עוגיות מרנג לפסח ולשאר ימות השנה ||| עוגיות קלות להכנה שמתאימות גם לנמנעים מגלוטן ||| על המרנג כבר סיפרנו בעבר ומה הקשר לשרלוק הולמס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (36 עוגיות)
- 3 חלבוני ביצים XL
- ¼ כפית קרם טרטר או סודה לשתייה
- 200 גרם סוכר
- 2 כפיות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גרם שוקולד מריר, 70% קקאו, קצוץ (בערך כוס)
- 1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
אופן הכנה
- חממו תנור ל- 95 מעלות
- רפדו שתי תבניות בנייר אפייה
- בקערת מיקסר הקציפו את החלבונים ואת הקרם טרטר או סודה לשתייה במהירות בינונית עד להקצפה
- כשהמיקסר פועל הוסיפו פנימה את הסוכר והקציפו עד שצבעו לבן והתחיל לגדול בנפחו, אך עדיין לא מצליח להיות יציב
- בינתיים, בסיר קטן, ערבבו את הקורנפלור עם כוס מי ברז על להבה בינונית-גבוהה, מערבבים ברציפות כ- 2 דקות עד להסמכה
- כשהמיקסר פועל יוצקים לאט את תערובת הקורנפלור לתערובת החלבונים
- הוסיפו המלח והווניל והעלו את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה
- מקציפים 10-12 דקות עד שהתערובת יציבה ומוצקה
- מקפלים בעדינות את שבבי השוקולד ואגוזי המלך
- עושים גבעות של 2 כפות מתערובת המרנג על תבניות המרופדות כאשר הן ברווחים של 2-3 ס"מ אחת מהשנייה
- אופים במשך שעתיים
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין
מגישים בטמפרטורת חדר. אפשר לשמור מספר ימים בכלי אטום מרופד במגבות נייר מונח בצל בטמפרטורת החדר.
בתיאבון