השבוע חל יום הפאי אגוזים ושוקולד Chocolate Pecan Pie Day וגם יום עוגת הפקאן Pecan Torte Day ||| פינוק קיץ מוכר וחביב, עם כדור גלידה בצד. מה יותר מרענן מזה? ||| עוגה קלאסית של צפון אמריקה כי עץ הפקאן הוא עץ האגוזים היחיד שמקורו בצפון אמריקה ||| 2 מתכונים קלים ומרעננים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מתכון: פאי אגוזים ושוקולד
מצרכים (תבנית פאי 26 ס"מ)
לבצק הפריך
- 175 גגרם קמח
- 60 גרם אבקת סוכר
- 25 גרם שקדים טחונים
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם שמן זית עדין* (או 135 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות)
- 1 חלמון ביצה L
למלית
- 50 גרם שמן זית עדין* (או 70 גרם חמאה מומסת)
- 1/3 כוס סירופ מייפל
- 1/4 סירופ תירס (או עוד סירופ מייפל)
- 240 גרם סוכר חום
- 4 ביצים L
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
- 90 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון
לקישוט
- 80 גרם אגוזי פקאן קלופים שלמים
אופן הכנה
- בצק פריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים הקמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מלח ושמן זית (או חמאה קרה) במשך כמה דקות במהירות נמוכה / בינונית, עד שנוצרים פירורים לחים ועדינים ואין יותר גושי שומן
- מוסיפים את החלמון, ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים
- מאחדים את הבצק בידיים
- משטחים קלות ועוטפים בניילון נצמד
- מקררים למשך 45 דקות מינימום
- מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ ומניחים בתבנית
- מהדקים את הבצק, היטב לדפנות, ומקפידים בעיקר על הזווית שבין הבסיס לדפנות (הערה: אם יישאר שם רווח, שולי הבצק יקרסו באפייה)
- מעבירים את הבצק למקפיא ל-30 דקות
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מניחים על הבצק הקפוא נייר אפייה מקומט, ועליו מניחים קטניות כמשקולת
- אופים את הבצק עם הקטניות במשך 10 דקות, עד שהבצק מתחיל להתייבש
- מסירים את נייר האפייה ואופים עוד 15 דקות, עד הזהבה
- הכנת המלית: מערבבים את שמן הזית (או החמאה המומסת) עם סירופ המייפל והסירופ תירס
- מוסיפים את הביצים, סוכר, קינמון ומלח וטורפים היטב
- מערבבים לתוף הבלילה את השוקולד הקצוץ והפקאנים לקבלת מסה אחידה
- יוצקים את המלית מעל התחתית שאפינו
- מסדרים את אגוזי הפקאן השלמים בשולי התבנית
- אופים כ- 40 דקות, או עד שהמלית מתייצבת בקצוות הפאי, אך עדיין מעט רכה במרכז.
מתכון: טורט אגוזים
מצרכים (תבנית קפיצית 26 ס"מ)
- 6 ביצים L
- 1/4 כוס ברנדי או ויסקי
- 1/4 כוס קוקוס
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן זית עדין*
- 1/2 כוס חלב או מים
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים
- בקערה עם החלבונים להקציף ולהוסיף בהדרגה סוכר וסוכר וניל עד שיהיה קצף יציב
- בקערה עם החלמונים נוסיף בהדרגה את אבקת האפייה, שמן זית ואחר כך להוסיף תוך כדי ערבוב את הברנדי או ויסקי, קוקוס וחצי מכמות הקמח עם החלב או מים
- לאחד את שתי התערובות ולהוסיף את שאר הקמח
- לחמם תנור ל-160 מעלות
- נמזוג לתבנית את העיסה
- לאפות במשך 45 דקות ולבדוק עם קיסם שיבש בפנים
- לכבות התנור ולהשאיר בתנור לאחר האפיה
בתיאבון
* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.