תופעת הקוקטייל כמשקה מועדף בבר או אפילו בבית לעת ערב או באירוע הופכת ליותר ויותר נפוצה גם בישראל וזה חלק מטרנד קוקטיילים ששוטף את העולם. פסטיבל הקוקטיילים יערך ברביעי חמישי, 2-1 ביולי. לסיום גם כמה קוקטיילים קלים להכנה.
תופעת הקוקטיילים לא טרנד חולף
מועדונים, מסעדות שף, ברים שכונתיים ואפילו בתי קפה, כולם מאמצים את תופעת הביקוש הגובר לקוקטיילים ומכניסים לתפריט שילובי משקאות ייחודיים שרק ברמנים יודעים להכין. הקהל הישראלי שפוקד את מקומות הבילוי הבין ששילוב מספר מרכיבים יחד לכדי יצירה חדשה – נחשב יותר ומהנה יותר לשתייה מאשר משקה נקי כזה או אחר שאיננו מעורבב.
פסטיבל הקוקטיילים 2015
לראשונה בישראל, ייערך פסטיבל קוקטיילים המצדיע לעולם המשקאות המעורבבים ולמהפכה שנוצרה ע"י אלו שמאמינים שקוקטיילים הם חלק בלתי נפרד מתרבות השתייה בישראל.
במסגרת הפסטיבל יציגו מיטב מותגי האלכוהול ומיטב המיקסולוגים (יוצרי הקוקטיילים) את כל החידושים בתחום. המיקסולוגים הינם קומץ איכותי של ברמנים שיודעים להגיע לאיזון הנכון של סוגי משקאות ע"י סירופים, כמוסות סודיות, שיטות עבודה ייחודיות, פירות ותבלינים ושאר כוסות שפשוט נראות טוב יותר מבקבוק בירה.
המבקרים יוכלו לסייר בין דוכני הפסטיבל , להתרשם מצורות ההגשה הייחודיות וכמובן לטעום קוקטיילים מגוונים שיוכנו במקום.
הכניסה חופשית, הטעימות בתשלום.
לרכישה מוקדמת של שוברי טעימה:
שובר לשלושה קוקטיילים – 69 ₪ (מחיר למחזיקי דיגיתל – 55 ₪)
רכישה במקום:
שובר לשלושה קוקטיילים – 79 ₪, למחזיקי דיגיתל – 55 ₪
שובר לשני קוקטיילים – 55 ₪
שובר לקוקטייל בודד – 35 ₪
לרכישת כרטיסים: באתר איש הענבים או בטלפון 03-5180533.
קוקטייל שאפשר בבית
לטובת המתנסים הביתיים 7 מתכוני קוקטייל קלים להכנה ומרעננים.
- POMBERRY
רכיבים: 60 מ"ל ואן גוך רימונים, 60 מ"ל מיץ חמוציות ותות לקישוט.
אופן הכנה: מנערים את הוודקה ומיץ החמוציות בשייקר עם קרח ומסננים לכוס הייבול מקוררת, מקשטים בתות.
- PINEAPLE & GINGER ALE
רכיבים: 50 מ"ל ואן גול אננס, ג'ינג'ר אייל ופלח לימון לקישוט.
אופן הכנה:מוזגים את הוודקה לכוס בלון עם קרח, משלימים בג'ינג'ר אייל ומקשטים בפלח הלימון.
- AUSTRALIAN BLOND
רכיבים: 60 מ"ל ואן גוך קרמל, קורט וואסאבי,60 מ"ל מיץ מנגו ו-20 מ"ל חלב קוקוס.
אופן הכנה: מנערים את כל המרכיבים היטב בשייקר עם קרח וסננים לכוס מרטיני מקוררת.
- LOW MELON
רכיבים: 40 מ"ל ואן גוך מלון, 120 מ"ל לימונדה ועלי נענע.
אופן הכנה: מוזגים את המרכיבים לכוס לואו בול עם קרח, מערבבים היטב ומגישים.
- COSMOPOLITAN
רכיבים: 40 מ"ל ואן גוך אסאי, 40 מ"ל מיץ חמוציות, 20 מ"ל ליקר תפוזים ו-15 מ"ל מיץ ליים.
אופן הכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס מרטיני.
- BITTER SWEET BERRY
רכיבים 15 מ"ל מונין פטל, 30 מ"ל ג'ין, 50 מ"ל וודקה תפוז ומיץ תפוזים סחוט טרי.
אופן הכנה: לנער הכל ולמזוג לכוס שמפניה.
- SCHWEPPES 75
רכיבים : 30 מ"ל ג'ין, 20 מ"ל מיץ תפוזים, 10 מ"ל יין אדום ושוופס טוניק לסגירה.