מצרכים (ל – 8 מנות)
לתערובת כדורי הגונדי
- 3 יחידות נתחי טונה סטארקיסט עם לימון ופלפל 5% שומן
- 12 כפות קמח חומוס
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 כפיות כורכום
- 2 כפיות הל
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
למרק
- ציר ירקות עם גרגרי חומוס
- 200 גרם גרגרי חומוס מושרים
- 2 גזרים פרוסים גס
- 1 סלרי אמריקאי פרוס גס
- 2 קישואים פרוסים גס
- 200 גרם דלעת בחיתוך גס
- 1 בצל שלם
- 2 יחידות לימון פרסי יבש
- 2 כפיות כורכום
- 2 כפיות הל
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- תערובת שמיר, פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ומשהים במקרר למספר שעות להתייצבות.
- להכנת המרק מבשלים את גרגירי החומוס עד לריכוך, מוסיפים את הירקות ואת והתבלינים ומבשלים עד לריכוך הירקות, מסננים את הנוזל ושומרים את הירקות המבושלים בקערה.
- מרתיחים את הנוזל, יוצרים מתערובת הטונה והחומוס כדורים בגודל כדור פינג פונג ומכניסים למרק הרותח. מבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות, מחזירים את הירקות וגרגירי החומוס למרק.
- מגישים בליווי ירקות המרק וקישוט של עשבי התיבול.
- מומלץ להגיש ליד אורז פרסי לבן עם תפוחי אדמה כמעט שרופים.
בתאבון ! (המתכון באדיבות טונה סטארקיסט)