חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי אגוזים ושוקולד Chocolate Pecan Pie

השבוע חל יום הפאי אגוזים ושוקולד Chocolate Pecan Pie Day וגם יום עוגת הפקאן Pecan Torte Day ||| פינוק קיץ מוכר וחביב, עם כדור גלידה בצד. מה יותר מרענן מזה? ||| עוגה קלאסית של צפון אמריקה כי עץ הפקאן הוא עץ האגוזים היחיד שמקורו בצפון אמריקה ||| 2 מתכונים קלים ומרעננים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס (צילום Pixabay)

מתכון: פאי אגוזים ושוקולד

מצרכים (תבנית פאי 26 ס"מ)

לבצק הפריך

  • 175 גגרם קמח
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 25 גרם שקדים טחונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם שמן זית עדין* (או 135 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות)
  • 1 חלמון ביצה  L

למלית

  • 50 גרם שמן זית עדין*  (או 70 גרם חמאה מומסת)
  • 1/3 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 סירופ תירס (או עוד סירופ מייפל)
  • 240 גרם סוכר חום
  • 4 ביצים  L
  • 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
  • 90 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון

לקישוט

  • 80 גרם אגוזי פקאן קלופים שלמים

אופן הכנה

  1. בצק פריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים הקמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מלח ושמן זית (או חמאה קרה) במשך כמה דקות במהירות נמוכה / בינונית, עד שנוצרים פירורים לחים ועדינים ואין יותר גושי שומן
  2. מוסיפים את החלמון, ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים
  3. מאחדים את הבצק בידיים
  4. משטחים קלות ועוטפים בניילון נצמד
  5. מקררים למשך 45 דקות מינימום
  6. מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ ומניחים בתבנית
  7. מהדקים את הבצק, היטב לדפנות, ומקפידים בעיקר על הזווית שבין הבסיס לדפנות (הערה: אם יישאר שם רווח, שולי הבצק יקרסו באפייה)
  8. מעבירים את הבצק למקפיא ל-30 דקות
  9. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  10. מניחים על הבצק הקפוא נייר אפייה מקומט, ועליו מניחים קטניות כמשקולת
  11. אופים את הבצק עם הקטניות במשך 10 דקות, עד שהבצק מתחיל להתייבש
  12. מסירים את נייר האפייה ואופים עוד 15 דקות, עד הזהבה
  13. הכנת המלית: מערבבים את שמן הזית (או החמאה המומסת) עם סירופ המייפל והסירופ תירס
  14. מוסיפים את הביצים, סוכר, קינמון ומלח וטורפים היטב
  15. מערבבים לתוף הבלילה את השוקולד הקצוץ והפקאנים לקבלת מסה אחידה
  16. יוצקים את המלית מעל התחתית שאפינו
  17. מסדרים את אגוזי הפקאן השלמים בשולי התבנית
  18. אופים כ- 40 דקות, או עד שהמלית מתייצבת בקצוות הפאי, אך עדיין מעט רכה במרכז.
עוגת שוקולד עשירה בפרי ואגוזים (צילום דניאלה שטרן)

מתכון: טורט אגוזים

מצרכים (תבנית קפיצית 26 ס"מ)

  • 6 ביצים L
  • 1/4 כוס ברנדי או ויסקי
  • 1/4 כוס קוקוס
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן זית עדין*
  • 1/2 כוס חלב או מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק

אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים
  2. בקערה עם החלבונים להקציף ולהוסיף בהדרגה סוכר וסוכר וניל עד שיהיה קצף יציב
  3. בקערה עם החלמונים נוסיף בהדרגה את אבקת האפייה, שמן זית ואחר כך להוסיף תוך כדי ערבוב את הברנדי או ויסקי, קוקוס וחצי מכמות הקמח עם החלב או מים
  4. לאחד את שתי התערובות ולהוסיף את שאר הקמח
  5. לחמם תנור ל-160 מעלות
  6. נמזוג לתבנית את העיסה
  7. לאפות במשך 45 דקות ולבדוק עם קיסם שיבש בפנים
  8. לכבות התנור ולהשאיר בתנור לאחר האפיה

בתיאבון

* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *