מתכון: עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל שקדים

לראש השנה מגישה אלפרו מתכון טבעוני חגיגי ||| עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל ושקדים שהיא קינוח פרווה ||| קינוח מושלם לאחר ארוחות החג או לבוקר למחרת עם הקפה ||| כל הפרטים בהמשך <<<

עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל (צילום יח"צ חו"ל )

מצרכים (לעוגה בגודל תבנית 26)
לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים

  • 3 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
  • 75  גרם מרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס ועדיף 50 גרם מן זית
  • 1  כוס סוכר חום
  • 3  כפות אלפרו סויה לבישול
  • 1/2  כוס שקדים מולבנים פרוסים

לבלילה

  • 1  כוס משקה שקדים אלפרו
  • 1  גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל
  • 1  כוס סוכר
  • 1  כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • 1/3  כוס שמן קנולה או שמן זית
  • 2  כוסות קמח לבן
  • 3  כפות קורנפלור
  • 1  שקית אבקת אפייה

לקרם וניל-שקדים

  • 1  כוס משקה שקדים אלפרו
  • 1  כוס שמנת מתוקה פרווה
  • 1  חבילת אינסטנט פודינג וניל
אלפרו סויה לבישול (צילום יח"צ חו"ל)

אופן הכנה

    1. מחממים תנור ל-170 מעלות
    2. מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה
    3.  לקרמל: במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים מרגרינה / שמן קוקוס
    4. מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין
    5. מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות
    6. כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש ויוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה
    7. מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב
    8. מניחים בצד
    9. מסדרים את פלחי התפוחים על צידם הישר על פני הקרמל, ומצמידים כלפי מטה
    10.  לעוגה: בקערה טורפים משקה שקדים עם מעדן בטעם קרמל עד שהתערובת חלקה
    11. מוסיפים סוכר, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב
    12. מוסיפים שמן ומערבבים שנית
    13. בקערה נפרדת מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה
    14. מערבבים היטב
    15. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, ובוחשים רק עד שאין גושים
    16. יוצקים חצי מהבלילה על התבנית עם התפוחים, ומחליקים אותה עד לכיסוי מלא של התפוחים
    17. יוצקים את החצי השני לתבנית השנייה ומיישרים
    18. מכניסים את שתי התבניות למדפים שונים בתנור ואופים במצב טורבו כ-35 דקות, עד שהבלילה מתמצקת ומשחימה וקיסם הנכנס לתוכה יוצא יבש
    19. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות מוחלטת
    20. לקרם וניל-שקדים: יוצקים לקערת מיקסר משקה שקדים, שמנת מתוקה פרווה ואינסטנט פודינג וניל
    21. מקציפים על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב
    22. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול
    23. מרכיבים את העוגה: מזלפים את קרם הווניל על חצי העוגה ללא התפוחים
    24. לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל, והופכים בזהירות מעל קרם הוניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון (אפשר להיעזר בצלחת)
    25. מסירים את נייר האפייה מעל החלק העליון של העוגה
    26. מניחים את השקדים המקורמלים שנותרו במחבת במרכז העוגה (אם הקרמל טיפה התמצק, מחממים שנית ואז יוצקים מעל מרכז העוגה)

מגישים או שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים

בתיאבון

כתיבת תגובה