מרק קל להכנה עשיר ומזין ||| מרק של שעועית ועגבניות שלא ישאירו אותכם רעבים גם אחרי צלחת מרק אחת ||| גם שימורי ירקות עושים את העבודה לקלה בלי לוותר על הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4-6 מנות)
- 10 שיני שום
- 1/4 כוס שמן זית
- 800 גרם שעועית לבנה בקופסת שימורים, עם הרוטב
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כוס מי ברז
- מלח
- פלפל שחור
- להגשה: גביע שמנת
אופן הכנה
- מקלפים את שיני השום ואז מנפצים אותם במכה (לא למעוך או לרסק. רק שיתבקעו)
- בסיר בינוני על להבה בינונית-נמוכה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום המפוצח ומטגנים 3-5 דקות תוך שמערבבים מדי פעם, עד שהשום מזהיב ומתחיל להיצמד לתחתית הסיר
- מוסיפים את השעועית הלבנה ואת נוזליה, העגבניות המרוסקות והמים
- מתבלים במלח ופלפל
- מביאים לרתיחה
- מכסים חלקית את הסיר, מפחיתים את הלהבה לנמוכה, ומניחים להתבשל 15-20 דקות עד להסמכה וניחוח עולה בחלל המטבח
- מרסקים את תכולת המרק בבלנדר מוט עד קבלת תערובת אחידה ומתקנים תיבול
- שדרוג: אפשר לדלל במים או שמנת
הגשה
מוזגים לצלחת, מוסיפים כף שמנת ומעט עלה ירוק (פטרוזיליה, כוסברה או במל ירוק)
בתיאבון