חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הסוגים השונים של יינות אדומים והמאפיינים הייחודיים שלהם

מהו יין אדום ותפקידו בתרבות היין?

יין אדום, הידוע גם בשם יין שולחן אדום, הוא סוג של יין שהוכן מענבים שנכתשו חלקית או מלאה על ידי משקלו של הענב עצמו או על ידי מכונה. יינות אדומים מיוצרים בדרך כלל מזנים כהים של גרגרי ענבים. יינות אדומים שותים לעתים קרובות עם אוכל, כגון מנות בקר ותבשילים. הם נצרכים לעתים קרובות עם ארוחות כדי לשפר את הטעמים של האוכל המוגש. עם זאת, אין זה נדיר שאנשים שותים יינות אדומים גם ללא אוכל. במדינות רבות, יין שולחן אדום הוא אחד הסוגים הנפוצים ביותר של משקאות אלכוהוליים הנצרכים וניתן לשתות אותו בכל עת במהלך היום. בניגוד ליינות לבנים העשויים מזני ענבים לבנים כמו שרדונה וסוביניון בלאן, ניתן להכין יינות שולחניים אדומים מזני פירות שחורים או צהובים כמו קברנה פרנק או פינו נואר בהתאמה או להזמין יינות אלו דרך חנות יין בתל אביב או בכל עיר אחרת קרובה למגורכם. יין אדום הוא המשקה האלכוהולי המותסס הפופולרי ביותר בעולם, עם ייצור שנתי של למעלה מ-18.5 מיליארד ליטר, המהווה כ-75% מסך הייצור העולמי. התהליך הכרוך בייצור יין אדום מורכב מריסוק מיץ מענבים אדומים ותסיסתו עם שמרים להפקת אלכוהול. יינות שולחניים אדומים מיוצרים בשיטות שונות, כולל מגע עם העור (כגון Vinho Verde), מיכלי נירוסטה (כמו פינוטאז'), או על ידי תסיסה בחביות עץ אלון (כמו בוז'ולה).

מרתף יינות (צילום FREEPIK)

הקדמה: מה הופך יין אדום לאדום?

התשובה לשאלה זו היא למעשה די מסובכת. ישנם גורמים רבים ושונים שתורמים לצבע של יין או מיץ. יין אדום מזוהה לעתים קרובות עם היותו סמל של רומנטיקה ואהבה. הסיבה לכך היא שהוא התגלה לראשונה על ידי היוונים והרומאים שהשתמשו בו כסמל לאהבה, תשוקה ותשוקה. יינות אדומים קיימים כבר אלפי שנים אבל מדענים עדיין לא יודעים בדיוק למה הם הופכים לאדומים. מה הופך יין אדום לאדום? התשובה לשאלה זו היא למעשה די מסובכת. ישנם גורמים רבים ושונים שתורמים לצבע של יין או מיץ. הגורם הראשון הוא נוכחות של חמצון. המשמעות היא שחמצן יוצר אינטראקציה עם היין ומשנה את צבעו. במילים אחרות, יין הופך לאדום כשהוא נחשף לאוויר. אם יין לבן טרי נשאר בחוץ, הוא הופך לחום תוך כמה שעות בגלל חמצון, אבל אם תתנו ליין אדום ישן יותר לשבת כל היום על השיש, הוא עלול להפוך מלבן לצבע אדום-אדום עמוק. כאשר כותשים ענבים להכנת יין או מיץ, הם משחררים אנזימים המגיבים עם סוכרי פירות ומייצרים את מה שאנו מכנים טאנינים (המכונה גם פנולים). כימיקלים אלה יורדים ומשתחררים לנוזל. טאנינים הם מקור המרירות ביינות אדומים מסוימים, והם יכולים גם להקנות צבע אדמדם כהה. צבעו של היין נקבע בעיקר על ידי ההרכב הכימי שלו, הכולל חומצות, סוכרים, פנולים וגופרית דו חמצנית.

מדריך מקיף ל-8 סוגים נפוצים של זני יין אדום

יין אדום הוא משקה פופולרי הנצרך בכל רחבי העולם. זה גם מאוד תכליתי וניתן ליהנות ממנו בדרכים רבות ושונות.

מדריך זה יעבור על סוגי היינות האדומים השונים ומאפייניהם.

קברנה סוביניון: קברנה סוביניון הוא סוג של יין אדום בעל צבע עמוק עם תווים של דומדמניות שחורות ופטל שחור. יש לו מבנה טאני שמקשה על השילוב עם מזון אבל הוא משתלב היטב עם מנות רבות אחרות כמו סטייק או צלעות חזיר.

פינו נואר: פינו נואר הוא סוג של יין אדום בעל טעם דובדבן עז כמו גם תווים של שוקולד מריר וניחוחות אדמתיים. זה משתלב היטב עם מאכלים כמו סלמון מעושן או פסיון. מרלו: מרלו הוא סוג של יין בעל תווי פטל ופלפל לבן וכן טאנינים חזקים וארומה פירותית. לרוב זה משולב עם מנות בשר אדום.

שיראז: יינות שיראז הם יינות אדומים עמוקים בעלי תו פלפל ייחודי בנוסף לטעמי דומדמניות שחורות, שזיפים סגולים ואוכמניות. הם משודכים בדרך כלל למאכלים חריפים כמו כבש או נקניק חריף.

קיאנטי: קיאנטי הוא סוג אחד של יין ענבים הנוטה להיות מעט חמצמץ בגלל קליפות הענבים שנותרו על תערובת הענבים במהלך תהליך התסיסה. זה הולך יש טעם נועז ופירותי עם רמזים של שזיף ודובדבן.

זינפנדל: זינפנדל הוא סוג של יין אדום שיש לו טעמים כמו פטל שחור, דובדבנים, שזיפים ותבלינים. זה משתלב היטב עם אוכל כמו עוף בגריל או צלעות חזיר.

מלבק: מלבק הוא יין ענבים הנוטה להיות חזק יותר מיינות אדומים אחרים בשל מוצאו הצרפתי וההבדל בסוגי הקרקע בארגנטינה בהשוואה לצרפת. יש לו כמה קווי דמיון עם קיאנטי אבל יש לו טעמים שונים בעיקר בגלל האופן שבו הוא מתסיס את תערובת הענבים שלו.

סירה: סירה ידועה גם בשם שיראז והוא יין ענבים הנוטה להיות מעט חמצמץ בשל קליפות הענבים שנותרו על תערובת הענבים בתהליך התסיסה. זה הולך לקבל צבע וטעם עשירים עם רמזים של דומדמניות שחורות, דומדמניות אדומות, שזיף דמזון, פטל שחור ושזיף.

מאפיינים ויתרונות של כל סוג של יין אדום מוסבר

יין אדום הוא סוג של יין העשוי מענבים אדומים או סגולים. הוא בדרך כלל יבש, אם כי חלקם עשויים להיות מתוקים. יינות אדומים מיוצרים על ידי תסיסה מלאה או חלקית של הסוכרים הטבעיים של הענב. ההבדל העיקרי בין יין אדום ללבן נובע מזני הענבים המשמשים לייצורם. יינות לבנים מיוצרים באמצעות זני ענבים לבנים, בעוד יינות אדומים מיוצרים מזני ענבים אדומים. ענבים אדומים מעניקים ליינות האדומים את צבעם וטאנינים, התורמים לטעמו ולגופו. ליינות אדומים יש טעם פירותי שיכול לנוע בין טעמי פירות קלים לטעמים בעלי גוף מלא יותר כמו פירות יער ודובדבנים. יש להם גם ארומה שיכולה לנוע בין תווים בהירים של פרחים לגווני אדמה כמו פטריות, עור, טבק וטחון קפה.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *