שקשוקה היא מאכל ים תיכוני ||| גם האמריקאים אוהבים את המאכל הים תיכוני אבל קצת אחרת ||| מתכון קל, כמו שהאמריקאים אוהבים ||| מתכון שקשוקה עם טוויסט בעלילה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….
מצרכים (4 מנות)
- 4 כפיות שמן זית (או 2 כפות חמאה לא מלוחה)
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- מלח ופלפל שחור
- 4 שיני שום קצוצות גס
- 1 כף כמון טחון
- 4 כפיות אבקת צ'ילי
- 50 גרם רסק עגבניות
- 800 גרם עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות
- 800 גרם שעועית לבנה בקופסת שימורים, עם הרוטב
- 1 כפית חומץ תפוחים
- 4 ביצים XL
- 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
להגשה
- כוסברה או פטרוזיליה
- טורטיות חמות או טוסט
אופן הכנה
- בסיר רחב (סוטג' – עדיף מברזל יצוק), מחממים את שמן הזית (או ממיסים את החמאה)
- מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה
- מוסיפים את השום, הכמון ואבקת הצ'ילי, מערבבים לאיחוד ומבשלים כדקה עד שעולה ניחוח חזק
- מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהתכולה מתחילה להידבק לתחתית הסיר והופכת לצבע חלודה
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות והשעועית מקופסאות השימורים כולל התכולה ומערבבים
- מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים הלהבה
- מבשלים כ-20 דקות תוך שמערבבים מדי פעם, עד להסמכה
- מערבבים פנימה את החומץ ומתקנים תיבול לפי הטעם במלח
- להנמיך הלהבה לנמוכה ולהוסיף בזהירות את הביצים, כל אחת בלד אחר בסיר
- הערה: עם מרקם הרוטב עגבניות ושעועית סמיך, צרו 4 גומות והכניסו בכל אחת ביצה
- בעזרת מזלג או כף, כסו בעדינות את החלבון הלבן כי זה עוזר לחלבונים להתבשל מהר יותר ואחיד יותר
- מתבלים את הביצים במלח ופלפל ואז מפזרים את גבינת הצ'דר על הביצים
- מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהחלבונים מתייצבים בצבע לבן בוהק ואילו החלמונים עדיין נוזלים
הגשה
מגישים בצלחות עמוקות, מקשטים, עם כוסברה או פטרוזיליה ולצד הצלחת מגישים לצד טורטיות חמות או טוסט.
בתיאבון