מהו יום האישה הבינלאומי ||| מה בין המערב למזרח ביום האישה ||| שלל תערוכות, מופעים וכנסים המוקדשים ליום האישה הבינלאומי ||| לפרטים והרחבה <<<
יום האישה הבינלאומי
יום האישה הבינלאומי מצויין בכל רחבי העולם, והוכרז עליו גם בעצרת הכללית של האו"ם בשנת 1977. תאריך 8 למרץ הוא קבוע (להבדיל מיום האם ויום האב – כן יש כזה יום באומות נאורות, שמצויינים בתאריכים שונים במדינות ולאומים שונים) אבל לא יחיד, בו חוגגים ומפארים את פועלה של האשה והאם.
בישראל מציינים גם את יום המשפחה (שהחליף את יום האם) בתאריך העברי ל' בשבט שחל מן הסתם בין ט"ו בשבט ויום האשה הבינלאומי.
למה 8 במרץ: הגירסה המערבית
הסיפור הוא על התארגנות נשים ושביתה של פועלות קשות יום במתפרות הענק של ניו-יורק, שב- 8 למרץ שנת 1857 יצאו לרחובות בהפגנה לשיפור תנאי השכר ותנאי העבודה הקשים. ההפגנה פוזרו באלימות ע"י משטרת ניו-יורק. כעבור 50 שנה, בשנת 1907 נערכה עצרת זיכרון סוציאליסטית לציון אותו מאורע. יש מחקרים חדשים שטוענים שכל הסיפור בדייה כנגד הגרסה הסובייטית ליום האשה הבינלאומי – לא שביתה ולא סוציאליסטית.
למה 8 במרץ: הגירסה הסובייטית
תנועות נשים באירופה פעלו על מנת לתת לנשים זכות בחירה (לבחור ולהיבחר) וזכות למשרה ציבורית שלפני כ-100 שנה, היו רק זכויות גבריות. ב-18 במרץ 1911 יותר ממיליון נשים באוסטרו-הונגריה, גרמניה, דנמרק ושוויץ יצאו לרחובות והפגינו למען זכויות האשה. כעבור שנתיים, שנת 1913, יצאו לרחובות סנט פטרסבורג נשים רוסיות, ביום ראשון האחרון של חודש פברואר – עפ"י לוח השנה הנהוג אז ברוסיה, הלוח היוליאני. יום זה היה ה-8 למרץ עפ"י לוח השנה בגאורגיני המקובל בשאר העולם. לאחר המהפכה הסובייטית, אימצה ברית-המועצות ואחריה סין, את ה-8 במרץ כיום האשה הבינלאומי וכך נהגו בכל מדינות הגוש המזרחי.
מה עושים ביום האישה הבינלאומי
מקובל במחוזותינו לקיים כנסים, הרצאות, תערוכות וכו' שהמיוחד בהן שהן על טהרת המין הנשי והנוכחות היא כמעט רק נשית. לאירועים הצפויים סביב יום האשה הבינלאומי השנה ראו הפירוט מטה.
הצלמת מלכה ענבל עם "דיו לבנה" והתבוננות נשית בחשיבה הגברית
הצלמת מלכה ענבל מציגה סדרה חדשה של עבודות. אחרי שעסקה בנושאים של נשיות, זוגיות, התבגרות ובגידת הגוף, היא פונה לחקור מחוצה לה את הקרוב והשונה.
ענבל היא האמנית הראשונה המבקשת להכיר ולהציג את המין הגברי ממקום טהור ללא שיפוטיות בנפרד מהשיחות הפמיניסטיות. אם סימון דה בובואר דיברה על האישה כ"אחר", הרי שענבל יוצאת מתוך הסוביקטיביות שלה ולומדת את ה"אחר" הגבר. כמי שעבדה עד לאחרונה כמנהלת בסביבה גברית בחברת החשמל, היא יצרה אינטראקציות מובנות עם עמיתיה לעבודה והתבוננה בדרך החשיבה שלהם. עד מהרה החליטה שלא להתעסק בסקסיזם, בזוגיות במשפחה ובהורות, אלא להתמקד באופן החשיבה גברית נטו. ענבל
מספרת על שיתוף פעולה נפלא של הקולגות, הם שמחו לענות על השאלות והיו בהם שאמרו כי היא האישה הראשונה שמתעניינת בהם באמת, ולא באה בטענות. "מתוך ההתבוננות והשיחות שלי איתם עלה סוג של סגירות, של נטייה פחות להתייעץ, של דברים שמצטברים שכבות על גבי שכבות. זה הרגיש מחוספס". בתום ההתבוננות נגשה לצור מסכות מעיסת הנייר לבנה להדגשת הטהור בטכניקה "פאפיה מאשה". המסכות טופלו בסטודיו, ומשחקים של פוקוס ותאורה יצרו מהן יצירות מופשטות.
הסדרה הוצגה לפני שנה וחצי בגלריהNoho בניו-יורק וזכתה להתעניינות ולשבחים. לקראת יום האישה 2017 תוצג בגלריה טובה אוסמן, בן יהודה 100 ת"א טל': 03-5227687.
פתיחה, יום ה' 2.3.17 בשעה 19:30. התערוכה תתקיים עד 23 במרץ.
טניה מיסיחייב עם תערוכת יחיד "אישה – חיה"
טניה מיסיחייב ילידת 1991 (ברה"מ) היא אישה 'חיה' תרתי משמע ובועטת. שואפת להגיע הכי רחוק ואף לנסוק מעלה. היא מצוידת בניסיון יצירתי עשיר, מנווטת את הנשים שלה בקומפוזיציה צבעונית, ממקום מגנדרי בכישרון רב – בפריסה מסתורית ומרתקת. בתערוכה עשרות דמויות המתכתבות עם מצב רוחה של היוצרת בתקופות שונות בחייה.
מילדותה אהבה לצייר ולתפור בגדים לבובות הברבי שלה. לא הייתה כמו כל הילדים בחוגים מלבד קורס ערב לרוסית, פיזיקה מתמטיקה מחשבים אנגלית וכימיה. בתיכון למדה בבית ספר ל"מחוננים" בתל אביב. האמנות הייתה אחת מההרחבות. בכיתות הגבוהות של התיכון נשלחה מטעם בית הספר ללימודי ערב במרכז 'מאירהוף' לחינוך לאומנות –מוזיאון ת"א. שם למדה ליצור אמנות כולל שיטות חיתוך בגבס, ברזל, דיקט ועוד. במקביל למדה תפירה ותדמיתנות כי עז היה רצונה להיות מעצבת אופנה. היא התגייסה לצבא ולאחר השירות ניסתה מספר מקומות כדי לבחון מה מתאים ולמה מתחברת. מתוך היסוסים, ועומס ניסיונות בבחירת מסלול נכון עבורה החלה טניה לצייר ללא מחשבה או תכנון כלשהו.
טניה נבחרה מתוך מספר אמנים להציג תערוכת יחיד בחודש מרץ 2017 והפתיחה החגיגית תתקיים בתאריך ציון יום האישה הבינלאומי 8.3.2017 שעה 20:00. גלריית בית רובינשטיין, רח לינקולן 20, תל אביב. נעילת התערוכה 30 למרץ.
חולון עם פסטיבל אשה 2017 "יוצאות לאור"
פסטיבל אשה 2017, ביוזמת ובהפקת עיריית חולון, יתקיים השנה בין התאריכים 25-22 במרץ במדיטק חולון ובבתי תושבות העיר.
בשנה זו בחרה המנהלת האמנותית של הפסטיבל סיגל וייסבין-רוזמן, לתת ביטוי למגוון של יצירות והפקות מיוחדות המוציאות לאור אל המרחב הציבורי את מה שהושתק ונדחק – במוסיקה, בהומור וסאטירה, בכתיבה, בתנועה, בפרפורמנס, בהתרחשויות קולנועיות ותיאטרליות: "בשפות שונות ובדרכי מבע שונים, נציג את הגיבורות האמיתיות של זמננו- לוחמות לחופש הדיבור והפעולה, מוציאות לאור סודות שהועברו מדור לדור ויוצרות עולם שבו אמנות וחיים נפגשים ויוצרים שינוי. אנו עדים לאחרונה למהלכים מרתקים של גילוי, חשיפה, פעולה ומחאה מצד נשים וגברים נגד תופעות של אפליה, התעללות, הטרדה והדרת נשים – בארץ ובעולם. בעקבות בחירתו של טראמפ לנשיאות צעדת נשים בת מאות אלפי משתתפות ומשתתפים בניו יורק ובערים אחרות בעולם נגד פגיעה בזכויותיהן. ברוסיה, בטורקיה, באפריקה, בסוריה ובמדינות נוספות נשים עומדות על זכותן לדבר, למחות ולפעול נגד עוולות שונות. בארץ פועלת בהצלחה תנועת "נשים עושות שלום" המאגדת נשים מכל המגזרים ומכל הקשת הפוליטית והחברתית. נשים במגזר הדתי עומדות על זכותן להיבחר למוסדות ציבור, ליצור, להשמיע את קולן ולהעלות אל פני השטח תופעות הפועלות נגדן. נשים מכל הגילאים פועלות יחד, לראשונה, ועושות שינוי אמיתי בשיח על הטרדות מיניות והתנהגות הולמת כלפיהן בצבא, במוסדות ציבור, בתיאטרון וכו'. הפסטיבל יציג מגוון של יצירות חדשות והפקות מיוחדות שמשמשות כלי ביטוי לשינויים מבורכים אלה".
גם השנה ולאור הצלחת השנים הקודמות יתקיימו לצד מופעים באולמות- מפגשים ומופעים בבתי תושבות העיר – הלוקחות חלק פעיל בתכנית הפסטיבל. במסגרת אינטימית זו יפגשו יוצרות מתחומים שונים לדיאלוג ולמופע משותף בסביבה האינטימית של סלון הבית.
ניהול אמנותי – סיגל וייסביין – רוזמן. הפקת הפסטיבל – דניאל לב פקטור וחברת "קשר פקטור". צוות היגוי וקשרי קהילה רמה אליקים, ראש המחלקה למעמד האשה בעיריית חולון.
שני מופעים מחו"ל יועלו השנה בפסטיבל.
- "בשם האם"- שירי חופש לפוסון ארדוגן- (הולנד-טורקיה)מופע בכורה, מיוחד לפסטיבל, שואב השראה מסיפורה של העיתונאית ולוחמת החופש הטורקיה פוסון ארדוגן שהקימה את תחנת ״הרדיו החופשי״ Radio Özgür. במהלך הערב תעלה לשיחה עם הקהל בשידור חי פוסון ארדוגן מביתה שבהולנד.
- OKO ("עין" ברוסית עתיקה) מופע מברלין – יארח 3 מוסיקאיות מנקודות שונות בגלובוס: פטרה נחמטובה, בת לאם פולניה ולאב מצ'כיה המתמחה במוסיקה טורקית ומנגנת בבגלמה (סאז), אמה גרינפילד, מאנגליה (שירה, חצוצרה וגיטרה) ומוס ביינון-ג'אקס מסידני שבאוסטרליה (שירה וכינור). השלוש משלבות מוסיקה פוליפונית מסורתית מאיזור הים השחור (רומניה, בולגריה, אוקראינה, סרביה ועוד) ועיבודים עכשוויים שיחד יוצרים מופע מרגש וסוחף.
מופעים נוספים:
- הפסטיבל יפתח במופע אנסמבל "מרקש אקספרס" והזמרת נעה בן שושן שיארחו את ריימונד אבקסיס.
- "תשוקות", יצירתה של שרון בורשטיין-ביצ'צ'י, שתועלה בבכורה בפסטיבל – מוציאה לאור את כל מה שמושתק בהקשר לאימהות ויצירה.
- "המורדות" – מופע חדש ומיוחד לפסטיבל מאת המוסיקאית ודיג'י אליוט, המוכרת גם כפוליאנה פרנק (הזכורה מהלהיטים "זיוה", "גיבור בצבא ההגנה" ועוד).
- "גולסא" מביא את המוזיקה ושירת הנשים היהודית מתימן לקדמת הבמה.
- "תדגימי" בבימויה של דפנה זילברג ובהשתתפות עידית טפרסון, נעמה שפירא, אפרת ארנון ועוד –היא דרמת בית משפט תיעודית.
- הקברט "חצאית, כאן קודקוד" סאטירה מוסיקלית מקורית מאת ובביצוע קרן שפט, עדי דרורי וחן לוגסי ובו הן מבצעות שירי להקות צבאיות מוכרים ושירי מורל שנוצרו על ידי חיילות וחיילים.
- אירוע מיוחד, פרי שיתוף פעולה חד פעמי בין היוצרת עדילי ליברמן, ארגון יוצאי מרכז אירופה ומכון ליאו בק לחקר יהדות גרמניה – "מופעי ההיסטריה- משארקו ועד פרויד" יעסוק בחקר התופעות ההיסטריות אצל נשים בתקופה הויקטוריאנית.
- "בואנה"- הרכב האימפרוביזציה היחיד בארץ שכולו על טהרת הנשים – יזמין את הקהל לקבוע את חוקי המשחק והשיח כאשר ייצרו מופע שלם לפי נתונים שיבחר הקהל במקום.
- יעל רסולי וחברי אנסמבל "פדאם" יקחו את הקהל למסע מוסיקלי תיאטרלי אל סימטאות פריז, אל הנשים בקרנות ברחוב, אל הקול והמבט של אדית פיאף ואחרות.
- סיגל אבין תנחה רב שיח תחת הכותרת "האפור אפור הזה". סיגל יצרה את סדרת סרטוני הרשת שעוררה סערה תקשורתית – "זה מטריד" על הטרדות מיניות..
בבתי תושבות העיר יתקיימו המופעים והמפגשים הבאים:
- "הפשניסטה שנתפכחה" – מיכל לוי ארבל תספר על המעבר שעשתה מהיותה כתבת אופנה ומכורה לטרנדים -לצרכנית אופנה מודעת עם חשיבה על מחזור וקיימות.
- השחקנית האהובה סנדרה שדה תיפגש לשיחה ומוסיקה עם אחייניתה הזמרת מיקה שדה ויחד יגלו מעט מהדילמות של חיים במשפחה של אמנים, ביקורת ויצירה.
- ההצגה "בלתי קריא" שיצרה שרון סילבר-מרת בעקבות ספר הזיכרונות של סבא שלה, תציג מבט מעניין וחדש על סיפור משפחתי ממרחק של כמה דורות.
- אריאלה לחיאני, יוצרת באופנה ממוחזרת תארח את המעצבת נעמי מערבי לסדנה מעשית של חשיבה אחרת על אופנה ועל לבוש.
- "למה הציפור הכלואה שרה?" מפגש בין ברוריה אבידן- בריר , עיתונאית והאישה מאחורי "מלחשים ש..", פוגשת את אחייניתה, שלי שטרכר-שלו- אקטיביסטית חברתית, המבקרת את דודתה. מופע מרתק של שיח בין דורי.
- הסופרת רותי רנרט תתארח בסלון למפגש אישי על ספרה החדש " המובחר ועוסק בבחירתו של מועמד יהודי הומוסקסואל לנשיאות ארצות הברית.
- נולי עומר, קומיקאית, סופרת ילדים ואמנית, במפגש מיוחד לפסטיבל "פיצוץ אישיות" בו תחשוף כמה מהאישיויות הרבות שלה ותדבר על כל מה שאיננו פוליטיקלי קורקט.
- "לרקוד על פני מים סוערים" של צביה ארבאנל, רקדנית, שחקנית וזמרת שהחלה את דרכה בלהקת "ענבל" המיתולוגית של שרה לוי-תנאי.
במסגרת פסטיבל אשה יתקיים הפנינג חינמי, פתוח לקהל הרחב, תחת הכותרת "שוטטות", במתחם המדיטק ביום שישי ה-24 במרץ, בין השעות 12:00 – 15:30. במתחם המדיטק ובספרייה יתפרשו יוצרות וקבוצות מכל התחומים ויזמינו את הקהל לשוטט ביניהן, לקחת חלק במיצגים אינטראקטיביים, מוסיקה, סדנת מכונאות רכב, מיקרופון פתוח, בית מדרש, בירה, דוכנים ועוד הפתעות. כמו כן מוזיאון העיצוב יהיה פתוח לקהל ללא תשלום במסגרת אירועי "שוטטות".
רכישת כרטיסים: באתר הפסטיבל <<< או בטל': 03-5014950
היכל אמנות הבמה בהרצליה עם נשות העולם
לרגל יום האישה הבין לאומי, החל בחודש מרס, תוצג בלובי היכל אמנות הבמה בהרצליה תערוכה המציגה את המשותף והמאחד בין נשות העולם. הנשים שנבחרו לתערוכה מייצגות מגוון אסרטיבי של נשים, נציגות רב תרבותיות של הכפר הגלובלי – עולמנו.
כל תמונה מייצגת מבט על עולם נשי אחר, אך הצגתן ברצף יוצרת הרמוניה המקרבת אותן, האחת אל השנייה ומדגישה את המשותף שביניהן. מפיקת התערוכה – יאירה יסמין, אוצר התערוכה – גיורא שלמי.
מדיטק חולון עם "האישה הגדולה מן החלומות"
"האשה הגדולה מן החלומות" יוקדש לרגעים מכריעים בעיצוב הספרותי של הנשיות ושל המבט הנשי בתרבות העברית הישראלית: רחל המשוררת ודבורה בארון –קולות נשיים צנועים במתכוון ובהתרסה כנגד קולות גבריים. לאה גולדברג ועמליה כהנא כרמון – קולות נשיים שמסרבים לצניעות. דליה רביקוביץ', יונה וולך ותהל פרוש – קולות נשיים ריבוניים וחזקים. מופע גדול של שירים ידועים שהולחנו ושל שירים ידועים ונסתרים שלא הולחנו מעולם.
בהשתתפות: מרים טוקאן, קרני פוסטל, קרן טפרברג, עינב ג'קסון כהן, אור אדרי, דניאלה ספקטור, אסף רוט וניסים קלדרון. ניהול מוסיקלי: אסף רוט. שישי 3 למרץ שעה 12:00. מדיטק חולון, שדרות גולדה מאיר 6 (מול קניון חולון). לפרטים והזמנות באתר <<< ובטל': 03-5021552.
מוזיאון אשדוד לאמנות עם "שלוש במרחב האורבני"
זהו מפגש אינטימי ומרתק עם שלוש אמניות עכשוויות: מרב מרודי – צלמת, שיראל הורוויץ – אמנית רב תחומית וניצן מינץ – "משוררת רחוב".
- במפגש עם הצלמת מרב מרודי היא תספר על סוגי הצילום השונים בהם היא עוסקת ועל הקשר בין כולם מאש שהחלה את דרכה כצלמת סטילס בסטים של סרטי אקשן ועל לצילום סביבות תעשייתיות ומפעלים נטושים. היא גם במאית והעורכת הראשית של המגזין MS.USE לאמנות ומיניות.
- שיראל הורוויץ היא אמנית רב תחומית המציגה בגלריות ובאירועי אמנות בארץ ובארה"ב. בעבודותיה היא מאתגרת את מערכות היחסים בין גוף, קהילה ומקום ויוצרת התרחשויות מותאמות מקום המפגישות בין חפצים, מלל ופעולות יומיומיות. במפגש תיצור שיראל מיצג מותאם מקום בשיתוף הקהל.
- בהרצאה של ניצן מינץ, "משוררת רחוב", תשתף ניצן במה שמניע אותה ליצירה ובאתגרים שהרחוב מזמן לה. עבודותיה של ניצן נוצרות במרחב העירוני, מותאמות לסביבתן ומגיבות להתרחשויות. בעבודותיה היא מבקשת לתת ביטוי הולם לסיפורים, להיסטוריה ולתרחישים שהמקומות והחפצים שהיא בוחרת מכילים בתוכם.
"שלוש במרחב האורבני", יום שלישי ה-7 במרץ בשעה 19:00. מוזיאון אשדוד לאמנות, רחוב דרך ארץ 8, אשדוד. פרטים באתר <<<
מונארט, מרכז תרבות אשדוד עם "אוסף פרטי"
זהו מופע עם מיטב הלהיטים של שנות ה-70, בעיבודים יצירתיים הלוקחים את הקלאסיקות למקומות חדשים. ארבע זמרות בליווי להקה קצבית וסוחפת יבצעו במופע שירים שנכנסו לכולנו ללב, של מיטב היוצרים שפעלו בשנות ה-70 הנחשבות ל"תור הזהב" של השירים הישראלים האמנותיים, בניהם: שמוליק קראוס, שם טוב לוי, אריק איינשטיין ועוד. "אוסף פרטי" הוא מסע בארבע קולות, מופע מחווה מיוחד לרגעים הקסומים האלו. המופע מבית היוצר של המוסיקאי אסף פינקלשטיין, נוצר מתוך אהבה גדולה לסגנון ולשירים שכולנו גדלנו עליהם, וסגנונו הייחודי גובש במשך תקופה ארוכה של כתיבה וחזרות. התוצאה היא ביצועים חדשים עם זווית חדשה ועכשווית לשירים, ויחד עם זאת מכבדים את המקור. המופע יתקיים בשיתוף ויצו והמועצה לקידום מעמד האישה באשדוד. ניהול מוסיקלי, עיבודים ופסנתר : אסף פינקלשטיין, שירה: רעות לוי, ליאור קודמן, ירדן כהן, יעל מינץ, גיטרה: בן עזר, בס: יונתן פרץ, תופים: שי יפרח.
"אוסף פרטי", ביום רביעי ה- 15 במרץ בשעה 20:00. מונארט, מרכז תרבות אשדוד.
תערוכת XX חודרות את המעטפת באשדוד
לרגל יום האישה הבינלאומי תפתח ב-16 במרץ, בבית אריה קלנג באשדוד, תערוכה חדשה בשם XX" חודרות את המעטפת". התערוכה מציגה את תפיסת עולמן הרגשית והרוחנית של אחת עשרה אמניות אשר נותנות פרשנות חדשה, מקורית ואישית לאופן בו הן רואות וחוות את הגוף הנשי. כל אחת מהאמניות המציגות בתערוכה, עברה מסע של התבוננות עמוקה שמתחיל במעטפת החיצונית של הנפש וחודר לפנימיותה אשר חבויה תחת שכבות רבות. מסע זה הוביל לחיבור עם הגוף הנשי, הנוכח, המהותי, הכנה והנוגע וחשיפה של הדרך הנשית, הטבעית של כל אחת מהיוצרות אשר מספרת ללא מילים, את התחיה האישית- קולקטיבית של מהות ה"אישה".
שמה של התערוכה איקס איקס (XX) מתכתב עם התכים של רקמת הצלבים המסורתית הקשורים בקשר עמוק אל מלאכות היד המסורתיות שבתרבויות רבות מיוחסות ליצירה נשית. השם גם מתחבר אל אותה תמצית של DNA המאפיינת את המין הנשי ואוצרת בתוכה את עושר משמעותיה של האישה. אוצרת: אנוק יוסבשוילי.
- כחלק מהתערוכה יתקיים כנס מיוחד בסימן נשי ב-22.3.17 המורכב מהרצאות, מופע מחול, סדנאות יצירה ושיח גלריה עם היוצרות. ההרצאות כוללות מפגש עם העיתונאית והצלמת תמר מור סלע על ספרה החדש "ערות- נשים מדברות מיניות", מפגש עם אשת החינוך צופיה כהן, מומחית בפיתוח מהלכים חדשניים. במפגש היא תספר את סיפורה המרתק של סבתא רבתא סולטנה, שהשאירה אחריה חפצים מיסטיים וסיפורים מרתקים. הרצאה נוספת שתתקיים במהלך הכנס היא של טלי דויטשר שחר, המתמודדת עם טרשת נפוצה. בהרצאה תספר טלי איך אפשר לחיות כשהגוף לא מתפקד פיזית, איך ממשיכים לחלום, ליצור ולעשות במסגרת המגבלה של הגוף.
- בנוסף יתקיים מופע מחול "מיסטר נייס גיי" בהשתתפות הרקדנית והכוריאוגרפית ענת גריגוריו, ושיחה עמה. כמו כן במסגרת הכנס תוכלנה המשתתפות לבחור בסדנא אחת מבין 6 הסדנאות המוצעות, במהלכה הן יוכלו להתנסות בטכניקה יצירתית וייחודית. הסדנאות כוללות: סדנה העוסקת בטכניקה של טיפול בצילום ע"י ריקמה עליו, סדנה שבמרכזה נושא ההזדקנות והשינוי הגופני המלווה אותה, סדנה העוסקת ביצירת חפץ נשי סנטימנטלי בהשראת ספרי מתכונים, סדנת קומיקס מבוסס אוטוביוגרפיה, סדנה שתחשוף את המשתתפות לשיטת צילום נשית, אישית ואינטימית, וסדנת בובות טופסי טרווי, בובות בעלות שניים או שלושה ראשים וגוף אחד המעוצבות בדרך המספרת סיפור.
"XX חודרות את המעטפת": בית אריה קלנג. פתיחת התערוכה בחמישי 16 למרץ. התערוכה תהיה פתוחה עד 4 למאי. כניסה חופשית. הכנס ביום רביעי ה-22.3, בשעה 9:00 עד 19:30. בית אריה קלנג. טלפון להזמת כרטיסים: 08-9221883.