חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

משקאות צוננים ומרעננים לקיץ

משקאות קלים עם וללא אלכוהול ||| 14 משקאות שיעזרו לכם לעבור את חום יולי אוגוסט ||| תה, קפוצ'ינו, קפירינה, סנגרייה ועוד ||| 6 משקאות אלכוהוליים מרחבי העולם ||| 8 משקאות קרים ומרעננים על הסיס קפה, תה או חליטות צמחים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

משקה מרענן וקר לחום הקיץ (צילום Pixabay)

סנגריה לבנה Sangria

קוקטייל יין שנחשב למשקה הלאומי הספרדי. סנגריה טובה לכל ימות השנה אבל נבדלת מעט בין קיץ לחורף. בחורף תלגמו סנגריה חמה מבושלת עם יין אדום, ואילו בקיץ סנגריה צוננת עם יין לבן והרבה קרח. הכי חשוב זה להוסיף טעמי פירות, לשקשק ולהגיש.

מצרכים (לכוס אחת)

  • קוביות קרח
  • 45 סמ"ק וודקה
  • 90 סמ"ק יין לבן (עדיפות לזנים סוביניון בלאן או ריזלינג)
  • 20 סמ"ק ליקר הדרים (טריפל סק)
  • 10 סמ"ק מיץ לימון
  • 10 סמ"ק מי סוכר שבתוכם מקלות וניל
  • 10 סמ"ק תרכיז סיידר תפוחים או אפרסקים
  • פירות חתוכים לקישוט

שדרוג: מעט יין נתזים קאווה או פרוסקו

אופן הכנה

  1. מכניסים לשייקר את הקרח ושאר המרכיבים מלבד הקאווה והפירות
  2. מנערים היטב
  3. מוזגים דרך מסננת לכוס יין גדולה מלאה בקרח עד מחציתה
  4. הערה: אם נשאר מקום מוסיפים מעט קאווה או פרוסקו עד סוף הכוס
  5. מקשטים בפלחי תפוז, קלמנטינה, תפוח, ענבים או פירות אחרים
תה קר ומרענן (צילום Pixabay)

תה הפתעות Ice Tea Serprise

משקה קיץ מרענן על בסיס חליטת פירות יער, קוביות תפוחים, תפוזים וקינמון. כל פירות העונה בכוס אחת קרירה ומרווה.

מצרכים  (2 כוסות)

  • 2 תיונים של חליטת פירות יער
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • קוביות קרח
  • 30 סמ"ק סירופ פסיפלורה
  • 20 סמ"ק סירופ דובדבן
  • 1/2 תפוז, חתוך גס
  • 1/2 תפוח, חתוך גס
  • מים קרים

להגשה

2 מקלות קינמון

אופן הכנה

  1. חולטים תה עם התיונים של פירות יער במים הרותחים
  2. ממלאים שייקר עד מחציתו בקוביות קרח ומוסיפים את חליטת התה
  3. מוסיפים את סירופ הפסיפלורה וסירופ הדובדבן, התפוז והתפוח
  4. ממלאים את הכוס עד סופה במים קרים
  5. מנערים היטב, מוזגים לכוסות

הגשה

מגישים עם מקל קינמון בכוס

קוניאק ג'ינג'ר Ginger cognac

קוקטייל קליל אך אלגנטי על בסיס קוניאק או ברנדי אחר. תוספת הליים ונענע מעניקים למשקה קרירות וחמיצות אידיאלית ומעוררת לימי הקיץ החמים, וג'ינג'ר אייל סוגר את הפינה המבעבעת.

מצרכים (לכוס אחת)

  • 1.5 מנות קוניאק
  • 1/2 מנה מיץ ליים
  • 1/4 מנה מי סוכר
  • 3 עלי נענע
  • פתיתי קרח גרוסים
  • 3.5 מנות ג'ינג'ר אייל

להגשה

  • פרוסות ג'ינג'ר לקישוט
  • עלי נענע לקישוט

אופן הכנה

  1. מכניסים לשייקר את כל המצרכים מלבד הג'ינג'ר אייל ופרוסות הג'ינג'ר
  2. מוסיפים קרח עד אמצע הגובה
  3. מנערים ומוזגים לכוס היי-בול
  4. מוסיפים את הג'ינג'ר אייל והקרח עד שולי הכוס ומערבבים בכפית ארוכה
  5. מקשטים בעלי נענע ובפרוסות ג'ינג'ר טרי

ברד קפוצ'ינו Iced Cappuccino

קפוצ'ינו על בסיס אספרסו הוא הדרך הנכונה להתחיל את הבוקר ולהמשיך את היום בחום יולי אוגוסט.

מצרכים (ל-4 כוסות)

  • 200 סמ"ק אספרסו
  • 300 סמ"ק חלב קר
  • 4-6 כפיות סוכר או ממתיק מלאכותי במתיקות המתאימה לכם
  • 500 סמ"ק מים קרים

אופן הכנה

  1. מערבבים את האספרסו, חלב וממתיק (סוכר או מלאכותי)
  2. מוזגים בעדינות לתבנית קוביות קרח ומעבירים למקפיא
  3. לאחר שקוביות הקפה קפואות מעבירים לבלנדר
  4. מוסיפים מים קרים ומערבלים עד קבלת מרקם סמיך
  5. מוזגים מיד לכוסות ומגישים

מוחיטו טו גו Mojito To Go

משקה קיץ מנצח על בסיס רום, פירות קפואים וסורבה בטעמי פרי טרופי (מנגו, ליצ'י, פירות, בננה וקוקוס) ובכל טעם שאוהבים. מתאים לשתייה בחוף הים או על שפת בריכה.

מצרכים (לכוס אחת)

  • 55 סמ"ק רום
  • 475 סמ"ק קרח גרוס
  • 1/2 ליים או לימון, קלוף וחתוך לקוביות
  • 100 סמ"ק חלב קוקוס

לקישוט

  • 2 ענפי נענע או 1 פרוסת לימון

אופן הכנה

  1. מערבלים בבלנדר את כל מצרכי המשקה
  2. ומוזגים לכוס גבוהה
  3. מקשטים בענפי הנענע או בפרוסת הלימון

גרניטה פקאן אייס קפה Granita Pecan Ice Coffee

גרניטה פקאן אייס קפה היא משקה צונן בטעם קפה מעודן וארומה מודגשת של אגוזי פקאן אבל מתוק מאד….לא לסוכרתיים. סוג של זריקת סוכר ומרץ לגוף.

מצרכים (לכוס אחת)

  • 1 אספרסו כפול (מנה כפולה ולא ארוך)
  • 6 קוביות קרח
  • 3/4 כוס חלב
  • 50 סמ"ק סירופ סוכר
  • 50 גרם פקאן סיני
  • שדרוג: סירופ שוקולד או קצפת לקישוט

אופן הכנה

  1. מערבלים היטב בבלנדר את כל המצרכים ללא השדרוג
  2. מוזגים לכוס ומגישים עם קש
  3. שדרוג: לקשט בסירופ שוקולד או קצפת

משקה בננה, דבש וגרנולה

פצצת אנרגיה בריאה על בסיס יוגורט, מתוך קולקציה גדולה ומגוונת של משקאות קפואים מפירות טריים. הוויטמינים כבר בפנים והמרקם עשיר ומשביע לאורך זמן. מחיר: 25 שקלים.

מצרכים (ל-2 כוסות)

  • 600 גרם יוגורט
  • 1 כוס בננות, חתוכות
  • 2 כפיות דבש
  • 2 כפות גרנולה
  • קוביות קרח
  • לקישוט: עלי נענע וקינמון

אופן הכנה
מערבלים בבלנדר במהירות גבוהה במשך כ-2 דקות את כל החומרים מלבד הנענע והקינמון. מוזגים לכוסות גבוהות, מקשטים בקינמון ובעלי נענע טריים.

לאסי Lassi

כל מי שהיה בהודו מכיר את הלחות והחום ובוודאי לגם מהמרענן הרשמי של ההודים. לאסי צונן בטעם טבעי או בטעמי פירות נועד במקור להרגיע את החך לאחר ארוחה מתובלת וחריפה אבל עוד יותר נעים וטעים גם בסתם יום חם ומהביל.

מצרכים (כוס אחת)

  • 200 גרם יוגורט עזים
  • 2 טיפות תמצית מי ורדים
  • 1 קורט הל טחון
  • 1 קורט זעפרן, מושרה במים פושרים
  • מי סוכר לפי הטעם
  • 1/2 כוס קוביות פרי: מלון, מנגו, בננה, ומה שזמין ואוהבים

אופן הכנה

  1. מערבלים בבלנדר את היוגורט, מי ורדים, הל וזעפרן עד קבלת מרקם אחיד
  2. מוסיפים מי סוכר לפי הטעם
  3. מוזגים לגביע
  4. מקשטים בקוביות פרי קצוץ

משקה תפוח ירוק

מצרכים

  • 6 תפוחי עץ ירוקים
  • 1 ליים או לימון רגיל
  • עלי רוזמרין מחצי גבעול
  • 1.5 כוס סירופ סוכר
  • 250 סמ"ק שמנת מתוקה
  • 4 קוביות קרח.

אופן הכנה

  1. לקצוץ את הרוזמרין דק
  2. לחתוך את התפוחי עץ לקוביות עם הקליפה (ללא הליבה)
  3. להרתיח כוס מים עם סוכר, עד שהסוכר נמס
  4. לקרר ולסנן את סירופ הסוכר
  5. לערבב את כל המצרכים בבלנדר עם קוביות הקרח

הגשה

  1. להגיש בכוס זכוכית גבוהה ושקופה
  2. את הקצה העליון של הכוס להרטיב מעט במים שישמשו כדבק להדבקת הסוכר
  3. לקשט בסוכר את הקצה העליון
  4. לסיום לתקוע חצי פרוסת תפוח חתוכה דק בדופן המסוכרת
תה קר לרענון בחום יולי-אוגוסט (צילום Pixabay)

לימונדת תבלינים Spicy Lemonade

מצרכים

  • 1/3 כוס עלי נענע שוויצרית
  • 1/3 כוס עלי מנטה הודית
  • 1/3 כוס עלי לואיזה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 3 כפות דבש (או סירופ סוכר)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1.5 כוסות מים קרים

אופן הכנה

  1. מניחים את עשבי התיבול, הג'ינג'ר והדבש בקערה
  2. מוסיפים לקערה את המים הרותחים ומשהים כ – 30 דקות
  3. מסננים
  4. סוחטים היטב את העלים וזורקים אותם
  5. מוסיפים לקערה את המים הקרים ומיץ הלימון ומצננים היטב

הגשה

כוס שקופה עם קוביות קרח ועלי תבלין לקישוט

תה אפרסקים, בזיליקום ונענע

מצרכים

  • 2 שקיות תה תפוזים/ תפוחים
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 2 כוסות נקטר אפרסקים

אופן הכנה

  1. מניחים את שקיות התה בקנקן עם התבלינים
  2. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומשהים כ- 5 דקות
  3. מסננים ומצננים היטב
  4. מוסיפים את הנקטר ומערבבים

אופן ההגשה:
מומלץ להגיש בכוס גבוה עם קרח ועלה נענע

חליטת עשבי תיבול

מצרכים

  • 1/4 כוס עלי מליסה
  • 1/4 כוס עלי קורנית לימונית
  • קורט שיבה

אופן הכנה

  1. מרתיחים ליטר מים ומוסיפים את התבלינים
  2. מבשלים על להבה נמוכה 5 דקות ומצננים
  3. מסננים את המשקה ומקררים
  4. שדרוג: אפשר להוסיף דבש לנוזל החם לאחר הבישול ואז אין צורך להמתיק עם סירופ סוכר

אופן הגשה
להגיש עם קוביות קרח וסירופ סוכר.

המלצה לערב קיץ: להוסיף מעט רום לבן או וודקה

בליני מתובל Spicy Bellini

במשקה האיטלקי נקרא על שם הצייר הוונציאני בן המאה ה-15, ג'ובאני בליני Giovanni Bellini וזה סיפור המשקה. בשנת 1931, הקים ג'וזפה צ'יפריאניGiuseppe Cipriani  בר שהפך לשם דבר, במקום מרכזי בוונציה, ע"י כיכר סן מרקו הוקם הריז Harry's Bar שלימים הוכרז כאתר מורשת עולמית. בשנת 1948 המציא הברמן את הקוקטייל שצבעו הזכיר לו את ציוריו של בליני ומכאן שם המשקה.

בליני הוא משקה קלאסי שמורכב מאפרסק ויין נתזים כמו פרוסקו Prosecco (או למברוסקו Lambrusco) או יין לבן. במתכון זה מקבל המשקה צביטה עדינה של מרוות הדרים וטיפת ניחוח לימוני מהמליסה.

מצרכים

  • 6 אפרסקים / נקטרינות (או פירות עונה אחרים לפי הטעם)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 400 סמ"ק יין נתזים קר כמו פרוסקו (או יין לבן יבש)
  • 4 עלי מרוות הדרים
  • 6 עלי מליסה

אופן הכנה

  1. לקלף את קליפת האפרסק ולהוציא את הגרעין. (על האפרסקים להיות קרים)
  2. מניחים את האפרסקים והעלים בבלנדר ומעבדים למחית חלקה
  3. מוסיפים את השמפניה או יין ומעבדים עוד 3-5 שניות

אופן הגשה

מומלץ להגיש מיד בתום הכנת המשקה, בכוס זכוכית גבוהה וצרה עם עלה מליסה בתוכה.

קייפרינה לואיזה Caipirinha Aloysia

הלואיזה מוכרת כתבלין משובח לשדרוג תה. בנוסף לטעמה וריחה הלואיזה היא גם צמח מרפא אבל הפעם נשדרג איתה למשקה ברזילאי.

מצרכים

  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 240 סמ"ק קשאסה  Cachaça
  • 4-5 כפיות סוכר (לפי הטעם)
  • 16 עלי לואיזה
  • 2 כוסות קוביות סוכר

אופן הכנה
מכניסים את כל המצרכים לבלנדר ומעבדים למחית קלה
הגשה
מומלץ להגיש בכוס וויסקי (כדאי להקפיא את הכוס לפני השימוש)

לרוויה

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *