לראש השנה מגישה אלפרו מתכון טבעוני חגיגי ||| עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל ושקדים שהיא קינוח פרווה ||| קינוח מושלם לאחר ארוחות החג או לבוקר למחרת עם הקפה ||| כל הפרטים בהמשך <<<
מצרכים (לעוגה בגודל תבנית 26)
לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים
- 3 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
- 75 גרם מרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס ועדיף 50 גרם מן זית
- 1 כוס סוכר חום
- 3 כפות אלפרו סויה לבישול
- 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
לבלילה
- 1 כוס משקה שקדים אלפרו
- 1 גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח
- 1/3 כוס שמן קנולה או שמן זית
- 2 כוסות קמח לבן
- 3 כפות קורנפלור
- 1 שקית אבקת אפייה
לקרם וניל-שקדים
- 1 כוס משקה שקדים אלפרו
- 1 כוס שמנת מתוקה פרווה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
-
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה
- לקרמל: במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים מרגרינה / שמן קוקוס
- מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין
- מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות
- כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש ויוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב
- מניחים בצד
- מסדרים את פלחי התפוחים על צידם הישר על פני הקרמל, ומצמידים כלפי מטה
- לעוגה: בקערה טורפים משקה שקדים עם מעדן בטעם קרמל עד שהתערובת חלקה
- מוסיפים סוכר, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב
- מוסיפים שמן ומערבבים שנית
- בקערה נפרדת מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה
- מערבבים היטב
- מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, ובוחשים רק עד שאין גושים
- יוצקים חצי מהבלילה על התבנית עם התפוחים, ומחליקים אותה עד לכיסוי מלא של התפוחים
- יוצקים את החצי השני לתבנית השנייה ומיישרים
- מכניסים את שתי התבניות למדפים שונים בתנור ואופים במצב טורבו כ-35 דקות, עד שהבלילה מתמצקת ומשחימה וקיסם הנכנס לתוכה יוצא יבש
- מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות מוחלטת
- לקרם וניל-שקדים: יוצקים לקערת מיקסר משקה שקדים, שמנת מתוקה פרווה ואינסטנט פודינג וניל
- מקציפים על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב
- מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול
- מרכיבים את העוגה: מזלפים את קרם הווניל על חצי העוגה ללא התפוחים
- לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל, והופכים בזהירות מעל קרם הוניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון (אפשר להיעזר בצלחת)
- מסירים את נייר האפייה מעל החלק העליון של העוגה
- מניחים את השקדים המקורמלים שנותרו במחבת במרכז העוגה (אם הקרמל טיפה התמצק, מחממים שנית ואז יוצקים מעל מרכז העוגה)
מגישים או שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים
בתיאבון