סוף מעשה במחשבה תחילה. כאשר רוצים לעשות סלט חצילים יש לעשות כמה צעדים נכונים שיבטיחו תוצאה מוצלחת. להלן 10 כללי זהב שיבטיחו חצילים קלויים לתפארת הגסטרונומיה המזרח תיכונית
לפני הקליה
- בחירת החציל הנכון היא קריטית. מחפשים חציל אוורירי, לא דחוס ונטול גרעינים במידת האפשר (חציל עם גרעינים הוא מר). הסיכוי הטוב ביותר לחציל בעל תכונות כאלה הוא בחירת חציל בעל צורה מוארכת וצר. יש לקחת החציל ביד ולהעריך משקלו לעומת חציל בגודל דומה אחר. ככל שהחציל יהיה קל יותר הוא יתאים יותר למטרתו.
קליה
- שוטפים את החציל, מנגבים ומניחים בתבנית. אפשרות קלה ונוחה היא לאפות בתנור עד להשחמה כאשר מחוררים (ולא חותכים) את קליפת החציל.
- אפשרות יותר טרחנית ואף דורשת הכנה ונקיון אחר כך היא לצלות על הכריים. עדיף לעטוף את הכריים בנייר כסף לצורך כך. מדליקים הלהבה על אש גבוהה ותוך כדי כך מניחים החציל על האסכלה והופכים את החציל מדי פעם כדי שייקלה מכל צדדיו.
- בכל אחת מהשיטות, התוצאה צריכה להיות חציל שקליפתו חרוכה/שחורה והחציל נפוח עם אוויר ונוזלים כך שחירור נוסף או לחיצה מיד משטיחים אותו. מניחים את החציל הקלוי בכלי להתקררות.
- חצילים קטנים, הנחשבים לקרם דה לה קרם של החצילים הם אתגר לצליה על הכיריים ורק רשת צפופה של התנור או המנגל יכולה להציל החציל.
הפרדת בשר החציל מקליפתו
- השיטה הקשה: לקחת את החציל מעל קערה ולקלף ביד את הקליפה הדקה והחרוכה כך שישאר רק תוך החציל מחובל לקצה ההעשבוני של הפרי. המלאכה הקשה מבטיחה שישאר יותר טעם קלוי ויותר תוכן מהפרי המקורי אבל זו מלאכה קשה ומלכלכת.
- השיטה ההגיונית: להניח החציל על קרש חיתוך. להוריד את הקצה העשבי של החציל שאותו לא אוכלים ואחר לחתוך לאורך גוף החציל חריץ. לפתוח את החציל ועם כף לגרד בעדינות את "בשר" החציל כך שהקליפה בלבד תשאר על הקרש חיתוך.
גרעיני החציל
- במידה וגילינו מומחיות בבחירת החצילים כמעט ולא יהיו גרעינים. במידה וטעיתם בבחירה ויש גרעינים, ניתן להשאר מעט גרעינים או להשלים עם האמת המרה, תרתי משמע.
מאכלי חציל קלוי
- המתכון הפשוט: להוסיף לתכולת החציל הנקי מלח, פלפל, לימון, שמן זית, טחינה, מיונז וכול תבלין או רוטב אחר שאהוב עליכם ובשלל שילובים שונים. המועדף עלי הוא פשוט טחינה ומעט מלח ולימון.
- מתכון מתוחכם יותר: לקחת את החצילים הקלויים ונקיים ולהשרות ברוטב (מרינדה) של מיץ לימון, מלח, שום ושמן זית למשך כמה שעות. לסנן את יתרת הנוזלים מהרוטב והחצילים. לשפות על צלחת ולבזוק טחינה גולמית, תרכיז רימונים, קצח ומעט פטרוזיליה קצוצה.
בתיאבון