מתכונים קלים ומהירים, להכנת פיצה ופשטידה, תוך שימוש בתערובת קמח ללא גלוטן של בר-אל. גם לנמנעים מגלוטן מטעמי בריאות או סיבות אחרות, מגיע מוצרי בצק כמו פיצה או פשטידה
פיצה ללא גלוטן (מתאימה גם לטבעונים):
מצרכים:
- 1 חב' (500 גרם) תערובת קמח בר-אל, רב תכליתית
- 50 גרם סוכר (כ- 1/4 כוס)
- 1 כפית מלח (10 גרם)
- 3 כפיות שמרים יבשים (15 גרם)
- 1 ורבע כוסות מים פושרים (300 גרם/מ"ל)
- 3 כפות שמן (40 גרם/ 45 מ"ל)
- רוטב לפיצה
- גבינה צהובה מגוררת (לטבעונים: ניתן להמיר את הגבינה הצהובה בגבינה טבעונית)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערת מיקסר את הסוכר, שמרים, קמח בר אל, באמצעות גיטרה (אביזר K) למספר שניות. מוסיפים את המלח ומערבבים שנית.
- מוסיפים את המים והשמן ומערבבים במהירות בינונית עד גבוהה לכ-5 דקות.
- עוטפים בניילון ונותנים לבצק לנוח במקרר כשעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים. מקמחים את משטח עבודה בקורנפלור ומרדדים את הבצק לעובי של פחות מ-1 ס"מ.
- מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.
- מוסיפים רוטב, גבינה ותוספות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות עד הזהבת השוליים והגבינה.
פשטידת בטטה מהירה וללא גלוטן
מצרכים:
- 1/2 כוס (75 גר') קמח בר-אל
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 בטטות גדולות חתוכות לרצועות (בעזרת קולפן, או במעבד מזון)
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- שמים את הבצל הקצוץ במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.
- מוסיפים את הבטטה ומכסים לכ-5 דקות על אש נמוכה עד לריכוך חלקי של הבטטה (לא להגיע למצב שהבטטה רכה לחלוטין, כי במצב כזה היא תתפרק בערבוב), ומעבירים לכלי לצינון.
- מוסיפים את הביצים, פטרוזיליה, שמן ושאר התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את אבקת האפייה ומנפים מעל קמח בר אל. מערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40-45 דקות
הקמח הוא רב תכליתי של בר-אל
הוא פיתוח של חברת "בר-אל". זהו קמח ללא גלוטן המתאים לחולי צליאק, לרגישים לגלוטן, ולכל מי שמבקש להפחית באכילת גלוטן. הקמח הזה מאפשר להגיע בקלות לתוצאות של מאפים ומתכונים המשלבים קמח, בהם חלות, לחמים, מאפים, עוגות, עוגיות, פשטידות ועוד. כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא. מחיר: כ- 17 שקלים (ל- 500 גרם). ניתן להשיג: רשת שופרסל (במתחמי green), עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.
4 Responses
שלום
האם בפשטידה אפשר להחליף קמח בר-אל בקמח אורז? אם כן-באותה כמות?
תודה מראש
עקרונית אפשר כי גם קמח אורז הוא ללא גלוטן
תודה רבה על המענה המהיר.
האם להשתמש בקמח אורז באותה כמות (75 גרם)?
בהחלט. Same Same