּקצָף Whipped whisky sour

 
- פרסומת -

 

ניו יורק סאואר New York Sour

בניו יורק שידרגו את הבוסטון סאואר עם כמה טיפות של יין אדום טוב, ומערבבים הכל לקבלת צבע אדמוני זהוב.

ויסקי סאואר של קראון רויאל Crown Royal’s Whisky Sour

  • 45 סמ"ק ויסקי קראון רויאל דלוקס
  • 15 סמ"ק מיץ לימון
  • 25 סמ"ק סירופ סוכר
  • 1 חלבון ביצה

מחלקה 8 Ward או  Ward Eight

קוקטייל שמקורו בשנת 1898 בבר של מסעדת לוק-אובר Locke-Ober בבוסטון, מסצ'וסטס, ארה"ב שהוגש לכבוד בחירתו לבית הנבחרים המקומי של מרטין מ. לומסני Martin M. Lomasney . בשנת 1915 רשמה חברת סנטה קלרה פטנט על הקוקטייל אבל בתקופת היובש התפתחו גרסאות מחתרתיות למשקה המיתולוגי.

הסימן המסחרי של חברת סנטה קלרה תיאר את המוצר שלהם כ"תרכובות של ויסקי Whisky, סירופ-גרנדין ,Grenadine-Syrup סירופ סוכריות סלע Rock-Candy Syrup ומיץ-ליים". בתום תקופת היובש והאיסור על משקאות אלכוהוליים, לוק-אובר פתח מחדש את הבר עם הקוקטייל Ward 8:

  • 60 סמ"ק ויסקי שיפון
  • 15 סמ"ק מיץ לימון טרי
  • 15 סמ"ק מיץ תפוזים טרי
  • כפית גרנדין
  • דובדבן מסוכר (לא חובה)

אופן הכנה

לנער את הוויסקי השיפון, מיץ הלימון, מיץ התפוזים והגרנדין עם קרח

מסננים לכוס קוקטייל צוננת

מקשטים בדובדבן מסוכר

לחיים #NationalWhiskeySourDay

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: