Meatless Monday במלון פרימה ספא קלאב ים המלח

יום שני ללא בשר Meatless Monday לראשונה במלון ישראלי ||| יום ללא בשר הגיע למקום הנמוך ביותר בעולם ||| מלון פרימה ספא קלאב ים המלח עם היום הבריא בשבוע ||| על היום ללא בשר בגלל ועל המלון בפרט <<<

יום שני ללא בשר (צילום יח"צ פרימה)

יום שני ללא בשר Meatless Monday

הכל התחיל בשנת 2003 בבית חולים אמריקאי, שרצה להתמודד במגפת השמנת היתר על ידי צימצום אכילת בשר ואפשר יום בשבוע בלי הכולסטרול (רק בבשר יש כולסטרול). יום שני נבחר למטרה זו מכיוון שהוא היום שאחרי סוף השבוע, שבו אכילת הבשר היא "חובה" לאומית בארה"ב, החל מהמסעדות וכלה בבית בבר-בי-קיו.

בית החולים החל להגיש מנות צמחוניות בימי שני גם לחולים וגם לצוות הרפואי ובעקבות הצלחת היוזמה הצטרפו בתי חולים נוספים ואחר כך גם בתי ספר ומסעדות. בתקופה שלאחר תחילת המיזם נרשמו נתונים סטטיסטיים המעידים על כך שבעוד שבכל העולם צריכת הבשר עולה, בארצות הברית ירדה הצריכה ב- 12%.

מפול עד מיקי

בשנת 2009 המיזם התרחב למקומות נוספים בעולם ביחוד כאשר פול מקרטני, צמחוני ידוע, החל לפרסם את המיזם בבריטניה, בסיועם של יוקו אונו, קייט מוס וידוענים נוספים. העיר גנט בבלגיה הייתה הראשונה להכריז על יום שני באופן רשמי כיום ללא בשר. מאז הצטרפו ליוזמה כ-20 מדינות. בנובמבר 2012 פרץ המושג יום שני ללא בשר כאשר מיקי חיימוביץ' החלה לפרסם את המיזם, יחד עם ליאת צוראל, ליאת צבי וגילי וופל. המיזם קיים גם באתר יעודי <<<

חדר בפרימה פתח תקוה (צילום מקס מורן)

רשת מלונות פרימה

פרימה היא רשת מלונות קונספט המציעה חוויה ייחודית לאורחיה. לרשת 14 מלונות ברחבי הארץ מטבריה ועד אילת. בין המלונות: "פרימה מיוזיק" באילת, "ספא קלאב ים המלח" ו"אואזיס" בים המלח, פרימה לינק פתח תקווה ( מלון עסקים), פרימה פאלאס (הפונה לקהל החרדי), פרימה רויאל ופרימה סיטי תל אביב.

מלון ספא קלאב ים המלח עם יום שני ללא בשר

לראשונה בישראל, בית מלון מציע יום שני ללא בשר. מלון ספא קלאב ים המלח הכריז כי יקיים פיילוט בו ימי שני יהיו ללא בשר. בית המלון המקדם מדיניות בריאה וטבעית ברוח מדברית שלווה, יזם את הרעיון כאשר הרשת הארצית תיבחן את הצלחת הפיילוט כדי להרחיב את יום שני ללא בשר לשאר בתי המלון ברשת.

תפריט בריאותי-צמחוני

בבית המלון סיימו לעבוד על התפריט הבריאותי-צמחוני החדש המדגיש את האחריות הסביבתית המשלב קולינריה איכותית של פרימה ספא קלאב יום המלח. מנכ"ל המלון , כפיר אלקריף, ציין כי: "אנחנו בפרימה מתאימים את עצמנו לרוח התקופה וקשובים לאורחינו הרבים שמחפשים חופשה איכותית בריאה לגוף ולנפש. אוכל הוא אחד הדברים החשובים ביותר לחופשה בלתי נשכחת ולכן יצרנו תפריט שיוכל להביא לא רק אוכל בריא וטעים אלא את טעם המלון".

הוספת תגובה