מתכון למנגל גם לטבעונים כך שכל בני המשפחה יוכלו ליהנות ||| שילוב של טופו וירקות על האש הוא שילוב מנצח ||| מרינדה בסגנון צ'ימיצ'ורי שתעשיר את טעמי הטופו וגם את הירקות בגריל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 150 גרם פטריות שיטאקי
- 200 גרם טופו יציב, סחוט וחתוך ל -8 ריבועים
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 שן שום כתוש
- 150 גרם באגט או לחם לבן (לא טרי)
- 1 בצל אדום, חתוך ל- 8 פלחים
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 8-10 עגבניות שרי
- 2 כפות שמן זית
למרינדה
- 50 גרם פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כפית אורגנו קצוץ דק
- ½ -1 כפית פתיתי צ'ילי
- 1 בצל שאלוט, קצוץ דק
- 2 שיני שום כתוש
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפית חומץ בן יין אדום או לבן
- 1 לימון מיץ בלבד
למנגל
- 8 שיפודי עץ או מתכת
אופן הכנה
- הערה: אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים קרים כדי לשמור שלא ישרפו בעת המנגל
- חותכים את הפטריות לקוביות או לרצועות
- מצפים את הפטריות והטופו ברוטב סויה ובשום ומניחים בצד לספיגת הטעמים בזמן שאתם מכינים את רוטב הצ'ימיצ'ורי
- הכנת רוטב הצ'ימיצ'ורי: מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הצ'ימיצ'ורי תוך התאמה עם מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם
- חותכים את הקרום הקשה של הלחם וחותכים את החלק הרך לקוביות בערך באותו גודל כמו הטופו
- זורקים אותם לתוך 4 כפות מרוטב הצ'ימיצ'ורי, ומצפים היטב ומניחים בצד לספיגה מלאה
- מחממים מראש את המנגל (או מחבת)
- הרכבת הקבבים: התחילו עם הבצל מכיוון שהוא יישאר במקומו בזמן הצלייה, ולאחר מכן, בכל סדר שתרצו, תחליפו את הקישואים, פלפל, עגבניות שרי, טופו, פטריות וקוביות הלחם
- מזלפים שמן זית מעל
- צולים על אש בינונית – גבוהה במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שכל הירקות רכים והקישואים מתחילים להשחים ולהיחרך מעט
הגשה
מגישים מיד עם רוטב הצ'ימיצ'ורי
בתיאבון