קוקטיילים מחממים לסילבסטר ולימי סגריר

4 קוקטיילים יצירתיים ||| תה ג'ינג'ר אלכוהולי ||| תותי פרוטי ||| שוקו מחוזק ||| "בידון מסעולייה" הוא קוקטייל חסר אחריות של השף ניר צוק ||| לשאר הפרטים בכתבה <<<

תה ג'ינג'ר מחוזק (צילום יח"צ)

תה ג'ינג'ר מחוזק (צילום יח"צ)

תה ג'ינג'ר אלכוהולי

הג'ינג'ר, שורש הזנגוויל, הארומטי והחריף, הוא מקור ייחודי לשילוב מצוין עם וויסקי. לוויסקי יש דגש חזק ומרוכז ובמתיקות עם דבש יוצר שילוב מיוחד מעניין ומקורי.

מרכיבים

  • 30 מ"ל וויסקי
  • חצי כף דבש
  • תמצית תה בטעם מנטה
  • נענע
  • חצי כפית דבש
  • 1/4 כוס ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס דק

אופן ההכנה

    1. מניחים את כל הרכיבים בכוס גדולה
    2. מוזגים מעל מים רותחים
    3. מגישים

תותי פרוטי

קוקטייל טוטי פרוטי (צילום יח"צ)

קוקטייל טוטי פרוטי (צילום יח"צ)

מרכיבים

  • 45 גר' תותים טריים
  • 25 מ"ל וינסנתאו בטעם ג'בוטיקבה
  • 25 מ"ל ואן גוך בטעם אננס
  • 30 מ"ל קרם דה קסיס
  • 30 מ"ל גנאש לבן ( שוקולד לבן ושמנת )

אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים במיקסר ומגישים.

בידון מסעולייה (חסר אחריות)

קוקטייל בידון מסעוליה של ניר צוק (צילום וויליאם פרח)

 

השף ניר צוק ממאקלובר מציע את פרי יצירתו חסרת האחריות

מרכיבים

  • גביע יוגורט בטעם טבעי (200 מ"ל)
  • 2 טיפות מי זהר (תמצית מפרחי עצי הדר. תמצית ארומטית המשמשת לתיבול קינוחים ומאפים –  נפוצים במטבח הערבי)
  • 40 מ"ל עארק
  • 2 כפות מי סוכר
  • גרגרי רימון לקישוט

אופן ההכנה

    1. מבשלים על אש בינונית כמות שווה של סוכר ומים עד שמתקבל סירופ אחיד
    2. מעבירים לבקבוק, מצננים ושומרים במקרר
    3. משקשקים היטב כל הרכיבים בשייקר
    4. יוצקים על קרח
    5. מגישים עם גרגירי רימון

 

 

 

שוקו מחוזק

שוקו מחוזק (צילום זיו מנור)

שוקו מחוזק (צילום זיו מנור)

מרכיבים

  • 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 ליטר חלב
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • 1 כף תמצית וניל
  • 60 מ"ל ליקר קפה בוהם
  • 30 מ"ל ואן גוך דאבל אספרסו
  • קצפת

אופן ההכנה

    1. מרתיחים את אבקת הקקאו והחלב תוך כדי ערבוב, עד שנוצר שוקו
    2. מוסיפים את השוקולד צ'יפס עד המסה
    3. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש
    4. מוסיפים תמצית וניל, ליקר קפה בוהם ואת הואן גוך דאבל אספרסו

לחיים

הוספת תגובה