חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שקשוקה אמריקאית קלה

שקשוקה היא מאכל ים תיכוני ||| גם האמריקאים אוהבים את המאכל הים תיכוני אבל קצת אחרת ||| מתכון קל, כמו שהאמריקאים אוהבים ||| מתכון שקשוקה עם טוויסט בעלילה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….

שקשוקה של השוקה (צילום עומר ישראלי)

מצרכים (4 מנות)

  • 4 כפיות שמן זית (או 2 כפות חמאה לא מלוחה)
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 1 כף כמון טחון
  • 4 כפיות אבקת צ'ילי
  • 50 גרם רסק עגבניות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות
  • 800 גרם שעועית לבנה בקופסת שימורים, עם הרוטב
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 4 ביצים XL
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת

להגשה

  • כוסברה או פטרוזיליה
  • טורטיות חמות או טוסט

אופן הכנה

  1. בסיר רחב (סוטג' – עדיף מברזל יצוק), מחממים את שמן הזית (או ממיסים את החמאה)
  2. מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה
  3. מוסיפים את השום, הכמון ואבקת הצ'ילי, מערבבים לאיחוד ומבשלים כדקה עד שעולה ניחוח חזק
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהתכולה מתחילה להידבק לתחתית הסיר והופכת לצבע חלודה
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והשעועית מקופסאות השימורים כולל התכולה ומערבבים
  6. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים הלהבה
  7. מבשלים כ-20 דקות תוך שמערבבים מדי פעם, עד להסמכה
  8. מערבבים פנימה את החומץ ומתקנים תיבול לפי הטעם במלח
  9. להנמיך הלהבה לנמוכה ולהוסיף בזהירות את הביצים, כל אחת בלד אחר בסיר
  10. הערה: עם מרקם הרוטב עגבניות ושעועית סמיך, צרו 4 גומות והכניסו בכל אחת ביצה
  11. בעזרת מזלג או כף, כסו בעדינות את החלבון הלבן כי זה עוזר לחלבונים להתבשל מהר יותר ואחיד יותר
  12. מתבלים את הביצים במלח ופלפל ואז מפזרים את גבינת הצ'דר על הביצים
  13. מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהחלבונים מתייצבים בצבע לבן בוהק ואילו החלמונים עדיין נוזלים

הגשה

מגישים בצלחות עמוקות, מקשטים, עם כוסברה או פטרוזיליה ולצד הצלחת  מגישים לצד טורטיות חמות או טוסט.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *