שרה ויורי אוסצקי מספרים על העסקית החדשה בצ'יז בר חיפה ||| Cheese מבית הלל הגיע לעיר התחתית בחיפה ||| התרשמות מהמנות העסקיות החדשות של צ'יז בר אוכל ||| על הצ'יז, האוכל ועוד בהמשך <<<
CHEESE בר אוכל בית הלל
ההתחלה היתה במסעדה בבית הלל, לפני כ-8 שנים ממטבח קטן בדירת הסטודנטים של רועי ואורטל גרבר. רועי הגיע לצפון כסטודנט לביוטכנולוגיה במכללת תל-חי ויחד עם אורטל, כהכנסה צדדית לזמן הלימודים הם התחילו להכין פיצות בתנור הביתי ולעשות משלוחים ברחבי המושב והסביבה. השמועה על הפיצה הטעימה של רועי ואורטל תפסה כנפיים וההזמנות החלו להיערם עד שהתנור הביתי הפשוט כבר לא עמד בעומס. רועי ואורטל החליטו לשכור מקום קטן במושב, לקנות תנור פיצה מקצועי ולהפוך את ההכנסה הצדדית לעיסוק מרכזי – כך נולדה פיצה CHEESE.
הרעיון בתחילה היה לפתוח פיצרייה שמגישה פיצות, קפה וקינוחים תוצרת בית. בזמן הזה החל רועי להשתלם וללמוד את רזי המטבח האיטלקי והחל להוסיף לתפריט גם פסטות ומנות מורכבות יותר. בשלב זה הצטרף גם לירן, אח של רועי ועלה צפונה על מנת לעזור בניהול ותפעול המסעדה שהחלה לקבל אורחים ומבקרים מכל הארץ שנהנו מהתפריט העשיר והטעים.
מגיעים לחיפה
בעת ביקור של יונה יהב, ראש עיריית חיפה, במסעדה בצפון ומכיוון שנהנה מהאוכל והאווירה במקום, הוא ביקש לדבר עם השף. ראש העיר סיפר לרועי על מיזם חדש של העירייה להבאת מסעדות מצליחות מכל הארץ לעיר התחתית בחיפה. רועי ולירן, שחיפשו אפיקים חדשים להתרחבות עסקית ניגשו למכרז של העירייה וזכו. בזמן הזה נכנס תומר, השותף השלישי לתמונה, יחד תכננו והקימו לפני כשנה, את CHEESE בר אוכל – שמביא את הטעם האיטלקי-גלילי המיוחד של CHEESEE לאזור הבילויים המתעורר של חיפה.
רחוב הנמל בעיר התחתית חיפה
למרות המאמצים הניכרים של עירית חיפה, רחוב הנמל בעיר התחתית עדיין שומם ומנומנם משהו בצהרי יום חול שרבי. רוב הדלתות סגורות, חתולי הרחוב רעבים ופה ושם מישהו מוציא כמה כסאות ושולחנות למדרכה בתקווה שמישהו יגיע. הים כה קרוב אך צריך לדמיין אותו כי מסילת הרכבת והנמל מפרידים אותו מן הרחוב ומסתירים אותו. תחושת ההחמצה של חיפה שהייתה יכולה להתפתח כעיר ים תיכונית אמיתית ורחוב הנמל היה יכול להשתלב עם החוף ולא להיות מופרד ממנו.
אך כחצי שעה אחרי שהתיישבנו בצ'יז בר שזה עתה נפתח במקום, עשרות צעירות וצעירים הגיחו מאי שם ומילאו את המסעדות ובתי הקפה בקולותיהם העליזים (ולפעמים הרמים מדי).
Cheese בר אוכל חיפה
שתי כניסות לצ'יז – האחת מרחוב הנמל היישר אל הבר שבצדו מספר שולחנות והשנייה מרחוב העצמאות ההומה אל חדר ובו מספר שולחנות לשניים. זהו סניף של הצ'יז בר מבית הלל, שלצערנו לא הכרנו אותו עד עתה, אך שמו הולך לפניו בצפון. ובחיפה כמו בחיפה – אף אחד לא נכנס לך לצלחת. מבחר המנות בתפריט המגוון מכיל פירות ים, פיצות במבחר טעמים מעורבבים, פסטות חלביות וגם סינטה ובולונז וקינוחים לתפארת.
העסקית
העסקיות מדורגות לחמש רמות מחיר, וכוללות מנות ראשונות מעניינות כמו פטה כבד, קרפצ'ו שייטל או שרימפס שרי, בנוסף למנה העיקרית. לחלק מהמנות הראשונות נדרשת תוספת של 10 שקלים למחיר העסקית. שתייה איננה כלולה במחיר העסקית, אך ניתן לשתות בירות ב-10-12 שקלים לכוס רבע או כוס יין אדום מהחבית ב-15 שקלים – ללא כל ספק, מחיר נדיר במחוזותינו.
ראשונות
פתחנו בריזוטו פטריות וערמונים שנימוח בפה בטעמים מעודנים והגיע בכמות שחסמה אחר כך חלק מן המנה העיקרית. בקשה קטנה מהשף – קצת יותר ערמונים בבקשה! בן הזוג פתח בשרימפס שרי שהיו טבולים ברוטב עגבניות מעודן ולצדם פוקצ'ה ומטבל שמן זית. בלי שביקשנו קיבלנו שתי כוסות יין של יקב "הרי גליל". לפי ההסבר שנתן תומר, מנהל המסעדה הנמרץ – היין מגיע בחביות נירוסטה והוא "תערובת קלילה שאיננה משתלטת על הארוחה" וכך אכן היה. צבעו אדום כהה וטעמו מתאים לשעת צהריים. אך בכל זאת מומלץ לעשות סיאסטה אחרי הארוחה, כדי להשלים את ההנאה.
העיקריות
המנות העיקריות נדיבות בכמותן – הניוקי סינטה שנבחר מן העסקית של 89 שקלים, הוא הרכב מקורי של הבצקיות האיטלקיות הידועות, טבולות היטב ברוטב של הבשר, ומעליהן כמה נתחי סינטה רכים. אין צורך בתוספת. המנה העיקרית השנייה שנבחרה (69 שקלים) הייתה סלט קלמארי. הר גבוה של סלט חסה וירקות שורש עוטר סביבו בטבעות קלמארי, שהיו לטעמי מעט מלוחות מדי, אך בהחלט משביעות (ועוד נשאר לדוגי בג).
קינוחים
לקרם ברולה שהוגש כקינוח היה טוויסט מקורי – הוא הגיע חצי קפוא, כמעט גלידתי, ומאד מענג את החיך ואת הלשון.
סיכום
עסקיות לא זולות מאד, אך נעימות וטעימות למאכל. המקום ידידותי ובעל רוח צעירה ואופטימית ואנו מאחלים לו הצלחה מרובה.
צ'יז בר אוכל, רח' הנמל 21, חיפה. טל': 04-9887880.