תבנית ירקות שורש צלויים בלווי קרם חזרת

לקראת חג הפסח הבא עלינו לטובה, מגישה חברת "מעדני מיקי" מתכון המשלב מרכיב המזוהה עם החג ביותר: חזרת. שילוב מושלם בין הירקות המתקתקים לבין קרם חזרת עדין העשוי מחזרת מיקי ומשמנת סויה לבישול, יתאימו כתוספת נפלאה לשולחן הסדר החגיגי. חזרת מיקי, בטעם עדין וביתי (זה בדוק!) עשויה מרכיבים טבעיים, ללא טעמי לוואי מלאכותיים ותעשייתיים. דלת שומן, ללא שומן רווי וללא כולסטרול.

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו-"הרשימות של אתי" (צילום יולה זובריצקי)

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו-"הרשימות של אתי" (צילום יולה זובריצקי)

מצרכים (ל- 2-4 מנות):

לקרם חזרת:

1/2 קופסא חזרת ביתית אמיתית של מיקי (200 גר' בקופסא)

1/2 מיכל שמנת לבישול על בסיס סויה (250 מי"ל במיכל)

1 כף מיונז

1 כפית שמן זית

1/2 מיץ לימון סחוט

לירקות הצלויים

2 גזרים קלופים וחתוכים לאורך

1 סלק

1 בטטה

1 שומר

1 קולרבי

1 בצל אדום

ראש שום

1/2 כפית מלח גס

1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי

1 כפית שמן זית

1 כפית גרידת לימון

2-3 עלי רוזמרין

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו-"הרשימות של אתי" (צילום יולה זובריצקי)

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו-"הרשימות של אתי" (צילום יולה זובריצקי)

אופן ההכנה:

להכנת הקרם: בקערה קטנה, מערבבים היטב "חזרת מיקי" עם השמנת ושאר החומרים עד לקבלת מרקם אחיד. לקבלת מרקם קטיפתי, ניתן לעבד קצרות באמצעות מקל בלנדר.

להכנת הירקות: מקלפים את הירקות ופורסים פרוסות עבות לאורך, אך לא עבות במיוחד.

מסדרים את הירקות באופן שטוח בתבנית (עדיף פיירקס או זכוכית) ומתבלים בשמן זית, גרידת לימון, מלח – פלפל וכמה ענפי רוזמרין.

אופים במשך כ-20 דק' בתנור מחומם ל- 180 מעלות או באובן טוסטר ועד שהירקות רכים.

לאחר צינון, מזלפים מעל הירקות קרם או מגישים בכלי נפרד.

הוספת תגובה