ליאת יגר בעלת קבוצות להרזיה ופעילות גופנית מציע מרק לחורף ||| מתכון להכנת מרק טעים לשמירה על תזונה נכונה וחיים בריאים ||| מרק בטטה ||| מרק חומוס עם עלי מנגולד ||| למתכונים <<<
מרק בריאות
ליאת יגר, מפעילת קבוצות תזונה ופעילות גופנית מציע לימי החורף הקרים, 2 מתכונים טעימים ודלי קלוריות שיחממו אתכם. לדברי ליאת יגר: "אחד מהמאכלים החיוניים בתזונה נכונה הוא המרק, כאשר במשך השנים, השכלנו להבין שלמרק יש יתרונות רבים. הוא משביע, טעים ויכול להכיל ערכים קלוריים נמוכים בעוד שהוא מכיל הרבה חלבונים וסיבים תזונתיים. לכן, כחלק מתזונה בריאה כדאי לשלב מנת מרק אשר מכילה ירקות".
בנוסף, אומרת, ליאת יגר, "תזונה נכונה מחזקת את המערכת החיסונית ותורמת להרגשה כללית טובה, כאשר לרוב, הכנת המרק פשוטה אך יש להצטייד מראש ברכיבים איכותיים ובעלי ערך תזונתי גבוה."
מרק בטטה (110 קלוריות למנה)
המצרכים
- 4 בטטות גדולות מקולפות
- 2 גזרים
- 1 בצל
- מלח + פלפל
- טימין
- עירית
אופן ההכנה
- מקלפים את הבטטות והגזר.
- חותכים אותם לקוביות
- מקלפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות
- מוסיפים טימין וממלאים במים
- לאחר שהבטטה והגזר מתרככים, טוחנים את הכל ומוסיפים טימין, מלח ופלפל (אפשר להוסיף פפריקה חריפה/ מתוקה)
- לקצוץ עירית ולבזוק לפני ההגשה
מרק חומוס ועלי מנגולד (כ-10 מנות – כל מנה 100 קלוריות)
המצרכים
- 2 כוסות גרגרי חומוס
- 2 כפות שמן זית
- 3 בצלים
- 2 חבילות עלי מנגולד
- 1 שורש סלרי או 4 גבעולי סלרי
- 3 שיני שום כתושות
- מים או ציר ירקות לכיסוי הירקות והקטניות
- מיץ מ- 2 לימונים
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- להשרות את גרגרי החומוס במים למשך הלילה (או גרגרי חומוס קפוא)
- לחתוך את הבצלים לירחים
- להפריד את החלק הלבן והירוק של המנגולד, לקצוץ את החלק הלבן
- לחתוך לקוביות את שורש הסלרי או לקצוץ את גבעולי הסלרי
- לטגן את הבצל והחלק הלבן של המנגולד למשך כ- 5 דקות
- להוסיף את הסלרי והשום ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות על להבה בינונית
- להוסיף את גרגרי החומוס, לערבב ולהוסיף את המים או הציר
- לבשל עד ריכוך החומוס
- להוסיף את החלק הירוק של עלי המנגולד, הלימון, המלח והפלפל
- אפשר לטחון את כל המרק או חלק ממנו בעזרת "מוט בלנדר"
ליאת יגר בעלת קבוצות להרזיה ופעילות גופנית, ומפעילה סניפים בנשר, בקרית אתא, בקרית מוצקין, בקרית ביאליק, בנהריה, בשלומי, בחדרה ועוד. אתר <<<
תגובה אחת
מה נותן את הצבע למרק,חדש חדש במטבח אני,ומה זה טימין,תודה על האתר.