מאז ימי 'קפה רוול' העליזים – הימים של כסאות מתכת ושולחנות פורמייקה, הפוך ו"עוגת כושי" – עברו הרבה מים בירקון: בתי הקפה של תל אביב הם כבר משהו אחר לגמרי
אם אתם מגיעים לתל אביב לחופשה או ליום בילוי, או עוברים לגור בה, יש להניח שתחפשו מקום טוב לאכול ולשתות בו במחירים סבירים ובאיכות טובה.
בין אם לפעם אחת או פעמיים ובים אם אתם מחפשים מקום "קבוע", סעודה בבית קפה בתל אביב היא אופציה טובה – אפילו טובה מאוד.
צריך רק לדעת לבחור.
חווית התפריט התל אביבי
טבעוני? איטלקי? צרפתי? בית הקפה של היום הוא לא בית הקפה של שנות השמונים או אפילו שנות התשעים: התפריט לרוב מגוון מאוד ואיכותי.
זה כבר מזמן לא רק "קפה ועוגה".
חפשו מקום שיש בו תפריט מגוון או כזה שאם הוא לא מגוון, הוא לפחות מתחלף מדי יום או כמה פעמים בחודש, או שיש בו "ספיישלים" ומנות מיוחדות.
בתי קפה שכונתיים בתל אביב יינטו לרוב להציע מנות ותפריטים כאלה: יותר או פחות פריטים קבועים, לצד פריטים מתחלפים.
בתי קפה "רשתיים" יציעו ברוב המקרים רק תפריטים קבועים; טוב אם אתם מגיעים מחוץ לעיר ורוצים ללכת על בטוח.
לבחירת בית קפה בתל אביב באתר b144 לחצו כאן
חווית השכונתיוּת התל אביבית
מאוד חשובה – במיוחד בתל אביב. כל שכונה ובתי הקפה שלה:
בצפון העיר – הנובורישים והעשירים, ואווירה והדקורציה (והמחירים) בהתאם.
בצפון הישן – יש עדיין מי שזוכרים את רוול ובתי הקפה של פעם; אם אתם בעניין של עוגות מסורתיות בעיקר, רוב הסיכויים שתמצאו דברים טובים דווקא באזור הזה.
בדרום העיר – ההיפסטרים והתפרנים: מוזיקה בהתאם, יותר מרקים, מנות טבעוניות וצמחוניות ומחירים רגועים, יחסית.
הקפה עצמו
ככל שזה חשוב לכם: סוג הקפה או יצרן או קולה הקפה.
חפשו את השלט שמעיד על יצרן הקפה בו משתמשים במקום: הרוב בתל אביב משתמשים בקפה מיובא מאיטליה, אבל לא רק:
בעוד שישנם מעט בתי קפה שקולים בעצמם את הקפה שהם מגישים, יש הרבה מאוד בתי קפה עם תערובות קלייה משלהם.
את התערובות האלה מייצרים בתי קלייה קטנים, מתמחים, והקפה טרי ואיכותי. שווה לחפש בתי קפה כאלה ולמצות את החוויה התל אביבי בשלמותה.
ולסיום, איך לא? השרות!
בישיבה ובהגשה, או מעבר לדלפק? ואולי בהזמנה בדלפק והגשה לשולחן?
בתל אביב הגדולה תמצאו הכול ומכל הסוגים. בחרו לכם מקום שמתאים לכם מבחינת השרות והתשלום, מקום שיש בו Wi Fi אם צריך ולא פחות חשוב – חניה קרובה ולא יקרה.
בילוי נעים!