חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות מרנג ללא גלוטן

עוגיות מרנג לפסח ולשאר ימות השנה ||| עוגיות קלות להכנה שמתאימות גם לנמנעים מגלוטן ||| על המרנג כבר סיפרנו בעבר ומה הקשר לשרלוק הולמס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרנג ללא גלוטן (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (36 עוגיות)

אופן הכנה

  1. חממו תנור ל- 95 מעלות
  2. רפדו שתי תבניות בנייר אפייה
  3. בקערת מיקסר הקציפו את החלבונים ואת הקרם טרטר או סודה לשתייה במהירות בינונית עד להקצפה
  4. כשהמיקסר פועל הוסיפו פנימה את הסוכר והקציפו עד שצבעו לבן והתחיל לגדול בנפחו, אך עדיין לא מצליח להיות יציב
  5. בינתיים, בסיר קטן, ערבבו את הקורנפלור עם כוס מי ברז על להבה בינונית-גבוהה, מערבבים ברציפות כ- 2 דקות עד להסמכה
  6. כשהמיקסר פועל יוצקים לאט את תערובת הקורנפלור לתערובת החלבונים
  7. הוסיפו המלח והווניל והעלו את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה
  8. מקציפים 10-12 דקות עד שהתערובת יציבה ומוצקה
  9. מקפלים בעדינות את שבבי השוקולד ואגוזי המלך
  10. עושים גבעות של 2 כפות מתערובת המרנג על תבניות המרופדות כאשר הן ברווחים של 2-3 ס"מ אחת מהשנייה
  11. אופים במשך שעתיים
  12. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין

מגישים בטמפרטורת חדר. אפשר לשמור מספר ימים בכלי אטום מרופד במגבות נייר מונח בצל בטמפרטורת החדר.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *