מתכון: מרק עגבניות

מרק קל להכנה עשיר ומזין ||| מרק של שעועית ועגבניות שלא ישאירו אותכם רעבים גם אחרי צלחת מרק אחת ||| גם שימורי ירקות עושים את העבודה לקלה בלי לוותר על הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק עגבניות (צילום Pixabay)

מצרכים (4-6 מנות)

  • 10 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 800 גרם שעועית לבנה בקופסת שימורים, עם הרוטב
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס מי ברז
  • מלח
  • פלפל שחור
  • להגשה: גביע שמנת

אופן הכנה

  1. מקלפים את שיני השום ואז מנפצים אותם במכה (לא למעוך או לרסק. רק שיתבקעו)
  2. בסיר בינוני על להבה בינונית-נמוכה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום המפוצח ומטגנים 3-5 דקות תוך שמערבבים מדי פעם, עד שהשום מזהיב ומתחיל להיצמד לתחתית הסיר
  3. מוסיפים את השעועית הלבנה ואת נוזליה, העגבניות המרוסקות והמים
  4. מתבלים במלח ופלפל
  5. מביאים לרתיחה
  6. מכסים חלקית את הסיר, מפחיתים את הלהבה לנמוכה, ומניחים להתבשל 15-20 דקות עד להסמכה וניחוח עולה בחלל המטבח
  7. מרסקים את תכולת המרק בבלנדר מוט עד קבלת תערובת אחידה ומתקנים תיבול
  8. שדרוג: אפשר לדלל במים או שמנת

הגשה

 
- פרסומת -

 

מוזגים לצלחת, מוסיפים כף שמנת ומעט עלה ירוק (פטרוזיליה, כוסברה או במל ירוק)

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: