מתכון: עוגת ג'ינג'ר ובירה גינס

עוגת ג'ינג'ר עשירה וריחנית עם ציפוי פריך של סוכר גולמי ||| עוגה של תיבול וגם בירה סטאוט יעשו לכם את היום ||| השילוב של שורש ג'ינג'ר טרי מגורד ואבקת זנגביל, יחד עם פלפל שחור וציפורן, מעניקים לו טעם לא שגרתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת ג'ינג'ר ובירה סטאוט (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (תבנית קוגלהוף או בנדט Bundt)

  • 2 כפות שמן זית עדין* (או חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר)
  • 125 גרם סוכר חום
  • 1 כוס בירה סטאוט (סגנון גינס)
  • 1 כוס מולסה או  סילאן או דבש
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 240 גרם קמח
  • 1 כף ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית  קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טרי מגורד
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 1/4 כפית מלח ים משובח
  • 3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 ביצים XL בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 210 גרם סוכר חום כהה,
  • 200 גרם סוכר
  • 3/4 כוס שמן זית עדין*

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלו
  2. משמנים תבנית קוגלהוף (או בונדט) בשמן זית עדין*
  3. מצפים את כל התבנית בסוכר כך שייצמד לשמן. הופכים את התבנית כדי לנער את עודפי הסוכר
  4. בסיר בינוני מערבבים את הבירה סטאוט והמולסה (או סילאן או דבש) ומביאים לרתיחה
  5. מסירים מהכיריים ומקציפים בזהירות את הסודה לשתייה ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר (שימו לב שהוספת הסודה לשתייה תגרום לבעבוע חזק)
  6. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, תבלינים טחונים, פלפל ומלח
  7. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הג'ינג'ר הטרי, ביצים, התמצית וניל, סוכר חום הכהה והסוכר הרגיל במהירות בינונית במשך 5 דקות
  8. מורידים למהירות נמוכה והוסיפו את השמן זית
  9. מערבבים עוד 5 דקות
  10. מוסיפים לאט את בלילת הבירה ומערבבים עוד 5 דקות
  11. מוסיפים בזהירות את התערובת היבשה בשתי פעימות, מערבבים היטב בין כל הוספה
  12. יוצקים את המסה האחידה לתבנית המוכנה
  13. אופים במשך 55-65 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה
  14. תנו לעוגה להתקרר במשך 15 דקות ואז הפכו התבנית כדי לשחרר את העוגה מהתבנית, בעודה עדיין חמה
  15. תנו לעוגה להצטנן לחלוטין

בתיאבון

*  לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

כתיבת תגובה