חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קבב ירקות וטופו בגריל עם מרינדה

מתכון למנגל גם לטבעונים כך שכל בני המשפחה יוכלו ליהנות ||| שילוב של טופו וירקות על האש הוא שילוב מנצח ||| מרינדה בסגנון צ'ימיצ'ורי שתעשיר את טעמי הטופו וגם את הירקות בגריל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שיפודי טופו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

 

מצרכים (4 מנות)

  • 150 גרם פטריות שיטאקי
  • 200 גרם טופו יציב, סחוט וחתוך ל -8 ריבועים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתוש
  • 150 גרם באגט או לחם לבן (לא טרי)
  • 1 בצל אדום, חתוך ל- 8 פלחים
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 8-10 עגבניות שרי
  • 2 כפות שמן זית

למרינדה

למנגל

  • 8 שיפודי עץ או מתכת

אופן הכנה

  1. הערה: אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים קרים כדי לשמור שלא ישרפו בעת המנגל
  2. חותכים את הפטריות לקוביות או לרצועות
  3. מצפים את הפטריות והטופו ברוטב סויה ובשום ומניחים בצד לספיגת הטעמים בזמן שאתם מכינים את רוטב הצ'ימיצ'ורי
  4. הכנת רוטב הצ'ימיצ'ורי: מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הצ'ימיצ'ורי תוך התאמה עם מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם
  5. חותכים את הקרום הקשה של הלחם וחותכים את החלק הרך לקוביות בערך באותו גודל כמו הטופו
  6. זורקים אותם לתוך 4 כפות מרוטב הצ'ימיצ'ורי, ומצפים היטב ומניחים בצד לספיגה מלאה
  7. מחממים מראש את המנגל (או מחבת)
  8. הרכבת הקבבים: התחילו עם הבצל מכיוון שהוא יישאר במקומו בזמן הצלייה, ולאחר מכן, בכל סדר שתרצו, תחליפו את הקישואים, פלפל, עגבניות שרי, טופו, פטריות וקוביות הלחם
  9. מזלפים שמן זית מעל
  10. צולים על אש בינונית – גבוהה במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שכל הירקות רכים והקישואים מתחילים להשחים ולהיחרך מעט

הגשה

מגישים מיד עם רוטב הצ'ימיצ'ורי

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *